Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Roland Garros 2012 - 11. nap (június 6.) Nyomtatás E-mail
Spanyol armada a mai napon. A két mai fő mérkőzés három főszereplője is spanyol. Remek ebből valakinek mennie kell… - nos meglátjuk a beszámoló végére, hogy ki is lett az. A napom szokás szerint egy kis „legendás” bemelegítéssel kezdtem.Ma szintén két olyan páros lépett pályára, akiket szinte biztos, hogy egy hamar nem lát a hazai közönség, de nagyon sehol sem. Na jó lehet, hogy most egy picit túloztam, de azért valljuk be, ezek az összeállítások nagyon ütősek.

Első körben a Davenport/Hingis és Martinez/Majoli összecsapására ültem be. Már önmagában lenyűgözött, hogy ezek a lányok még ennyi idő után is, hogy tudnak lelkesedni a pályán, de igazából az jött át, amit apum régóta mond, a tenisz ATP érája előtti időszak köszön vissza ezen a szinten. Itt, ezeken a mérkőzéseken már nem a győzelem a fontos, hanem hogy szórakoztassuk a közönséget, élvezzük egymás társaságát beszélgessünk és persze ugyan valakinek nyernie kell majd, de igazából nem az a lényeg.
Az hogy újra pályán lehet mindenki és jól érezhetik magukat együtt.
Na ez nagyon át jött a lányok mérkőzésén.

De nem kicsit jött át, ugyan ez az érzés a másik adu ász reggeli mérkőzésen, ahol is John McEnroe/ Patric McEnroe és Andreas Gomez/Emilio Sanchez csaptak össze a 45+-os kategóriában.
Wowww, élmény volt őket nézni. Igen, volt olyan pont, mikor McEnroe ment és reklamált és dühösen vette tudomásul, hogy nem neki van igaza. De hát ismerjük Mc-et, hogy ő milyen.

De akkor nézzük is az előző két mérkőzés végeredményeit:

Lindsay Davenport (Usa)/Martina Hingis (Sui) vs. Iva Majoli (Cro)/Conchita Martinez (Esp) 6/1, 6/4

John McEnroe/Patric McEnroe (Usa) vs. Andreas Gomez (Ecu)/Emilio Sanchez (Esp) 6/2, 6/2
A mai napnak két egyéni összecsapást tekintettem meg, az egyik a hölgyektől Sharapova, a másik az uraktól Nadal mérkőzése volt.
Nagy titkot nem árulok, el ha azt mondom, hogy az utóbbi mérkőzésén csapott össze a háromból mindjárt két spanyol is.
Na de Ladys first. Szóval Sharapova ellenfele a 23. helyen kiemelt észt Kanepi volt. A kislány lehet hogy megijed az előtte álló lehetőségtől, de nem sok vizet, annyit nem zavart a képben. Maria úgy ment át rajta, mint kés a vajon. Sima, idegesség mentes, - de azért voltak hatalmas nyögések – mérkőzés volt.
Itt elárulhatom már, hogy én az idén a nőknél a tavalyi győztes Na Li-t és Sharapovát vártam a döntőbe. Az egyik még ott lehet...

Maria Sharapova (Rus) (2) vs. Kaia Kanepi (Est) (23) 6/2, 6/3
A másik mérkőzés, igen-igen a két spanyol összecsapása volt, nevezetten Nadal és a fiatal Almagro-é.
Itt a fiatal spanyol nagyon bekezdett és olyan erős offenzívát indított, hogy első körben Nadal is csak pislogott. Bár mondjuk egymás játékát úgy ismerhetik mint a tenyerüket, már csak azért is, mert egy Davis Kupa csapatban is játszanak. No, de Nadal nem esett kétségben inkább rámelegített és tartotta a lépést ellenfelével, egészen a hosszabbításig. Itt Rafa bizonyult jobbnak.
A következő két szettet igazából nem tudom hova tenni. Csak azt tudom mondani, hogy megint győzött a rutin és az erő. A kis Nicolas teljesen lekészült az erejével, Nadal olyan sebességi fokra kapcsolt, amit már nem tudott követni, így a végjáték simára sikeredett.

Eredmény végül: Rafael Nadal (Esp) (2) vs. Nicolas Almagro (Esp) (12) 7/6, 6/2, 6/3
Miközben ezeket a sorokat pötyögöm a Suzanne Lenglen pályán még tart Murray és Ferrer összecsapása. Hát ez még egy hosszú meccsnek ígérkezik, szóval nem tudni mi lesz a vége. De holnapra minden kiderülhet vagy még az is, hogy a meccset sötétedés miatt elhalasztják. Ki tudja majd meglátjuk, minden esetre én résen vagyok!

De annyira vagyok ám résen, hogy éppen ebben a pillanatban ért véget és mondhatom erre az eredményre nem számítottam. Tudtam, hogy mostanában Ferrer-nek nagyon megy, de hogy kiüsse Murray-t azt nem hittem volna. Na itt már Ivan sem segíthetett.
Na ennek Gábor barátom otthon ha hazaér a munkából nem fog örülni.

Vége: David Ferrer (Esp) (6) vs. Andy Murray (Gbr) (4) 6/4, 7/6, 6/3, 6/2

A holnapi napról csak annyit, hogy egyesben csak és kizárólag a nőké lesz a főszerep, azaz Stosur vs. Errrani és Kvitova vs. Sharapova mérkőzés lesz.
Én magam részéről az egyik oldalon Errani-nak a másikon az orosz hosszúcombúnak drukkolok. Meglátjuk mit hoz a holnap, de addig is szép estét mindenkinek.

Köszönöm a mai napi megtisztelő figyelmet és holnap is tarts velem és élvezd az exclusive beszámolók sokaságát Párizsból.
Fotó és szöveg: Robert Szaniszló – Roland Garros/Párizs
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat