Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Blöffök, fenyegetések helyett többek között hitelességet javasol az MSZP-DK választási szövetség Nyomtatás E-mail
2014. szept. 18.
„Mi nem az álproblémák hívei vagyunk, ezért utca fórumokat tartunk, kitelepülünk, beszélgetünk az emberekkel, hogy segíthessünk, adott estben megvédhessük Őket. Hogy ezért feljelentenek, nyíltan vagy burkoltan megfenyegetnek, esetleg zsarolnak, vállaljuk. Nem félünk!” – kezdte dr. Bóth János, az MSZP-DK polgármester-jelöltje az MSZP-DK választási szövetség hétfő reggeli sajtótájékoztatóját.

A polgármester-jelölt a továbbiakban a nép nevében kikérte a blöfföket, példaként hozva fel Vác déli részének Sződligethez csatolását, amelyet ők maguk kampányfogásnak tartanak. „Vác déli részét egyesek kampány célból át kívánták csatolni Sződligethez. Azt mélyen titkolták, hogy jogilag sem lehetne ezzel 2019-ig érdemben foglalkozni. Arról nem is beszélve, hogy az érintettek nagyon nagy többsége nem kér belőle. Ezt egy több mint 50 fős fórumon elmondták és azt is, hogy mik a főbb gondjaik: utak állapota, víz elvezetés. buszöböl, stb. Ezeket a problémákat nem az átcsatolás, hanem a város vezetői odafigyelés oldhatja meg, ami hiányzott az elmúlt négy évben. A helyi képviselő megfeszülhetett, mert a választó körzeti keret megszüntetésével eszköztelen maradt” – fogalmazott dr. Bóth János, majd így folytatta: „Blöff a polgármesteri vita meghirdetése is az után, hogy hagyományosan már megszervezte ezt az Ipartestület szeptember 30-ra, korábban elfogadott módszertan alapján, személyes megkeresések alapján. A sajtó révén való üzengetés önbátorítást szolgálhat, de kultúrát nem közvetít.”

„Nem szerencsés üzengetés a vizuális környezetszennyezés felemlegetése a 10. számú választókörzet jelöltje, Schenk Lajos úr részéről” – fogalmazott az MSZP-DK által a 10. számú választókörzetben indított Eigen Józsefné, majd hozzátette: elítéli a névtelen szórólapokat, a mocskolódást. Mint mondta, kapott ő is ilyeneket és úgy gondolja, az ilyen anyagokkal akkor kell csupán foglalkozni, ha valami konkrét és igazolható bennük. „Az úgynevezett vizuális környezetszennyezés ízlés dolga. A morális környezetszennyezés viszont ennél több. Közügy, társadalmi probléma.” - hangzott el a képviselő-jelölttől.

Eigen Józsefné ezt követően több dolgot is említett, hogy miért is nem szerencsés a vizuális környezetszennyezés felemlegetése Schenk Lajos részéről, illetve miért tartja Schenk Lajos indulását morális környezetszennyezésnek, majd összegzésül így zárta gondolatait: „Mások a minimális elvárásaim egy jelölttől és jelölő szervezetétől.”

A tájékoztató végén Krauze István reagált arra a büntetőfeljelentésre, melyet Mokánszky Zoltán alpolgármester jelentett be személyét illetően.

„Nem én vádoltam meg Őt a Törökhegyi ingatlantulajdonosok megkárosításával, hanem egy lakossági fórumon történt felvetés kapcsán tettem fel kérdésként az ott élő polgárok védelme érdekében.” – kezdte reflektálását Krauze István majd így folytatta: „Mokánszky úr azt állítja, hogy a Törökhegyiek felvetése valótlanság, mindazonáltal lehetetlen is, mivel erre az átcsoportosításra csak a képviselő-testület adhat engedélyt és ilyenre nem került sor. Szeretném megjegyezni, hogy a képviselő-testület a felhatalmazást már akkor megadta, amikor elfogadta a város SZMSZ-ét, valamint a Költségvetésről szóló rendeletet, melyek szerint a polgármesternek jogában áll költségvetési főcsoporton belül 20 MFt-ig, azaz húszmillióig átcsoportosítani. A hatáskör átruházható, ez estben a polgármester helyett az alpolgármester járhat el.”

Az MSZP-DK polgármester-jelöltje – mint szavaiból kiderült – nem tudja elképzelni, hogy Mokánszky Zoltán közel négy éves alpolgármesteri gyakorlat után nem ismeri az általa említett rendeleteket. Véleménye szerint az alpolgármester kijelentésében jelentős csúsztatás van, az általa elmondottak nem fedik a valóságot.

„Megkérném Mokánszky alpolgármester urat, hogy ilyen kijelentésekkel ne vezesse félre az olvasókat, illetve a váci polgárokat.” – zárta gondolatait Krauze István.

***

Mokánszky Zoltán alpolgármester az MSZP-DK sajtótájékoztatójának másnapján sajtótájékoztató keretében reagált az őt érintő témában.

Az alpolgármester ismételten cáfolta a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció helyi szervezeteinek vezetői által elhangzott, a személyét illető vádak valódiságá. Krauze István (a DK választókerületi elnöke) az előző napon megismételte sajtótájékoztató keretében az egy héttel korábbi állítását, miszerint Mokánszky Zoltán alpolgármester saját hatáskörben átcsoportosított a Felső-Törökhegyi városrész közművesítésének megvalósítására félretett összegből ötmillió forintot az Ambró Ferenc utca felújítására.

Az elhangzott vádakat Mokánszky Zoltán a város elfogadott, idei költségvetésről szóló önkormányzati rendelet vonatkozó passzusának felolvasásával cáfolta. A rendelet szerint húszmillió forint átcsoportosítására kizárólag a polgármesternek van jogköre, amely lehetőséggel az első számú városvezető is csak kifejezetten indokolt, rendkívüli esetben élhet, s utólagos beszámolási kötelessége van a képviselő-testület felé. Az alpolgármester mellett helyet foglaló Csernák Gábor is elmondta álláspontját mindazok nevében, akik hozzá hasonlóan telektulajdonosok a Törökhegyi részen. Emlékeztette arra a jelenlévőket Csernák Gábor, hogy a közműfejlesztés ügye régóta húzódik és legalább akkora problémát jelent, mint a közúthálózat állapota és a közbiztonság hiánya. Ezeket a problémákat még a korábbi képviselő-testületek sem tudták orvosolni. Hangsúlyozta: az elektromos áramhoz jutás érdekében nem történt a Törökhegyen élők, vagy ott telektulajdonnal bírók részéről semmilyen összeg befizetése, így nem volt mit lenyúlni. Annyi történt, hogy a telkekből adtak át bizonyos mennyiségű területet közcélokra és az ehhez szükséges adminisztrációs költségeket állták a lakosok.

Csernák Gábor hozzátette: pártcsatározásokban nem kíván részt venni, a tények ismertetését viszont fontosnak tartotta elmondani az ügyben történő tisztánlátás érdekében, majd közölte: szeretné ha nem vádaskodna semelyik párt, illetve politikai szervezet és nem megalapozott ígéretekkel korbácsolnák fel az indulatokat Törökhegyen. Kijelentette: nem szeretné ha bárki felhasználná politikai céljaik érdekében az ott élő lakosságot.

A sajtótájékoztató végén Mokánszky Zoltán elmondta: megtette a rendőrségi feljelentést nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés és rágalmazás miatt a baloldali politikus, Krauze István ellen, akit a sajtón keresztül szólított fel arra: mondjon le pártlistás helyéről, mert alkalmatlannak tartja a képviselőségre. Az alpolgármester hozzátette: a maga részéről lezártnak tartja az ügyet.

***

Az Együtt Vácért szövetség a tájékoztatón elhangzottakra reagálva egy levelet küldött szerkesztőségünknek, melynek tartalma a következő:

„Az Együtt Vácért szövetség meggyőződése szerint Vác valódi, európai politikai kultúrát érdemel. Olyat, amelyben nincs helye a sárdobálásnak, a negatív kampánynak. Az önként vállalt etikai kódexünk alapján sem most, sem a jövőben nem folytatunk gyalázkodó kampányt. Még akkor sem tesszük ezt, ha bőven lenne a közvélemény tisztánlátása érdekében megosztani való konkrétumunk.

Úgy véljük, hogy mi, váciak csak közösen vagyunk képesek véget vetni az egyre terebélyesedő békétlenkedésnek. Az Együtt Vácért szövetség továbbra is nyitott minden demokratikusan gondolkodó szervezettel való együttműködésre annak érdekében, hogy végre nyugodt körülmények között válthassuk valóra álmainkat a közös boldogulásról és a szebb életről.”

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat