Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Az MSZP-DK önkormányzati választás utáni értékelője Nyomtatás E-mail
2014. okt. 15.
"Először is nagy tisztelettel megköszönöm annak a 3118 polgárnak, aki a polgármester jelöltségemet szavazatával támogatta, s így érdemi baloldali alternatívát adott Vácnak" - kezdte kedden megtartott választás-értékelő sajtótájékoztatóját az MSZP Váci Szervezetének elnöke dr. Bóth János, aki a vasárnapi helyhatósági választáson az MSZP-DK választási szövetség közös jelöltjeként, több civil szervezet támogatásával szállt harcba a polgármesteri székért.

"Külön köszönöm a deákvári választóimnak,hogy immár nyolcadszor lehettem bizalmukból képviselőjük. Az Alsóvárosiak előtt is le a kalappal,itt szép győzelmet aratott Kiss Zsolt barátunk. A listán bejutó Krauze István DK elnök úr, aktivistáink és támogatóink sokat tettek választási szövetségünk sikere érdekében" - folytatta köszönetnyilvánítását dr. Bóth János, majd ezt követően a jövőre nézve a következőket mondta el:

"Képviselő testületi csapatunk a város élő lelkiismerete kíván lenni. Nem hagyjuk a botrányos TAO-s,hulladék maffiás ügyeket és a Holdingos problémákat szőnyeg alá söpörni. Egy "Nagy Péteres" kampány után már nem lehet ugyanaz a váci önkormányzat sem, mint eddig volt.

Nekünk csak a város érdeke számít és  fejlődése, mi ebben tudunk partnerek lenni."

Az MSZP Váci Szervezetének elnöke végezetül a választás néhány jelenségéről beszélt. Dr. Bóth János úgy látja, hogy az elmúlt önkormányzati választáson csak az nyerhetett, aki el tudta vinni szavazni választóit. Hozzátette: a részvétel a vártnál is alacsonyabb volt Vácon. „Sok baloldali most is otthon maradt, különböző okokból. Erős az emberek fásultsága, félelme” - tette hozzá az elnök.

"2010-hez képest jelentős lemorzsolódás volt a jobb és baloldalon is a civilek javára. A részvételi viszonyokat és az azonos oldali versenytársakat is figyelembe véve ez számokban a jobb oldalon 2000-es , a baloldalon 460 fős támogató csökkenést hozott. Ezen minden szereplőnek el kell gondolkodnia.

A szövetségkötésünket a DK-val eredményesnek tartom és nem hiányzott az eredményességünkhöz az Együtt-Lokálpatrióták támogatása.

2010-hez képest egy pozíciót vesztettünk,bár akkor még szervezetileg egységes volt a baloldal.

A pártok erősorrendjét is mérte a megyei listás szavazás. Az MSZP megkérdőjelezhetetlen második helye, a JOBBIK biztos beelőzése a helyi váltópárti esélyt fenntartja számunkra.
 
A SZAVAD egyesület,mely nem rég jött létre és igazi civil alakulat, a választás egyik meglepetése volt mandátumszerzésével.

Az LMP pedig a listás szereplése alapján hibázott, hogy nem állított legalább hat képviselő jelöltet" - zárta értékelő gondolatait dr. Bóth János.


A sajtótájékoztató második felében Krauze István, a DK helyi elnöke köszönetet mondott mindazon választópolgároknak, akik szavazataikkal támogatták közös polgármester- és képviselő-jelöltjeiket, valamint a DK megyei listáját.

"A választási eredményeket még teljes körűen nem értékeltük ki, ez az elkövetkezendő napok egyik feladata lesz, ettől függetlenül meg kell becsülnünk azt az eredményt, mely szerint Vác Városában a Fidesz-KDNP jelöltek után a mi választási szövetségünk kapta a legtöbb szavazatot. Ezt a szimpátiát szeretnénk a jövőben is meghálálni munkánkkal szavazóink irányába.

A DK a szavazók bizalmából fiatal pártként esélyt kapott arra, hogy dolgozhasson egy olyan városi Képviselő testületben, mely sok tagunknak szülővárosa, illetve munkájuk, életük során évtizedes kötődésük van ehhez a városhoz. Ennek megfelelően szeretnénk a jövőben is dolgozni, szavazóinkat, szimpatizánsainkat képviselni, városunk fejlődése érdekében" - hangzott el Krauze Istvántól, aki végezetül ismételten megköszönte az őket támogató választópolgárok bizalmát.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat