Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Épületmentésre szólította fel az illetékeseket a SZAVAD - mind a tíz körzetben indítanak jelöltet Nyomtatás E-mail
2014. szept. 19.
A Vác fejlődéséért tenni akaró, helyi értelmiségiekből és vállalkozásokból szerveződött Szóval-tettel a Városért, a Demokráciáért (SZAVAD) Egyesület mind a tíz egyéni választókörzetben indít képviselő-jelölteket a 2014. október 12-én tartandó helyhatósági választáson – tudatta a helyi médiával a civil szerveződés vezetője, Matkovich Ilona a kedden, 2014. szeptember 16-án megtartott sajtótájékoztatón. A másfél éve alakult szervezet elnöke mellett a 7-es számú választókörzetben induló, a városi sportcsarnok korábbi vezetője, Tóth Kornél, valamint a 9-es számú választókörzetben ringbe szálló Debreczeni János is jelen volt a sajtótájékoztatón. Debreczeni János korábban a Fidesz helyi csoportjának elnöke, illetve önkormányzati képviselő is volt.

Mint arról korábban beszámoltunk: a SZAVAD illetékesei háttéregyeztetéseket folytattak más helyi, közéleti civil szervezetekkel a képviselő-jelöltek személyéről és a tárgyalássorozat lezárásaként is értelmezhető az, hogy az eddig ismert nyolc, a SZAVAD színeiben induló képviselő-jelölt mellett most bemutatták a hiányzó két körzet aspiránsait. Az egyesület polgármester-jelöltje és a 4-es számú választókörzet képviselő-jelöltje a sajtótájékoztatón kijelentette: se mögöttük, se előttük ne keressen senki pártot, ugyanis mindennemű politikai érdek kizárásával, kizárólag a váciak valós problémáinak lehetőség szerinti orvoslásáért és a város fejlődéséért kívánnak tevékenykedni, amennyiben bizalmat kapva a választópolgároktól, s bejutnak az új összetételű képviselő-testületbe. Noha városszépítő cselekedeteiket már eddig is több akció sikeres megszervezésével és lebonyolításával igazolták. 

A helyi média képviselőit nem véletlenül invitálták a Március 15. tér 8. szám alatti épület elé, hiszen ily módon tartották a leghatásosabbnak, hogy az 1752-ben épült barokk lakóház felújításának sürgősségére és szükségszerűségére felhívják az illetékesek figyelmét. Mint azt a SZAVAD csapatában a belvárosi 2-es számú választókörzet képviselő-jelöltje, Jess Kinga elmondta: az épület olyan súlyosan leromlott állapotban van, hogy gyakorlatilag bármikor összeomolhat. Ennek elkerülése érdekében mielőbbi épületmentő intézkedést sürgetett. Jess Kinga tudomása szerint a műemlék épület erős amortizációjának oka egy másfél évvel ezelőtti csőtörésre vezethető vissza, s egyenes következményként megrogyott az épület, amely most már mozog is, s így veszélyforrásnak tekintendő.


Matkovich Ilona elmondta még, hogy az október 12-i választást megelőző időszakban fórumokon várják a lakosság észrevételeit városszerte. Tóth Kornél hozzáfűzte: tisztelettel várja a szavazásra jogosult állampolgárokat kötetlen beszélgetésre, amelyet most szombaton, 2014. szeptember 20-án délelőtt tart a Naszály úti élelmiszerbolt előtt. A személyes találkozók arra is alkalmat teremthetnek, hogy minden érdeklődő megismerhesse a SZAVAD képviselő-jelöltjeinek problémáit.

Kép: Furucz Zoltán (Váci Napló)
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat