Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MoziShop
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA

 
Biztosítás 2020 - naponta 60 gyereket ér átlagosan baleset az iskolákban Nyomtatás E-mail
A tanulók biztonsága, biztosítása, s a lehetőségek megismerése a tanévkezdéskor különösen aktuális téma.

Tudja, hogy naponta átlagosan 60 gyereket ér kisebb, nagyobb baleset az iskolákban és az intézmények falain kívül? A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. bemutatja, mire elég a tanulóbiztosítás, s mennyivel színvonalasabb szolgáltatást lehet venni alig pár száz forintért a biztosítási piacon. Milyen konstrukció, mennyiért, mit garantál? Ez is kiderül a CLB sok részletre kiterjedő, a szülőknek és sportvezetőknek, iskolaigazgatóknak és óvodáknak is hasznos tippeket is tartalmazó híréből:

A tanulóbiztosításnál sokkal jobbat is érdemelnének a gyerekek és a szüleik – hívja fel a figyelmet a tanévkezdés miatt aktuális témára a Biztosítás kalkulátor - CLB biztosítási alkusz cég. Egy felmérés szerint tanévenként átlagosan naponta hatvan általános- és középiskolás gyerek szenved kisebb, nagyobb balesetet. Az alkusz a saját Facebook oldalán országos tájékoztatási kampányt indít iskoláknak, egyesületeknek, szülőknek a biztosítási lehetőségekről.

Tapasztalatok szerint a tanévkezdést követő hetekben megugrik az olyan gyerekbalesetek száma, amelyek nem elsősorban az iskolai tanórákon, hanem esetleg a szünetekben, de még inkább a tanítási idő után következnek be. Nemcsak a tanév, hanem a sportszezon is megkezdődik, s ilyenkor az iskolákban a lehetőségek tucatjaival bombázzák majd az egyesületek a szülőket és a gyerekeket; a labdajátékoktól a művészi tornán át a küzdősportokig szinte minden szerepel a kínálatban. Vélhetően az erős lobbinak is köszönhető, hogy ma már – helyesen – csaknem minden második gyerek sportol valamit, minden ötödik tanuló komoly fizikai terheléssel járó edzéseken vesz részt, fokozottan kitéve a sérüléseknek. De nem kell ahhoz sportolónak lennie egy gyereknek, hogy megsérüljön, egy biztosító korábbi felmérése szerint naponta 60, általános- és középiskolás gyereket ér kisebb, nagyobb baleset, amelyre a tanulóbiztosítás nyújt némi kártérítést. Alig valamennyit – jegyzi meg Németh Péter. A Biztositas-kalkulator.hu - CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. értékesítési és kommunikációs igazgatója szerint az állami, alig néhány ezer forintos kártérítésnél már havonta egy-két doboz cigaretta áráért is hatványozottan több kártérítési összeget és számtalan plusz szolgáltatást lehet kapni egy balesetbiztosítási konstrukcióban.

Alig több a semminél

Ennek ellenére külön biztosításra még nagyon kevés szülő gondol, mert sokan azt hiszik, az iskolai konstrukcióval az állam mindent elrendezett, nyugodtan hátra lehet dőlni. Ez nagyjából így is van, hiszen a semminél az ingyenes tanulóbiztosítás is lényegesen többet nyújt, főként azoknak, akiknek a megélhetési gondok miatt valóban nem futja többre. Ám még nekik is némi csalódást jelenthet az állami kártérítés összege, hiszen például a leggyakoribb sérülésért, a csonttörésért járó pár ezer forint gyakran a biztosítóig tartó út benzinköltségére sem elég, nemhogy a gyerek esetleges rehabilitációjára, a szülő táppénzének a kiegészítésére, nem is beszélve egy nagyobb korrekciós műtétről – ismertette biztosítós tapasztalatokat a szakértő. Németh Péter egyértelműen jónak tartja, hogy egyre több családban fontos a gyerekek egészséges életmódra, sportolásra való nevelése, azt viszont továbbra is sajnálattal tapasztalja, hogy még a komoly fizikai megterhelésnek, esetleges sérüléseknek kitett sportpalántákra is elenyészően kevesen kötnek külön biztosítást a szülők. A nem sportoló gyerekek szülei közül pedig még kevesebben gondolnak arra, hogy megsérülhet a gyerek, s akkor bizony jól jöhet egy jó kártérítés, amit a kicsik mielőbbi gyógyulására, s esetleg olyan rehabilitációkra lehet fordítani, amit nem térít meg a TB. Valamint itt van még a szülő táppénz miatti fizetéskiesése, aminek a pótlására már egy havonta néhányszáz forintos balesetbiztosítás is garancia. A konstrukciók egyre olcsóbbak és korszerűbbek is, de minden szempontból az olyan családi csomagok lehetnek a legjobbak, amelyek a felnőtt és kiskorú családtagokra is érvényesek– szögezi le a Biztosítás kalkulátor szakértője.

Mi, mennyi

Németh szerint a hazai biztosítási kultúrát jól jellemzi, hogy még a viszonylag stabil anyagi körülmények között élő családokban sem tervezik be a gyerek havonta 1-2 ezer forintos biztosítási költségét. Ez sok más országban, például Svájcban, Franciaországban, Németországban vagy Angliában elképzelhetetlen, hiszen a családok döntő többsége rendelkezik ilyen konstrukcióval.

A szakértő jónak tartaná, ha ezekben a napokban a tanévkezdéskor szokásos – egyébként dicséretes – sport-lobbi mellett a biztosításra is hangsúlyosan felhívnák a szülők figyelmét. Egy pluszszerződésben ugyanis nemcsak a csonttörésre, hanem más sérülésre is viszonylag magas kártérítést lehet kapni. Baleseti műtétre például felnőttek és gyerekek esetében is 100-500 ezer, a kórházi ápolás idejére - 5-365 nap között – naponta 5-10 ezer, s a szülő táppénze alatt 15 naponként 50 ezer forint is lehet a kártérítési tarifa. Ezen felül még plasztikai műtétre is lehet 1-2 millió forintot kapni csakúgy, mint kómás állapotra, maradandó egészségkárosodásra és közlekedés balesetekre. De a sima csonttörésekre is már 30-50 ezer forint közötti összeget fizet a biztosító a gyerekek után, a felnőttek pedig ugyanilyen esetre akár 200 ezer forintot is kaphatnak.

A fentiekkel szemben a tanulóbiztosítás csonttörés esetén 3ezer forint, baleseti halál esetén 200 ezer forint, balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén: 1-9 százalék mértékig 3 ezer forint, 10-29 százalék mértékig 50 ezer forint, 30-100 százalék mértékig 300 ezer forint biztosítási összeget fizet az egészség-károsodás (rokkantság) fokának megfelelően

Tipp a szülőknek

A gyerekekre kiterjedő balesetbiztosítást az egész családra – de legalább egy felnőttel együtt – kell megkötni, mert a biztosítók csak ezt a lehetőséget kínálják. Ez egyébként azért is hasznos, mert baleset a felnőttekkel is megtörténhet, és ha a szülő esik ki munkából, vagy éppen a pénzkeresetből az ugyanúgy érinti az egész család mindennapi életét is.

Tipp a sportegyesületeknek

Sportegyesületek csoportos balesetbiztosítási csomagot köthetnek a csapataikra, gyerekcsoportokra. Azok az edzők, egyesületvezetők járnak el a leggondosabban, akik egyedi konstrukciót kérnek a növendékeikre. Erről érdemes tájékoztatni a szülőket is, és akár több oldalról is segítni egy esetleg megsérült gyerek mielőbbi felépülését.

Évente akár ezer forintért

A lehetőségekre és a balesetbiztosítás fontosságára azonban a CLB a saját Facebook oldalán indított országos tájékoztatási kampányban is felhívja a figyelmet. A cég arra is rávilágít, hogy már óvodai csoportokra, iskolai osztályokra csoportos tanuló-balesetbiztosításra is lehet szerződni, évente gyerekenként már ezer forintért is. Igaz, ez alaplétszámhoz kötött, s a szülők beleegyezése is kell ahhoz, hogy az intézményvezető megköthesse a biztosítást.

A gyerekek biztonságáról szóló téma minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében a CLB várja olyan óvodák, iskolák jelentkezését, ahol szívesen vesznek egy mindenki számára érthető szakmai tájékoztatást, illetve kész anyagokat küldenek szülői értekezletekre is.
Megosztás
 
 
Oregmorgo


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail


Váci Egyházmegye Hírek Programok TV / Videó Miserend   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat