Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A srác, aki mocskosul jól tolja... Nyomtatás E-mail
Bejött egy csávó ma reggel a Barátok Kávézóba, de valami olyan szöveg kíséretében, hogy első blikkre azt állapítottam meg: ez a gyerek vagy nem szedi rendesen a gyógyszereit, vagy a kelleténél többet tolt belőlük, de valami tuti nincs rendben a fejével. No, mindegy. Munkámat folytatva próbáltam elvonatkoztatni, esélytelenül... Nem lehetett nem odafigyelni legalább fél füllel arra, amit alkotott. Olykor sztorizgatott és kifigurázott dolgokat, ekkor én szakadtam a röhögéstől. Olykor pedig a maga puritánságával fogalmazott meg nagy életigazságokat, ekkor kicsit megdöbbentem és elgondolkodtam azon: ki a jó büdös franc lehet ez a gyerek? Rövid időn belül aztán ez is kiderült...

Amikor egy-két mondatnyi szóváltásból kiderült, hogy újságíró vagyok, azt mondja nekem a csávó: "Te figyelj már, nem akarsz írni arról, hogy megjelent El Bago legújabb nagylemeze?!" Ekkor már kezdett gyanússá válni a dolog, ismerős nekem ez az arc... Belenéztem El Bago videoklipjeibe, s ekkor tudatosult bennem, hogy személyesen a városunkban tevékenykedő, nagy társadalomkritikus raper, El Bago ül a másik asztalnál. "Tudod mit? Rakjunk össze egy cikket! Mit szólsz hozzá?" - tettem fel a kérdést, melyre fénysebességgel érkezett a pozitív válasz.

El Bago, polgári nevén Iván Péter 88-ban látta meg a napvilágot Vácott. Egész fiatalon ismerkedett meg a rap zenével. "11 éves koromban hallottam először Tupacot rappelni, onnantól kezdve mondhatjuk, hogy központi szerepet játszik az életemben a rap. Aztán 13 éves koromban már készítettem felvételeket, és azóta foglalkozok kisebb szünetekkel a "Bago zenék" gyártásával" - emlékezett vissza a kezdetekre El Bago.
A fiatal rap zenész aztán 2004-ben két barátjával együtt megalakította a Tical Vocal csapatot ami pár évre rá hét tagúvá bővült, és alakult át a Tékozló Fiúk néven megismert bandává. Ez a csapat később a tagok egyéb irányú elfoglaltsága miatt egyre kevésbé volt aktív, ám a drót erős maradt közöttük. "A Tékozlókban velem együtt zenélő barátommal kitaláltuk a La colonia-t, amellyel pár szám és videó elkészült ugyan, ám a korong még várat magára. Mindezek mellett szólóban állandóan tevékeny voltam. Három szóló nagylemezt és közreműködések sorát tudhatom magam mögött. Utóbbiak között a legemlítésreméltóbbak az AK26-al elkészített közös zenék. A formáció tagjaival nem mellékesen gyerekkori szoros barátságot is ápolunk. 2011-ben csatlakoztam a Wacuum Airs csapathoz, amelynek weboldalas felületén szórtam az igét és a korongokat Bobakrome barátom gondozásában" - mesél tovább pályafutásáról El Bago, akinek végül 2012. hozta meg úgymond a nagy áttörést. "2012-ben ismerkedtem meg Mr. Bustaval, és már akkor körvonalazódni látszott, hogy az utunk előbb-utóbb egymásba torkollik. Ehhez szükség volt az önzetlen segítségére, arra, hogy teret adjon nekem" - bontja ki a sztorit El Bago, majd hozzáfűzi: "Ennek eredményeképpen köszönthetek a Real Trill Music kiadó (RTM) színei alól minden kedves hallgatót."

Aztán eljött a pillanat, amikor kisebb szóváltásba keveredtünk spontán beszélgető partneremmel. Én kérdeztem, ő pedig felelt:

- Az odáig megvan, hogy rapelsz. Viszont a rap műfajon belül - ha jól tévedek - vannak különböző alfajok. Te melyiket képviseled?

- Ma már a trap vonal az amit elsősorban képviselek, erős francia behatásra. A most megjelenő új lemezem, a "Kutya élet - Kutya világ" is ezt az életérzést hivatott képviselni.

- Talán nagyon nem túlzok, ha azt mondom, hogy mocskos a szöveged, de jobban megfigyelve igen erős mondanivalója is van.

- Igen, hát ez vagyok én, így fejezem ki magam a világ felé. Lételemem a mindenkori elnyomó hatalom, a háttér hatalmak ellen való felszólalás, a túlbuzgó igazság érzet, ezek a jegyek pedig frankón, cenzúra nélkül visszaköszönnek a zenémben.

- Hány számmal készültél a rajongóidnak az új lemezen?

- Összesen tizenhét szám került fel a legújabb korongra, ebből két-három olyan, ami úgymond a nagyközönség számára is emészthetőbb, a többi pedig kimondottan az olyan elvetemülteknek szól, mint én.A "Kutya élet - Kutya világ" lemez első példánya a VácOnline.hu
szerkesztőségéhez került. Köszönjük!

- Mik a további tervek?

- Rengeteg jővőbeni tervem van, melyek között szerepel például egy olyan album is, amelyen apámnak állítok emléket. Itt szeretném kiemelni, hogy a terveim megvalósításához minden szükséges eszközt az RTM, illetve Mr. Busta biztosít. Éppen ezért ezúton most szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni a belém fektetett bizalmat! Továbbá szeretnék nagy köszönetet mondani a fő szellemi mentoromnak, Müller "Ghetto" Mihály tetováló művész, grafikus, polihisztornak is!

- Aztán látom, hogy nem csak a rapelés megy, mellette erősen nyomod a marketingedet is.

- Igen, komoly figyelmet szentelek a marketingnek is. Most például elkészültek az El Bago-s pólók, nyakbaakasztók és kitűzők.- Hogyan juthatnak hozzá ezekhez a tárgyakhoz, illetve a legújabb albumodhoz a rajongóid?

- 2015. szeptember 25-én lesz egy lemezbemutató a III. RTM & Garage Mega Party keretében. a helyszín: Budapest, Soroksári út 58. - R33. (Vágóhíd). Ez a lemez hivatalos megjelenés időpontja is, tehát itt lehet majd először kapni a CD-kből, valamint a pólókból, nyakbaakasztókból és a kitűzőkből is. Aki itt lemaradna róluk, az azt követően a Lurdy Házban található RTM Store-ban juthat majd hozzájuk, illetve webshopon keresztül is megrendelheti őket.

- Akkor nincs más hátra, mint hogy sok sikert kívánjak a lemezbemutatóhoz és megköszönjem a beszélgetést.

- Én köszönöm Nektek, hogy ezt összehoztuk.

Huszár Károly

***

Még több El Bago-ról és a Real Trill Music kiadóról:


https://www.youtube.com/user/realtrillofficial
https://www.youtube.com/user/akirmc
http://www.mrbusta.hu/
https://www.facebook.com/elbagohivatalos?fref=ts
https://www.facebook.com/realtrillmusic?fref=ts
Deezer: http://bit.ly/rtmdeezer
Spotify: http://bit.ly/spotifymrbusta

iTunes: http://bit.ly/mrbustaitunes
https://www.facebook.com/rtmstorebudapest
https://www.facebook.com/tattoorespectbudapest?fref=ts

***

Végezetül pedig egy videoklip El Bago-tól:
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat