Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Ismertették programjukat az Együtt Vácért alsóvárosi jelöltjei Nyomtatás E-mail
2014. szept. 27.
Csütörtökön Alsóvárosban, egy társasház tetején tartották meg az Együtt Vácért szövetség városrészi képviselőjelöltjei programismertető sajtótájékoztatójukat. Ferjancsics László (4. választókerület), Makrai Zsolt (5. választókerület) és Seregélyi Sándor (6. választókerület) bemutatása előtt dr. Jakab Zoltán, az Együtt - a Korszakváltók Pártja és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület közös polgármesterjelöltje kihangsúlyozta: "Ezúttal olyan jelöltek vázolják röviden szerteágazó programjukat, akik Vác egyik legnépesebb városrészében komoly ismertséggel és helyismerettel rendelkeznek, évtizedekig tettek Alsóvárosért, az ott élőkért. Közülük ketten már voltak képviselők és amit akkor programjukban megígértek, az mind meg is valósult."

A választókerületek számozási sorrendjében, elsőként Ferjancsics László ismertette elképzeléseit. Az egykori önkormányzati képviselő, illetve egykori alpolgármester kiemelte: "2010-ben olyan Alsóvárost „adtak át”, amely fejlesztésére készen álltak a tervek. Sajnos, az itt élőkkel együtt azt tapasztaljuk, hogy a fejlesztések és felújítások elmaradása mellett alapvető városüzemeltetési szolgáltatások visszaállításáért kell küzdeni. Mások mellett a minőségi hulladékkezelés és elszállítás, az utak, járdák rendszeres tisztítása, illetve a zöldterületek minimális karbantartása is kifogásolható." A jelölt a köztisztaság kapcsán a rendszeres konténer mosások-fertőtlenítések, a gépi út- és járdatisztítások visszaállítását, új szemetesek, kutyapiszok-gyűjtők kihelyezését emelte ki, de kitért arra is, hogy véleménye szerint be kell vezetni a háztartásonkénti szelektív hulladékgyűjtést. "Fontosnak tartjuk továbbá a terület elhasználódott útjainak, járdáinak felújítását, és megígérjük, hogy megválasztásunk esetén – amint az előző ciklusban – most is biztosítjuk, hogy a köztereket parkőr felügyelje majd."


Ferjancsics László volt képviselőtársa, Makrai Zsolt programjából kiemelte a közlekedés javításának területéről a zónázó vonatok vác-alsói megállásának véglegesítését, a véleményük szerint felesleges egyszerűsített körforgalmak megszüntetését, illetve a kerékpárutak fejlesztését. Mint három gyermekes családapa ígéretet tett az itt működő óvodák játékokkal, a kicsik fejlődését segítő eszközökkel való bővítésére, ami - mint fogalmazott - 2010 előtt rendszeres is volt az intézményekben. Makrai Zsolt fontosnak tartotta a gyermekek és felnőttek mozgásigényének jobb kiszolgálását, ezért a sportolni vágyók előtt megnyitná a Földváry téri iskolát. A jelölt ezen felül szükségesnek mondta a „kisposta” bővítését is.

A Vám utcai tízemeletesek mellett, a város déli területeit magában foglaló 6. választókerületben az Együtt Vácért szövetség színeiben induló képviselőjelölt, Seregélyi Sándor elsőként azt hangsúlyozta, hogy a külterületeken is biztosítani kell az ott lakóknak mindazon szolgáltatások döntő többségét, amelyek a belső városrészekben is rendelkezésre állnak. Ezen túlmenően - mint mondta - a külterületek megközelíthetősége, komfortosabb közlekedése érdekében szorgalmazni fogja a Gödöllői út járdaépítését, az Avar utcai garázssor és a Vám utca között új híd létesítését, Csatamező és a Földváry lakótelep gyalogjárdával való összekötését, valamint a Spar melletti fahíd felújítását. Programjában szerepel többek között a Zöldfa utcai játszótér mobil WC-vel és ivókúttal való ellátása, valamint egy ottani zebra megvalósítása.

Mivel mindhárom jelölt választókerületében találhatók lakótelepi társasházak, közös elképzelésük szerint városi program keretében ismét elindítanák ezek összehangolt felújítását, energiakorszerűsítését - derült ki a tájékoztató végén.

Jakab zoltán zárszóként annyit mondott, hogy a programjaik részletei iránt érdeklődők minden információt megtalálnak a www.vácért.hu weboldalukon.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat