Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MoziShop
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Zöld pont | Egészség | Sztár világ | Világjáró | Pénzügy | Roland Garros '12 | Szépség | Árvíz 2013 | Választás 2014 | A fejlődés útja | Így készült az Á. V. H. film | EUalkatresz.hu | Látszódj VELÜNK! 2018

 
Szilveszteri hangulatfokozók Nyomtatás E-mail
2018. dec. 30.
Karácsony elmúltával már egyre inkább az év végére koncentrálunk. Mindenki lázasan készül elbúcsúztatni az Óévet és köszönteni az Újévet. Az utcákat, tereket ellepik a trombitaárusok és a különböző papíranyagokból készült dekorációkat és műanyag álarcokat árusító bazárosok. Az otthonokban - ugyan nem oly mértékben, mint Karácsonykor - ebben az időszakban szintén központi szerepet kap a konyha

A szilveszteri menü fő kellékei a különböző koktélok, házi készítésű italok. Olvasóinknak most egy kisebb csokrot állítottunk össze szilveszteri bóléreceptekből a Drink honlap nyomán.

Alkoholos bolé
Hozzávalók 8 személyre:
1 literes üveg meggybefőtt, 1-1 üveg félédes pezsgő és félédes vörösbor, 1-1 dl meggylikőr és rum, 1 citrom leve és reszelt héja, 15-20 dkg porcukor.
Elkészítése:
A meggybefőtt levét leszűrjük, a gyümölcsöt kimagozzuk és mély bólés tálba tesszük. A megmosott citromot felkarikázzuk, majd kettévágjuk, és a meggyre tesszük. Ráhintjük a porcukrot, majd a meggylikőrt és a rumot fél deci meggybefőttlével elkeverve, rálocsoljuk. A tálat befedjük, és a hűtőszekrényben legalább 3 órán keresztül érleljük. A meggybefőttlevet és a bort meg a pezsgőt jéghidegre hűtjük, és közvetlenül fogyasztás előtt a gyümölcsre locsoljuk, majd csészékbe vagy poharakba öntve tálaljuk.


Alkoholmentes bólé
Hozzávalók 8 személyre: 1 és fél liter tonik /szénsavas üdítő ital/, 1 citrom leve és reszelt héja, 15-20 dkg porcukor ízlés szerint, 1 literes üveg meggybefőtt, 1 teáskanál konyakaroma, 1 teáskanál rumaroma.
Elkészítése: A meggybefőtt levét leszűrjük, a gyümölcsöt mély bólés tálba rakjuk. A megmosott citromot vékonyra karikázzuk, a meggyre tesszük. Ráhintjük a porcukrot, a konyakaromát és a rumaromát fél deci meggybefőttlével elkeverve rálocsoljuk. A befedett tálat a hűtőszekrényben legalább három órán keresztül érleljük. A meggybefőttlevet és a tonikot jéghidegre hűtjük. Közvetlenül fogyasztás előtt a gyümölcsre öntjük a befőttlevet, majd tonikkal is felöntve összekeverjük, és azonnal csészékbe vagy poharakba téve szervírozzuk. Gyerekeknek is adhatjuk.


Konfetti bólé
Hozzávalók: 1 liter limonádé, 7 dl szőlőlé, 1 kg vegyes gyümölcs, 1,5 liter fehér rum, 30 dkg mélyhűtött eper, 2 üveg száraz pezsgő.
Elkészítése: A limonádét, a szőlőlevet a gyümölcsökkel és a rummal együtt nagy üvegedénybe öntjük, és kb 2 órára hidegre állítjuk. Ezután a mélyhűtött epret is hozzáadjuk, megkeverjük, pezsgővel felöntjük, azonnal tálaljuk.

Megosztás
 




 








Oregmorgo


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail


Váci Egyházmegye Hírek Programok TV / Videó Miserend



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat