Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Mégsem csatlakoznának Sződligethez a Vác déli részén élők? Nyomtatás E-mail
2014. szept. 11.
Portálunk a sződligeti polgármester, Juhász Béla sajtóközleménye nyomán 2014. augusztus 28-án számolt be arról, hogy meglehetősen érdekes napirendi pontot tárgyalt a sződligeti képviselő-testület a 2014. augusztus 22-én megtartott ülésén.

Az előterjesztés a Váchoz tartozó déli területen élők megkeresése nyomán született, miszerint az említett területen élők azt kérik, egyeztessenek az illetékesek arról, hogy hivatalosan sződligetiek lehessenek. Az üggyel 2014. szeptember 8-án, hétfőn megtartott sajtótájékoztatóján foglalkozott a váci MSZP-DK választási szövetség, majd 2014. szeptember 10-én, szerdán Kiss Zsolt, az érintett körzet MSZP-DK-s képviselő-jelöltje szervezett utcai fórumot a témában.


Juhász Béla sződligeti polgármester közleménye alapján a sződligeti testület egyhangúan támogatta a lakossági felvetést, mely szerint Vác déli területei leválnának és csatlakoznának Sződligethez. Az elmúlt héten megjelent Váci Naplónak ezen témával foglalkozó írásában Fördős Attila, Vác város polgármestere reagált Sződliget Község Önkormányzatának 2014. augusztus 22-i ülésén hozott határozatára.
Krauze István, a DK helyi elnöke hétfői sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: "A polgármesteri nyilatkozat egyértelmű, miután ilyen értelmű lakossági felvetés városunk Önkormányzatához ez idáig nem érkezett, így a témát szerinte le lehet zárni.
Polgármester úr azt is hozzáfűzte, hogy az az egészet egy kampányfogásnak tartja Juhász Béla Sződligeti polgármester részéről, aki mellesleg egy baloldali párt régiós szervezetének a vezetője.
Jómagam is egy, az említett Polgármester úr által képviselt pártnál nagyobb szervezettséggel és nagyobb támogatással bíró baloldali párt régiós vezetője vagyok, de sem bennem, sem pedig párttagságom körében nem vetődhetne fel olyon ötlet, vagy gondolat, hogy szülővárosom megcsonkítását, területének bármilyen csökkentését kampányunk céljaira felhasználjam. Ez részünkről világos álláspont, ettől egyértelműen elhatárolódunk!"


Kiss Zsolt, az érintett körzet MSZP-DK-s képviselő-jelöltje a szerdán, az esti órákban, a szóban forgó déli városrészben megtartott utcai fórumon a jelenlévőknek felsorakoztatta a Sződligethez csatlakozás melleti érveket és az ellenérveket is. Mint fogalmazott: a leválás előnyeit és hátrányait összegezve úgy gondolom, hogy a Vác déli részén élők inkább vesztenének, mint sem nyernének azzal, ha Sződligethez tartoznának. Kiss Zsolt szerkesztőségünknek elmondta: mivel Vác Város Önkormányzatához nem érkezett megkeresés arra irányulóan, hogy az itt élők leválnának Váctól, továbbá a fórumon sem tapasztalta, hogy az itt élők a leválás felé hajlanának, ezért úgy értékeli, hogy a Vác déli részén élők valójában nem szeretnének Sződligethez csatlakozni.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat