Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Mezei futó világbajnokság Vácott Nyomtatás E-mail
Vácott rendezik meg az értelmileg sérült és tanulásban akadályozott sportolók mezei futó világbajnokságát. A mostani verseny sorrendben az ötödik lesz és a világ számos pontjáról vár versenyzőket és szurkolókat a szervező, Magyar Parasport Szövetség atlétikai szakosztálya és a nemzetközi szövetség, az INAS-FID. A rangos sporteseményt a váci stadionban és a Liget területén bonyolítják le március 4-e és 8-a között.A magyarok vezető helyet foglalnak el a sportág élvonalában, hiszen a tavalyi, Portugáliában rendezett kontinensviadalon a hölgyek mindkét távon megrendezett megmérettetésén hazánk válogatott négyesfogata végzett az élen. Külön büszkeség, nekünk váciaknak, hogy a csapat tagja volt Keresztesi Erika, aki idén is erősíti a nemzeti válogatottat. A férfiaknál pedig szintén címeres mezben láthatja a sportszerető közönség Fonódi Gábort. A női csapatban tartalék lesz Molnár Klaudia is. Mindhárman a Váci Reménység Egyesület sportolói. Éremesélyes magyar válogatott sportolóink a Váci Reménység, a szegedi SZVSE és az esztergomi Montágh DSE versenyzőiből kerülnek ki.

Az eddigi eredmények jelzésértékűek a folytatásra nézve: a hazai női csapat – Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett, Keresztesi Erika és Kara Anita – 2009-ben Portugáliában két távon is elsőként célba érve nyerték meg az Európa Bajnokságot. A világ- és Európa Bajnokok, Global Games győztes magyarok eredményeit még sorolhatnánk. A külföldi versenyek mellett atlétáink Magyarországon is bizonyíthattak már az elmúlt esztendőkben. 2002-ben a Népstadionban INAS-FID Európa Bajnokságot, 2004-ben az Arénában fedettpályás világbajnokságot rendezhettek a vendéglátók közreműködésével.
Feltehetően a lobbitevékenység mellett az eddigi sportsikereknek is szól, hogy a nemzetközi szövetség, az INAS-FID a 2010. évben megrendezésre kerülő mezei futó világbajnokság rendezési jogát újra Magyarországnak, azonbelül Vác városának adományozta.

Háttérben: Szikora Gyula edző
Elöl, balról: Fonódi Gábor, Molnár Klaudia és Kresztesi Erika

A világbajnokságra március 4-én városunkba érkező sportolók március 5-én Vác és Budapest nevezetességeivel ismerkedhetnek meg, s az elmaradhatatlan edzés is vár rájuk. Egy kiállítás is nyílik e napon 17 órától, de a sportesemény ünnepélyes megnyitójára is sor kerül. Másnap, azaz március 6-án, szombaton a 10 és 14 óra között a versenyé lesz a főszerep. Az egyes versenyszámok eredményhirdetésére a délutáni órákban kerül sor. Vasárnap a hosszútávú számokban mérhetik össze ügyességüket a rajthoz álló sportolók, de ugyancsak e napon lesz az országos bajnokság is. A díjátadásra, a záróünnepélyre, illetve a gálára az esti órákban kerül sor városunkban. A versenyzők március 8-án, hétfőn utaznak haza.
 
A Magyar Parasport Szövetség az értelmileg sérült és tanulásban akadályozott sportolók társadalmi integrációját, sportolását és versenyeztetését tűzte ki elsődleges céljául megalakulásakor. Talán akkor még nem is sejtette senki, hogy Magyarországon világbajnokságot is rendeznek majd.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat