Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Egyértelmű, elsöprő siker Vácon - sajtótájékoztatón értékelt az újraválasztott városvezetés Nyomtatás E-mail
2014. okt. 15.
Egyértelmű, elsöprő siker. E szavakkal kezdte a 2014. évi önkormányzati választás eredményeinek értékelését Fördős Attila, Vác újraválasztott polgármestere azon a sajtótájékoztatón, amelyet hétfőn, 2014. október 13-án tartott Pető Tibor és Mokánszky Zoltán társaságában. A választási eredmény fényében egyértelműen kijelenthető, hogy a jobboldal egységesítésével olyan politikai erő koncentrálódott városunkban, amellyel szemben más, reális alternatívát jelenleg senki más nem tud felmutatni – jelentette ki a polgármester.

A baloldal jelenleg megosztott, míg az egységes kormányoldal kényelmes többségben irányíthatja Vác városát az elkövetkező, immáron öt esztendőre szóló önkormányzati ciklusban – mondta Fördős Attila. Hozzátette: bebizonyosodott az is, hogy negatív kampánnyal és gyűlöletkeltéssel nem lehet célt elérni, azaz megnyerni a választást, de visszaigazolást ad arra vonatkozóan is, hogy munka és izzadság nélkül, az utcáról besétálva senki sem érhet el komoly eredményt. A polgármester emlékeztette a jelenlévőket arra is, hogy a város újkori történetében még nem volt példa ilyen óriási fölényű, elsöprő sikerű győzelemre.

Kérdésre válaszolva elmondta a győztes polgármester, hogy a személyére és a képviselő-testületben mellette helyett foglaló alpolgármesterekre leadott szavazatok mennyisége is egyértelmű visszaigazolása a közös munka sikerének ezért nem kíván változtatásokat végrehajtani a városvezetésben. Az új összetételű képviselő-testület alakuló ülésének összehívására a törvényben rögzített tizenöt napon belül sor kerül azt követően, hogy a választás eredményét véglegesnek tekinthető, azt igazoló döntés megszületik. Erre még várhatóan a napokban sor kerül – tudtuk meg.


Pető Tibor alpolgármester jobban szerepelt a mostani választáson a négy évvel korábbihoz viszonyítva, hiszen akkor a Fidesz listavezetőjeként, míg most a belvárosi választókörzetben élők juttatták egyéni mandátumhoz. Az alpolgármester ily módon értékelte a választási eredményt:
„Mindenekelőtt szeretném megköszönni minden választópolgárnak, hogy kiemelkedően nagy számban éltek szavazati jogukkal a tegnapi önkormányzati választáson - az Önök aktivitásának köszönhetően ebben a körzetben volt a legmagasabb a részvételi arány városunkban. Külön köszönetet mondok azoknak, akik szavazatukkal támogattak, minden erőmmel azon leszek, hogy közösséget építve megszolgáljam a megtisztelő bizalmat. Célom, hogy mindenki magáénak érezze városrészünket, közösen fejlesszük azt, hiszen összefogva szép eredményeket érhetünk el. Gratulálok minden képviselő-jelöltnek az elért eredményéhez, s külön örülök annak, hogy ebben a körzetben mindenki pozitív kampányt folytatott” – fogalmazott az alpolgármester:

Pető Tibor kiemelte, hogy az elmúlt egy esztendőben négy alkalommal volt választás Vácon és mind a tavaly őszi időközi, mind az idei három alkalommal megtartott voksolás (országgyűlési, EP és a mostani önkormányzati – a szerk.) során a kormánypárti szövetség diadalmaskodott.

Az alpolgármester a sajtótájékoztató keretében megköszönte az aktivistáknak a kampányidőszakban végzett munkájukat és helytállásukat. Külön megemlítette Pető Csilla nevét, aki a deákvári 9-es számú választókörzetben maradt alul a választáson a tőle tizennyolc szavazattal többet kapó dr. Bóth Jánossal szemben. Mint azt egy kérdésre válaszolva Pető Tibor elmondta: ebben a körzetben a leadott szavazatok újraszámolását kérik a szoros eredmény miatt.

Mokánszky Zoltán is egyértelmű sikerként könyvelte el az eredményt. Megköszönte a választók bizalmát, kiemelve közülük is azon kormányoldali támogatói voksokat, amelyeknek köszönhetően ismét ő képviselheti a 7-es választókörzetben élő polgárok érdekeit. Azt üzente a választóknak az alpolgármester – akitől egyébként egyetlen egy, egyéni választókörzetben induló jelölt sem kapott több szavazatot – bárkinek, bármilyen problémája van, bizalommal forduljanak hozzá, hiszen amennyiben lehetősége van rá segíteni fog.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat