Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A világ- és Európa-bajnok Hirling Zsolt két év után futva tér vissza Nyomtatás E-mail
Két évvel visszavonulása után új célokat talált magának a sport világában Hirling Zsolt. Az egykori világ- és Európa-bajnok, háromszoros olimpiai résztvevő evezős jövőre szeretne részt venni az ironmanen. Felkészülése első lépéseként rajthoz áll 2016. szeptember 11-én a Wizz Air Budapest Félmaratonon.- A szervezetem nagyon megérezte azt a közel két évet, amit kihagytam – ismerte el az év magyar evezősének kétszer (2003 és 2007) is megválasztott egykori olimpikon, akinek saját megfogalmazása szerint július végén ”kattant el kissé az agya”, és megelégelve a semmittevést, úgy döntött ismét az aktív életmódot választja. Kezdetnek feladott néhány felesleges időtöltésnek vélt dolgot, például kevesebbet foglalkozott az okostelefonjával,  nem töltött annyi időt a Facebookon, és a játékapplikációkra is jóval ritkábban kattintott. Mint mondta, sosem volt egy futóőrült, de hasznos sportnak tartja a futást, mely ha megvan hozzá az elszántság, bárhol és bármikor űzhető.

- Szeretem, hogy mérhető a teljesítményem, stabilan és folyamatosan kapom a visszajelzéseket – érvelt a futás mellett Zsolt, aki az első edzések alkalmával fájdalmasan szembesült azzal, hogy állóképessége már nem a régi. - Nagyon mélyről indultam el, az 5:30-as átlag kilométerek rosszul estek 10 ezer méteren, ehhez képest néhány napja már a 4:50-es tempót is jól bírtam. Az izmaim jól reagáltak, a robbanékonysággal már egészen elégedett vagyok, az állóképességemen azonban még van mit javítani.

Márpedig szükség lesz rá, hiszen szeptember 11-én 21 kilométer vár rá a Városligetben. Zsolt tisztában van azzal, hogy a mintegy öt hetes felkészülés után még bőven messze van élsportolói formájától (4:20-as kilométerek), azonban hajtja a kíváncsiság, hogy mire lesz képes versenyhelyzetben. Korábban az ilyen szituációk ugyanis rendre a legjobbat hozták ki belőle, ahogy tartják róla, igazi adrenalin függő. A nagy világversenyeken szinte kivétel nélkül a legjobbjait evezte, és ez az ösztön a civil életben is jellemző maradt rá. Reményei szerint a vasárnapi megmérettetésen képes lesz hozni a 2011-es szintjét. Akkor a SPAR Maratont 3:12 alatt teljesítette, a félmaratonon a célja 1 óra 36 perc lesz.


- Az utóbbi edzéseket már jó érzésekkel zártam, fejlődök, a margitszigeti heti minimum négy futásnak megvan az eredménye, de folyamatosan figyelem a testem, s csak addig feszegetem a határaim, amíg jól esik. A futás mellett biciklizem, és az ősz folyamán egyre nagyobb hangsúlyt fog kapni az úszás is. A hónapok közepén és végén pedig egy 2000 és egy 6000 méteres ergométeres evezéssel kontrollálom az edzettségi állapotom – mesélt a felkészülés kereteiről Hirling Zsolt, aki idén egyelőre csak a Wizz Air Budapest Félmaratonra nevezett be, de a folytatást sem tartja kizártnak. A cél az ironman teljesítése, azonban néhány utcai futóverseny tovább színesítheti addig a naptárát.

Bencze Áron

Fotó: BSI


***

Hirling Zsolt egykor a Vác Városi Evezős Klub oszlopos tagjaként érte el kimagasló evezős sikereit. 2006-ban Vác Város Önkormányzata Pro Urbe kitüntetésben részesítette.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat