Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Roland Garros 2012 - 10. nap (június 5.) Nyomtatás E-mail
A francia álomnak idén is annyi. Tsonga tegnap drámai csatában kikapott Djoko-tól, így búcsúzni kényszerült. De vegyük sorra a napi eseményeket. Mivel a nap két legfontosabb mérkőzése csak 3 felé kezdődtek, így bőven volt időm reggel szétnézni, hogy mik is a történések a többi pályán.Utam, mint ahogy azt már tegnap is írtam a Court No. 1.-ra vezetett, hogy a 45+-ban páros mérkőzés volt kiírva. Forget/Leconte vs. Bahrami/Muster.
Mondanom sem kell, hogy ez inkább volt show, mint komoly tenisz, ahol Bahrami és Leconte hozta a szokásos formáját. Komolyan az egész stadion szakadt a röhögéstől, mert nem volt olyan pont amiben a két arc ne csinált volna valami dilit. Ebben társa találtak Muster személyében, de Forget, hogy úgy mondjam nem igazán vette a lapot. Csak a vége felé kezdte megérteni, hogy ez nem életre halálra menő mérkőzés.
Végül a mérkőzést a Leconte/Forget duó nyerte meg.
De beszéljenek helyettem a fotók :D

Forget/Leconte (Fra) vs. Bahrami/Muster (Iri) (Aut) 6/3, 6/4
Ezután a mérkőzés után ugyan ezen a pályán egy sokkal élesebb mérkőzés következett. Szintén páros, de most a pálya egyik oldalán a híres Bryan/Bryan tesók álltak.
Komolyan ezek a srácok aztán nem viccelnek. Minden óramű pontossággal el van tervezve, ki van számítva és náluk a legkisebb hiba sem csúszhat be. Bár a második szettet ennek ellenére bukták, de összeszedett és profi játékuk végül győzelmet ért.

Bryant/Bryant (Usa) vs. Marach/Zeballos (Aut)(Arg) 6/1, 4/6, 6/4
És akkor elérkezett a nagy pillanat, mikor is Philippe Chatrier pályára szólították a hazai nagy kedvencet Tsonga-t és ellenfelét a szerb Novak Djokovic-ot.
Elsőre a szerb kezdett jobban és sima, szinte erőlködés mentes játékkal hozta az első szettet. De ezután a francia felébredt és mindez olyan jól sikerült neki, hogy rögtön egymás után be is húzta a következő két szettet majd a negyedikben 5/4-es vezetésnél meccslabdája volt. Majd 6/5-nél is volt neki. Összesen 4db lehetőséget szalasztott el a francia, hogy élete mérkőzését vívva legyőzze az akkor még enerváltan játszó szerbet, akinek nem sok ütése jött be az eddig a pontig összeszedetten játszó Tsonga ellen.
Viszont tudtuk, hogy ha döntő szett lesz, azt biztosan Novak nyeri, mivel mentálisan jobb.
Így is lett végül. Tsonga elkészült erejével és a döntő részben már csak asszisztált az eredményhez. Sajnálom igazán, annak ellenére, hogy idén én Novaknak drukkoltam.
Szép volt Jo-Jo!

Eredmény végül: Novak Djokovic (Srb) (1) vs. Jo-Wilfried Tsonga (Fra) (5) 6/1, 5/7, 5/7, 7/6, 6/1


A másik pályán szintén szenvedés volt a köbön. Itt meg DelPo hajthatott volna végre egy kisebb csodát, mivel 2 szett 0 előnyben volt a svájci tenisz királya szemben. De nem tudom az Argentin is elkészült az erejével, talán nem is koncentrált annyira, vagy egyszerűen ez már tényleg valami perverzió Roger-nál, hogy elengedi ellenfelét, majd kritikusabbnál kritikusabb helyzetekből jön vissza és ezzel is mentális csapást mérve ellenfelére.
Na meg persze közben borzolva a neki szurkolók idegeit. 

Vége: Roger Federe (Sui) (3) vs. Juan Martin Del Potro (Arg) (9)  3/6, 6/7, 6/2, 6/0, 6/3 lett.


Egy kis érdekesség, hogy a meccs végén megkérdezték Djokot, hogy mi lesz a ma esti programra, mire ő azt válaszolta, hogy egy kis „ Tv Program” semmi tenisz.
Utána azt is elmondták neki, hogy Federer is maratoni csatán van túl és mit szól ehhez: „nagyon örülök, hogy most két nap pihenő következik, Roger ellen mindig hatalmas élmény játszani, mert ő egy hatalmas bajnok”
Így tehát megismétlődik a tavalyi elődöntő, azaz Djoko/Federe párharc második felvonás lesz itt a Roland Garros-on!

A holnapi nap pályára lép többek között Sharapova, Nadal és Murray is.
Kezd egyre izgalmasabbá válni a végjáték. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen izgalmakkal teli nap után mit tartogat számunkra a holnapi nap.
Talán még több drámát, még több fordulatot? – akkor találkozzunk holnap is.
     
Köszönöm a mai napi megtisztelő figyelmet és holnap is tarts velem és élvezd az exclusive beszámolók sokaságát Párizsból.


Fotó és szöveg: Robert Szaniszló – Roland Garros/Párizs
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat