Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
dr. Jakab Zoltán: Az Együtt Vácért szövetség választási programja a korszakváltás programja Nyomtatás E-mail
2014. szept. 18.
Kedden reggel sajtótájékoztató keretében mutatta be polgármesteri programját az Együtt - a Korszakváltók Pártja és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület polgármester-jelöltje, dr. Jakab Zoltán. A jelölt programját a korszakváltás polgármesteri programjának nevezte, s egyúttal hozzátette, hogy ők maguk nem az egyik politikai környezetből szeretnének áttérni egy másikba, hanem lehetőséget kínálnak a korszakváltásra. "Hiszünk abban, hogy a város jövőjét elsősorban az itt élők jelentik, hiszen ők tették széppé, naggyá és szerethetővé." - fogalmazott dr. Jakab Zoltán, majd ismertette programját, melyet az alábbiakban tárunk olvasóink elé.


Az Együtt Vácért szövetség dr. Jakab Zoltán által ismertetett választási programja:

KÖZÉLETI ALAPVETÉSEINK

Az önkormányzati választások alkalmával most először nyílik lehetőségük a váciaknak arra, hogy az Együtt — a Korszakváltók Pártja és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület közös polgármesterjelöltjére és képviselőjelöltjeire szavazzanak. Ők garanciát jelentenek arra, hogy környezetünk a jövőben szebbé és biztonságosabbá válik, a város vezetését pedig — a sokakat joggal bosszantó civakodás helyett — az életszerű megoldások és az együttműködés vezérli majd.

Biztosak vagyunk abban, hogy a váci polgárokkal közösen képesek vagyunk véget vetni az egyre terebélyesedő békétlenkedésnek, és végre nyugodt körülmények között valóra válthatjuk álmainkat a közös boldogulásról és a szebb életről.

Ennek érdekében célunk, hogy:

- A SZABADSÁG és a DEMOKRÁCIA szellemében a város ne avatkozzon be a magánéletünkbe, hagyja meg a mindennapi jogainkat;
- az ÁTLÁTHATÓSÁG és a PIAC érdekében legyenek tiszták és átláthatók a politikai és a gazdasági folyamatok;
a SZOLIDARITÁS és az ESÉLY megvalósulásáért tenni szükséges az út szélére kerültekért, az éhezőkért, a kirekesztettekért, az otthonukat, munkájukat elvesztettekért;
- a FEJLŐDÉS és a FIATALOK érdekében elérendő, hogy gyermekeink, unokáink, hozzátartozóink itthon is boldoguljanak, és ne kelljen gazdasági menekültként máshol élniük;
- a KÖRNYEZET és a JÖVŐNK megerősítéséért meg kell oldani, hogy környezetünket azonos vagy jobb állapotban adjuk át a gyermekeinknek, mint ahogy megkaptuk;
- EURÓPAISÁGUNK és NEMZETI ÉRDEKEINK harmonizálása érdekében a kontinens és a világ demokratáival együttműködve igazságos, a perifériára szoruló országok felzárkóztatását elősegítő politikát kell folytatnunk;
- a VIDÉK és a MUNKA becsületének felvirágoztatásáért úrrá kell lenni a hátrányokon, a rosszabb minőségű infrastruktúrán, a gyengébb vidéki közellátáson, a jelentős munkanélküliségen;
- a JOBB ÉLET és az EGÉSZSÉGVÉDELEM megvalósulásáért el kell érni az életminőség javítását, a színvonalas és igazságos egészségügyet, a szabad és virágzó kulturális életet.

MILYEN KONKRÉT LÉPÉSEKKEL TUDJUK EZT ELÉRNI VÁCOTT?

A felsoroltak szellemében alakította ki az Együtt-Vácért szövetség azt a konkrét programot, mely megvalósítható, sőt, megvalósítandó szeretett városunk és az itt élők érdekében. Közös boldogulásunk és jövőnk ezen elképzelések gyakorlatba ültetése után valósulhat meg a kívánt módon.

A VÁROS ÉLHETŐBBÉ TÉTELE ÉRDEKÉBEN

- Városunk számára stratégiai kérdés a társasházak felújításának támogatása, ez ügyben önálló programot kell indítani.
- Szükséges a jól megtervezett helyeken lévő és folyamatosan figyelemmel kísért térfigyelő kamerarendszer. A közterületekre érvényben lévő alkoholtilalomnak szigorúbban kell érvényt szerezni — különösen a fiatalság körében!
- Felülvizsgálunk minden kiadott engedélyt, mellyel megszüntetjük a kivételezettek főtéri behajtását és parkolását.
- Felszámoljuk a felesleges „egyszerűsített” körforgalmakat. Újra rendszeressé tesszük az elkopott útburkolati jelek (zebrák, elválasztó sávok, stb.) festését. Az utasok érdekeinek megfelelően alakíttatjuk át a közösségi autóbusz-közlekedést. Rendezzük a mélygarázs helyzetét.
- Megtaláljuk a forrásokat az utcák, járdák és kerékpárutak rendszeres gépi és kézi tisztításához. Bevezetjük a házi szelektív hulladékgyűjtést, és ismét lehetőséget biztosítunk a veszélyes hulladékok (festékek, vegyszerek, stb.) térítésmentes leadására. Rendszeressé tesszük a hulladékgyűjtő konténerek mosását és fertőtlenítését.
- A központi postahivataltól távol lévő városrészekben biztosítjuk a kézbesítetlen küldemények munkaidőn túli átvételét.
- Modern, a végtisztesség megadására alkalmas ravatalozót alakíttatunk ki a város legnagyobb sírkertjében. Megépíttetünk egy, a fejlett országokban már több helyen található kisállat-temetőt is.

A KÖZÖSSÉGI ÉLET FEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN

- Fontos, hogy a parkok ismét alkalmasak legyenek közösségi életre. Ivókutakat, padokat, kijelölt dohányzóhelyeket, árnyas pihenőket építtetünk, és ismét parkőr vigyázza majd közösségi tereink szépségét, épségét.
- A szérűskerti iskolavárosban megépíttetjük a központi parkot és a kiszolgáló létesítményeket.
- A sport- és kulturális egyesületek ismét pénzügyi támogatást fognak kapni a költségvetésből.
- Iskolaudvarokat nyitunk meg a sportolni vágyók előtt, az óvodai-bölcsődei nyitva tartásokat az igényekhez igazítjuk.
- Nem engedünk teret az újabb utcaátnevezéseknek, de a város neves polgárainak emléket állítunk.
- Megbecsüljük a város sikeres embereit, a kultúra, a sport területén az „urambátyám dotálás” helyett az érték és az eredmény lesz az elsődleges.

A TISZTÁBB KÖZÉLET ÉRDEKÉBEN

- A városházi pártkádereket, haverokat, rokonokat szakemberekre cseréljük, az álláshelyeket pályáztatjuk.
- Felülvizsgálunk minden, csak egy szűk érdekcsoport segítését célzó rendeletet, szabályozást.
- Újra bevezetjük a nyílt beszerzéseket, előtérbe helyezzük a váci cégek és vállalkozók alanyi jogon való meghívását a városházi pályázatokra.
- Összeférhetetlennek tekintjük a képviselők cégeinek városházi beszállításait.
- Megszüntetjük a 360.000 forintos képviselői jövedelmet.
- Gátat szabunk a holdingos tarolásnak.
- Megszüntetjük azokat a testvérvárosi kapcsolatokat, amelyek csak a képviselők szórakozását, italozását és utazgatását szolgálják.


"Abban a reményben, hogy programunk elnyeri a választópolgárok tetszését, egyetértését, arra kérjük, bízzanak bennünk és magukban is! Higgyenek abban, hogy október 12-i szavazatuk befolyásolhatja Vác és a váci polgárok jövőjét! Kérem, hogy szavazzanak rám, az Együtt-Vácért választási szövetség polgármester-jelöltjére valamint a szövetség képviselő-jelöltjeire!" - zárta tájékoztatóját dr. Jakab Zoltán.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat