Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Roland Garros 2012 - 15-16. nap (június 10-11.) Nyomtatás E-mail
Eső eső és megint csak eső... Eső mentes szép napot mindenkinek... Már túl vagyunk a döntőn és mondhatom ez a két nap nem csak a játékosok, de a média munkatársak idegeit is felőrölte. Plusz nem kis idegeskedést és utolsó pillanatban járat átfoglalást eredményezett a tengerentúli kollégáknál, és mindenkinél...Bár szegény Alex barátom (RIA Novosti/Rus) már nem tudott mi tévő lenni és nem tudta megvárni velem a hétfői döntő befejezését.

Már így is kisebb csodával ér fel, az hogy a Garros második hetében csak esténként voltak hatalmas viharok és napközben így azok nem gátolták a meccsek lebonyolítását, hovatovább napközben viszonylag jó idő is volt.
 
Ez egészen a női döntőig kitartott, de a férfiaknál már nem volt kegyelem. A spanyol Rafael Nadal és a szerb Novak Djokovic játéka közben az ég alja bizony beszürkült és szemerkélni kezdett.

Gondoltam is magamban, hogy most hogy Nadal-nak már szett 2-0-ja van, így már nem lehet túl nagy gond és egy laza szünet, majd újra bemelegítés után hamar letudja és bezsebeli a 7 Roland Garros trófeáját.
De itt ért bennünket  a meglepetés, a szünet után, mintha nem a régi Nadal jött volna ki. Labdái hosszúak voltak, játéka pontatlanná vált és mintha elvesztette volna az első két szettben megtalált fonalat.
Djoko ezt tökéletesen kihasználta és be is zsebelte viszonylag hamar az első szettjét. - mindeközben az eső lába megint ott lógott a levegőben és már csak arra várt, hogy újból lecsapjon.

A 4. szettben, 3/2-es szerb vezetésnél le is csapott és újabb esőszünet.
Akkor még csak úgy tudtuk, hogy egy óra szünet, de 20 perc múlva jött az "official" jelentés, hogy a verseny folytatását hétfőre rakják át.
Na itt aztán a teljes sajtóközpont megőrült. mindenki lázasan dolgozott azon, hogy másnap is itt lehessen, viszont már kedden útban legyen a következő állomása felé.

És végre elérkezett a Hétfő délután egy óra. A srácok újra a pályán, melegítés és folytatódhat a küzdelem.
Nadal ismét a régi formáját hozza, Djoko fejét veri ütővel láthatóan nem tetszik neki, hogy 10 megnyert game után ellenfele ismét erőre kapott és 4/3-al átvette a vezetést a 4. szettben, mikor újra eső..... ( na ne már, gondolta mindenki magában.....)

Erre jött az infó, hogy csöppnyi 5 perc ülés után felhő el és ragyogó napsütés. Komolyan nem hittem a szememnek.
És innen már nem volt megállás.
Nadal püfölt és püfölt és megfutatta ellenfelét. Djoko egy  ideig tudta tartani az offenzívát, de végül drámai módon kettős hibával vetett véget önmaga szenvedésének.

Így Rafa 7-szer (megelőzve Björn Borg rekordját 6) Roland Garros királya.

Még két fontos infó a végére:

Szerény véleményem szerint, ha Vasárnap nem kezd el esni újból az eső, akkor a  érkőzés teljesen máshogy alakul. Szinte biztos hogy Djoko behúzza a negyedik szettet is és  tuti a döntő szett. De a sors már csak ilyen

A díjátadón megkérdezték Djokót, hogy mondjon pár szót: Mire közölte, hogy ma Nadal volt a jobb, de jövőre újra eljön és még keményebben fog küzdeni.

Nadaltól is kérdeztek, hogy van még hely a szobában a Roland Garros trófeának, mire a spanyol: "A Garros trófeának mindig van és lesz is hely" (hatalmas Rafa mosoly).

És akkor itt szeretném megköszönni mindenkinek a 15 napi figyelmet és kitartást!

Jövőre ígérem, újra meghódítjuk Párizst!

Napsütéses nyarat mindenkinek!

Fotó és szöveg: Robert Szaniszló – Roland Garros/Párizs

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat