Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Megkárosították a törökhegyi telektulajdonosokat? Nyomtatás E-mail
2014. szept. 11.
Az MSZP-DK választási szövetség hétfői sajtótájékoztatóján arról számolt be Krauze István a DK váci elnöke, hogy az elmúlt heti kitelepüléseik és lakossági fórumaik kapcsán érkezett hozzájuk egy olyan információ, amely szerint a törökhegyi telektulajdonosokat megkárosították.

"Régóta húzódó ügy Felső-Törökhegy közművesítése, végre a telektulajdonosokkal is sikerült megállapodásra jutni, hogy ehhez a Helyi Építési Szabályzatban előírtak szerint kell eljárni. A telektulajdonosok ennek megfelelően lemondtak javaik egy részéről, azaz anyagi hozzájárulásukat adták a közműfejlesztéshez annak reményében, hogy a villamosítás, illetve a várva-várt közvilágítás megvalósul. Az elektromos bekötések kiépültek, de az ebből származó mintegy 5 millió Ft pénzmaradvány eltűnt, melyből a telektulajdonosok a közvilágítás megvalósítását remélték, ugyanis a térségben a közbiztonság alapjaiban hiányzik, mindennaposak az illegális behatolások, rablások és lopások.
A telektulajdonosoktól származó információk szerint ezt a pénzmaradványt Mokánszky Zoltán alpolgármester saját jogkörében átcsoportosította körzetébe, az Ambró Ferenc utca felújítására. A DK válaszra vár! Valóban megtörténhet ilyesmi? Amennyiben igen, akkor Mokánszky úr is beállt azon kormánypárti politikusok közé, akik kampányukat közpénzen kívánják lefolytatni." - hangzott el Krauze Istvántól.

A fentiek kapcsán másnap - érintettségére való tekintettel - Mokánszky Zoltán alpolgármester a sajtó nyilvánossága előtt bejelentést tett, miszerint: a Váci Rendőrkapitányságon büntetőfeljelentést tett nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt.

Az alpolgármester elkeserítőnek tartja, hogy minden ígéret ellenére kezdetét vette a negatív politikai kampány, amelynek keretében hamisan vádolják azzal hogy költségvetési pénzmaradványt csoportosított át a saját hatáskörében, a választókerületében végzendő munkák forrására. Mint fogalmazott: ez az állítás valótlanság, ezért alkalmas becsületének, jó hírének csorbítására. Mokánszky Zoltán kihangsúlyozta ugyanekkor, hogy a saját hatáskörben történő átcsoportosítás lehetetlen, ugyanis arra csak a képviselő-testület adhat felhatalmazást, ez pedig nem történt meg. "Felkértem a nyomozóhatóságot az eljárás megindítására, illetve magánindítvánnyal éltem az elkövetőkkel szemben az okozott kár megtérítésére" – hangzott el az alpolgármestertől.

Mokánszky Zoltán kiemelte, hogy a jövőben is meg fogja tenni a szükséges lépéseket, amikor alaptalan vádakkal igyekeznek csorbítani tekintélyét, megkérdőjelezik becsületességét és kétségbe vonják munkáját. Az alpolgármester vélménye szerint ezek az ilyen jellegű támadások rombolják Vác és a városvezetés tekintélyét. Mokánszky Zoltán úgy gondolja, hogy a negatív kampány helyett inkább az elmúlt négy esztendőben a város érdekében végzett munkával kellene kampányolni.

Az alpolgármester végezetül felszólította a pártokat, hogy folytassanak pozitív kampányt, a választópolgároknak pedig azt üzente, hogy az esetlegesen megjelenő becsmérlő kiadványok ne befolyásolják őket döntésükben.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat