Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Dr. Bóth János: "Tiszteljük a város polgárait!" Nyomtatás E-mail
2014. szept. 24.
"2010. szeptember 1-jén 14 ezer példányban tájékoztattam Vác lakóit a város önkormányzatának vagyoni és pénzügyi helyzetéről. Ez minimális elvárás a város mindenkori vezetése, polgármestere felé. A korrekt tájékoztatásra joguk van a választó polgároknak, hogy segítse Őket választási döntésük meghozatalában. A képviselő jelöltek és a polgármester jelöltek pedig követelhetik az alapvető adatokat programjaik megalapozottsága érdekében, különösen, ha nincsenek jelenleg önkormányzati funkcióban" - kezdte hétfő délelőtt megtartott sajtótájékoztatóját dr. Bóth János, az MSZP-DK váci polgármester-jelöltje.

Dr. Bóth János szerint az nem tájékoztatás, ha a polgármester egy magyarázkodó interjút ad bármely sajtóorgánumnak, hogy miért nem teljesítette ígéreteinek 80%-át. Véleménye szerint a polgármester itt is tudatosan csúsztat a kiindulási feltételek felvázolásában, a választói amnéziára építve. "Pedig a fontos számok még az utolsó testületi ülés egyik napirendjén szereplő ÁROP szervezetfejlesztési pályázat tanulmányából is kiolvashatók, csak hát nem valószínű, hogy tetszenek a jelenlegi vezetésnek. De a számok makacs dolgok." - tette hozzá a polgármester-jelölt, majd eképp folytatta mondandóját: "Ismételten Fördős Attila Úr helyett dolgozva a következő számszerű információkat adhatom az elmúlt négy éves ciklusról a 2009-es teljes évet kiindulási alapnak véve és 2013-hoz viszonyítva:
-a bevétel 14.4 milliárd forintról 6.1 milliárdra,a kiinduló összeg42.6%-ára csökkent,
-a kiadás12.9 milliárd forintról 5.3 milliárdra,a kiinduló összeg 40.9 %-ára csökkent,
-a kiadáson belül a működési kiadásnál az előbbi viszonyszám 41.2%,a felújításnál 11.3%,a fejlesztéseknél 50.1%.
-a város nettó vagyona 26.2milliárdról 21.2 milliárdra csökkent."
Dr. Bóth János hozzátette, hogy a város lakossága ez idő alatt mintegy 1000 fővel csökkent.

"Az állami pénzügyi konszolidáció és további állami támogatások ellenére folyamatosan különböző hitelekből finanszíroztuk a várost. Vácnak ma is van százmilliós nagyságrendű tartozása. A pénzügyi stabilitás nem biztosított" - zárta gondolatait a polgármester-jelölt.


A sajtótájékoztatón jelen volt Tisza Zoltán, az MSZP-DK által a váci 2-es számú választókörzetben indított képviselő-jelölt, aki a következőket mondta el:

"A nagy átadások hónapját éli mostanában Vác, ezen belül a belváros. Most minden égetően fontos lett, békás szökőkút, amit üdvözlök személy szerint én is, hisz gyermekkorom egyik szimbóluma. Az Eötvös utcai óvoda pályája, ami méreg drágán épült csak a kerítés 5,5 millióba került és hát a város szlogenje- a mélygarázs, aminek a felszíni felújítása 71 millióba fájt Vácnak,és most feltúrták. Csak, hogy az összeget jobban érzékeljük, közel 71 millióba került az előző városvezetésnek az összes váci amatőr sportegyesület, majd két éves támogatása. és ami még érdekesebb, hogy a volt „Tibi” bolt négy tulajdonosa négy belvárosi üzlethelységgel lett kárpótolva. Ezzel bizonyára jogilag minden rendben van, erkölcsileg viszont aggályos, hogy az évek- évtizedek óta benne lévő bérlők erről mit sem tudtak, a tulajdonosváltásról nem lettek értesítve, csak azzal szembesültek, hogy már nem attól bérlik a helyiséget, akivel szerződtek. Ez nem elfogadható magatartás.
Mielőtt azzal vádolnának, hogy provokálok vagy negatív hangulatot keltek- szó sincs erről, - ezek kézzel fogható tények! Egy demokratikus városban hasonló nem történhetne meg."
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat