Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Nagy Péter: "Én vagyok a szikra" Nyomtatás E-mail
2014. szept. 29.
Egyre izgalmasabbak Nagy Péter független polgármester-jelölt lakossági fórumai, amit nem csak az egyre növekvő létszám, hanem a közben felvetett kérdések, s a kérdésekből előkerülő újabb és újabb "érdekességek" okoznak. A 2014. szeptember 26-án, "Robban a bomba, vége az állóvíznek" címmel tartott lakossági fórum elején kollégánk arról kérdezte Nagy Péter független polgármester-jelöltet, hogy ez mit jelent - Ő a bomba, aki most felzavarja az állóvizet? "Nem" - kaptuk a választ. "A bomba nem én vagyok. Ha kiszórja a puskaport és meggyújtja, csak nagy lángon ég, nincs bumm, de, ha az egészet lefojtja, egy kis szikra is elég és bumm van. Én csak ez a kis szikra vagyok. A puskapor az elmúlt évek emberi, erkölcsi, pénzügyi visszaélései, becstelenségei ami az egészet pedig lefolytja, az a hatalomnak az az erőszakos megnyilvánulása, amivel ezt végig viszik, és azokat akik nem tetszésüket kifejezik, próbálják megfélemlíteni, sarokba állítani, terrorizálni" - hangzott el Nagy Pétertől.

"Egy idő után olyan mennyiségű ez a felhalmozott és lefojtott törvénytelenség, hogy a legkisebb szikra is elég és amit összetartott a cinkosság, a közös osztozkodás, egyszer csak szétdurran. Ismétlem, én csak a világosság kis szikrája vagyok ebben az ügyben"
- folytatta Nagy Péter, akinek mostani fórumának a tervezett témája a váci futball TAO-s pénzeinek sorsa volt.

Rögtön a legelején Nagy Péter polgármester-jelölt sajnálatát fejezte ki, hogy Pető Tibor és Bodonyi Béla urak a kapott meghívást nem fogadták el, és így jelenlétük nélkül kerül sor a lakossági fórumra. Első körben Nagy Péter felmutatott egy levelet, amelyet - mint mondta - ő írt Pető Tibornak, mint Vác Városi Labdarúgó Sport Egyesület (VVLSE) elnökének, és amelyet a posta "átvételt megtagadta" jelzéssel vitt neki vissza."Ilyen módon jogos a kérdés - fogalmaz a polgármester-jelölt: amikor Pető Úr azt nyilatkozza a médiáknak, hogy bárkinek lehetővé teszi a foci irataiba, TAO-s elszámolásaiba való betekintést, akkor ez valóság-e, vagy csak a média és azon keresztül a közvélemény kábítása? Hozzátette: ez lett volna az első kérdése Pető Tibor Úrhoz, ha megjelenik. Nagy Péter ezt követően röviden reagált az előző lakossági fórumot követő újságcikkre és annak megjegyzéseire, mely szerint - mint fogalmazott - nem választási kampány része a most elmondandók, hiszen az általa (és ismét felmutatott több iratot) foci TAO-s pénzek elsikkasztása révén tett feljelentése és az ezek kapcsán indult büntető vizsgálat több, mint három hónapos és semmi köze a választáshoz. "Illetve az azóta birtokomba került, új információk szerint most készülő feljelentésem nem fogja tudni befolyásolni a választást, hiszen az abban felmerült bűncselekmények gyanújának kivizsgálása Erőss András kórházigazgató sikkasztásos ügyéhez hasonlóan várhatóan csak két-három év múlva fognak ítélettel záródni" - hangsúlyozta.
Nagy Péter elmondása szerint: tekintettel a folyamatban lévő nyomozásokra, az általa említett feljelentésben szereplő 10 milliós - négy év távlatában 100 milliós - nagyságrendű fiktív számlázásokról, okirat hamisításokról konkrét információt nem kívánt megosztani, mondván: nehogy ezzel a nyomozóhatóság munkáját, jogkörét sértse. "Nyilvánvalóan a város lakói és a média Erőss András ügyéhez hasonlóan a megfelelő időben értesülni fog a nyomozás eredményéről" - fűzte hozzá a független polgármester-jelölt.

"Ami újdonságként felmerült az ügyben, az Horváth Réka, egy kajakos anyuka segítségnyújtásának köszönhető, aki az egész ügyre felhívta a figyelmemet" - folytatta Nagy Péter, hozzátéve: "Neki ezúton is szeretném megköszönni közreműködését, a kapott segítséget."
Mint kifejtette: "Az egész leleplezett trükk lényege, hogy mielőtt a pénzeket "ellopná" valaki, előtte szerezze meg a pénzkezelés feletti jogosultság, ellenőrzés hatáskörét, amit Pető Tiborék a jelenlegi törvényszéken történt iratbetekintéseim alapján több rendbeli okirat hamisítással, csalással, az egyesület tagságának becsapásával és kirekesztésével valósítottak meg olyan módon, hogy a törvényes rendet finom csúsztatásokkal szerkesztett iratokkal kerülték meg úgy, hogy amikor külön egy-egy irat hiányossága, vagy valótlan tartalma elkerülte a bíróság figyelmét, akkor később ezeket egybe rakva létrehoztak egy teljesen valótlan, fiktív helyzetet, amit viszont már a bírósági pecsét hitelesített." (Ezt követően Nagy Úr meglepő precizitással elkezdte fejből sorolni több évre visszamenőleg, dátumra, napra, ügyiratszámra vonatkozóan, hogy ki mikor milyen papírt adott be és abban hol voltak a fent említett csúsztatások - a szerk.)
"Ez egy olyan trükkje a jogászkodásnak, amit egy átlagember elképzelni sem tud és be kell vallanom, hogy bár sok szélhámossággal találkoztam, de idő kellett ahhoz, hogy megértsem, miről is beszél Horváth Réka. Mindezek alapján új büntetőfeljelentést, vagy feljelentés-kiegészítést teszek" - mondta Nagy Péter, akinek egyébként - mint kihangsúlyozta - nem a feljelentgetés, hanem a rendrakás a hobbija."A konkrét ügyhöz kapcsolódóan négy embernek szeretnék kérdés feltenni, amit - bízva a jelenlévő média korrektségében - továbbítani fognak a megszólított uraknak" - fogalmazott a polgármester-jelölt, majd így folytatta:

"Szeretném megkérdezni Bodonyi Béla és Pető Tibor képviselő-jelölt urakat, hogy és ha amennyiben nagy nyilvánosság előtt leteszem eléjük az általam fent elmondottakat igazoló iratok másolatait, rendelkeznek-e azzal az erkölcsi érzékkel, hogy képviselő-jelöltségüktől az októberi választások előtt írásos formában visszalépnek vagy - mivel a feltárt bűncselekmények további folytatásához, illetve a múlt elfedezéséhez politikai háttérfedezet kell, ezért senki és semmi nem érdekli őket, mindent latba vetnek, hogy domináns pozícióba tudjanak maradni. Mert pénz beszél, kutya ugat.

Szeretném megkérdezni Fördős Attila regnáló polgármestert - aki most újraválasztásáért indul- azzal a nyilatkozatával kapcsolatban, amikor körülbelül három hete nagy nyilvánosság előtt, a médiában Pető Tibort hosszan és igen alaposan megdicsérte, köszönetét és háláját kifejezve, különösen a TAO-s pénzek elosztása terén végzett munkájáért.

Kérdéseim hozzá a következők:

1. Mire gondolt a TAO-s pénzek elosztása kapcsán? Az esetleges háttér visszaosztásokra, mert hogy nem tudok róla, hogy azokból a 100 milliókból egyesületek kaptak volna?

2. A fentiekről és a TAO-s pénzek eltűnéséről, illetve az ezzel kapcsolatosan folyamatban lévő büntetőügyekről tudva dicsérte-e meg Pető Tibor közpénzkezelését. Ha igen, akkor miért? Számára nem zavaró ez a kórház ügyhöz hasonló helyzet?

3. Ha ezekről nem tudva tette, akkor polgármesterként a városban zajló dolgok közül miről tud? ...és nem érzi-e felelőtlenségnek az ilyen, információk nélküli dicséretet, illetve ha bemutatom neki az állításaimat igazoló iratok másolatait, akkor kíván-e visszalépni - mint 10- és 100 milliós nagyságrendű pénzek eltűnéséért felelős, első számú vezetője a városnak - a polgármester-jelöltségtől, mondjuk a javamra. Hiszen én végzem azt a munkát, amit neki kellene. ...és ne akarjunk kibújni a felelősség alól, hiszen a hajón a kapitány felel mindenért, aki nem akar, vagy nem tud felelősséget vállalni, ne akarjon kapitány se lenni.

4. Vagy egyszerűen semmi nem érdekli, csak, hogy bírja a Pető Tibor uralta Fidesz támogatását, amiért is kész volt átadni még a lista első helyét is, attól való félelmében, hogy esetleg nehogy megint megjelennek a "Kormánypártoknak semmi közük Fördős Attilához" plakátok - mint ahogyan az történt a 2010-es választások alkalmával is. Ezért a dicséret mögött esetleg semmi más nem áll, csak egyezzünk ki, osszuk fel a vadászmezőket nevű hatalmi alku, aminek semmi köze az igazsághoz, sem a város és az itt élő emberek érdekeihez.

Az ügyben szeretném még megkérdezni városunk sportért felelős alpolgármesterét, Mokánszky Zoltán Urat, hogy:

1. Ha ő, mint sportért felelős alpolgármester hazavitt az elmúlt négy évben vagy 40-50 millió forintot, plusz talán kétszer ennyibe is került a hivatalának (irodájának, szolgálati gépkocsival való nyaralásának, stb.) fenntartása, mégis Pető Tibor Úr intézi a sportügyeket. Akkor ő mire vette fel a fizetését? Mi szüksége volt a városnak ő rá? Mit adott ezért a horrorisztikus összegekért - mint sportért felelős alpolgármester - a városnak?

2. Nem érzi-e úgy, hogy ha és amennyiben bemutatom neki az állításaimat igazoló iratok másolatait, akkor mint sportért felelős alpolgármester, akinek működése alatt és szemei előtt ilyen mérvű jogtalanságokat és károkozásokat követtek el sportegyesületekben és az ott sportoló gyerekek ellen, azonnal le kellene, hogy mondjon és minden további jelöltségétől vissza kellene, hogy lépjen? Vagy pont azért kapja Pető Tibortól például a 200 ezres felügyelőbizottsági plusz pénzét, hogy az ilyen dolgok felett szemet hunyjon? ...mint ahogy ugyanennek a gyanúja merül fel a pénzügyi visszaélései miatt 4 évre elítélt Erőss András volt kórházigazgató esetében is, akitől több éven keresztül több millió forintot - mint kórházi tanácsadó - vett fel Mokánszky Úr úgy, hogy, mint dr. Bóth János feljelentéséből megtudtuk, közben a testületben többségi szavazattal megakadályozták Bóth Úr azon kezdeményezését, hogy a kórház gyanús pénzügyi stiklijeit kivizsgálják?

Az urak érdemi válaszát tisztelettel várom" - zárta gondolatait Nagy Péter független polgármester-jelölt.

(Tekintettel arra, hogy a lakossági fórum résztvevői igen aktívak voltak - kérdéseket tettek fel és számos információt osztottak meg -, így azokat részben terjedelem, részben eltérő témájuk miatt egy külön cikkben közöljük - a szerk.)

A fórumon elhangzottakkal kapcsolatban, érintettségére való tekintettel megkerestük valamennyi megszólítottat. Akik éltek a reakció lehetőségével, azok reakcióját az alábbiakban olvashatják. Természetesen a további megszólítottak reakcióit is közzétesszük, amennyiben az a későbbiek folyamán megérkezik szerkesztőségünkbe:


Pető Tibor reakciója:


"A Vác Város Labdarúgó Sportegyesületet jelenlegi elnöksége 12,5 millió Ft adóssággal vette át. Köszönhetően a szigorú gazdálkodásnak, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Kormányzat támogatásának az idei évet 30 millió Ft szabad forrással tudjuk zárni, melyet újabb infrastrukturális fejlesztésekkel kívánunk felhasználni. Az elmúlt 2 esztendőben soha nem látott 125 millió Ft értékű fejlesztés valósult meg, melynek köszönhetően 4 műfüves pályát épített egyesületünk Vác Város tulajdonában álló ingatlanokon. A pénteki elmondottak egy zagyva ember zagyvaságai, mellyel nem kívánok foglalkozni, de természetesen, minden vizsgálat elé tiszta lelkiismerettel állok. Hajrá Vác."


Horváth Réka reakciója:

"Köszönettel megkaptam közvetítő útján a rólam szóló híradást, melyet Nagy Péter lakossági fórumon tárt az érdeklődők felé. Ön is jelezte, hogy el szerette volna kérni elérhetőségem Nagy Pétertől, aki azonban nem rendelkezett vele. Le kívánom szögezni, hogy a Városi Labdarúgó SE semmilyen ügyéről soha nem volt tudomásom, mindösszesen azért, mert soha nem volt semmi érintettségem ezzel az egyesülettel. Most tudtam meg a nevét is. Ezért nem tudtam felhívni senki figyelmét bármilyen ügyre.

Az az igazság, veresegyházi lakos vagyok 15 éve és az is maradok egyelőre. A Váci Hajó SE –ben sportolnak, gyerekeim 2013. szeptembere óta. Jelenleg a Váci Hajó SE elnöke vagyok, 2014. szeptember 8-án választott meg a taggyűlés. A Váci Hajó SE az az egyesület, melyet Nagy Péter rendszeresen feljelent. Az előbb említett taggyűlésen a taggyűlés támogatta Nagy Péter tag kizárását. Ennek kapcsán az általam vezetett elnökségnek van lehetősége továbblépni.

Mielőtt Nagy Péter további ügyekbe vonna be – előre jelzem: Vácott csak a Váci Hajó SE-vel van közelebbi kapcsolatom, nincs cégem, ingatlanom Vácott. Nem kívánok elválni a férjemtől, nem iszom alkoholt és rosszul tolatok. Űrhajót sem tudok építeni. Nem vagyok Nagy Péter kampányfőnöke,közeli ismerőse. Telefonszámát, elérhetőségét éppúgy nem tudom, ahogy ő sem az enyémet."


Bodonyi Béla reakciója:

"Csak annyit füznék hozzá, hogy a népszerű SZIKRA engem sosem hívott sehová meg! Mivel ezt is tényként közölte az igazság bajnoka - úgy gondolom - a többi állítása is a hazugság kategóriába tartozik."


Kapcsolódó anyag:

w Parázs hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárult Nagy Péter fóruma

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat