Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Rotary-adomány a váci kórháznak Nyomtatás E-mail
Több éves hagyomány, hogy a váci Rotary Club tagjai jótékonysági hangversenyt tartanak tavasszal, húsvét környékén. A jótékony akciók szervezéséről, valamint az emberi segítőkészségről ismert, több, mint száz éve működő nemzetközi szervezet váci clubja az idei, április 13-án tartott hangverseny bevételéből a váci Jávorszky Ödön Városi Kórház csecsemő- és gyermekosztályát támogatta. A bevételből megvásárolt, úgynevezett EEG sapkát augusztus 8-án adták át ünnepélyes keretek között a váci Rotary Club tagjai az egészségügyi intézményben.Az átadáson Posta Botond, a váci Rotary Club soros elnöke, Buchwald Imre tavalyi elnök, Tumann Imre és az idén tavasszal elhunyt dr. Telegdy Ervin özvegye volt jelen. A kórház segítésére a váci klub megalapításában aktívan köreműködött néhai nyugalmazott gyermekorvos tett javaslatot, az átadáson azonban sajnos már nem lehetett jelen. Özvegye azonban örült, hogy a férje által megnevezett célt sikerült valóra váltani a jó szándékú adakozók révén. A speciális EEG sapkát a kórház részéről dr. Tóth Veronika orvos igazgató, dr. Kampós Katalin, a kórház csecsemő- és gyermekosztályának megbízott vezető főorvosa és dr. Katona Ágnes, a neurológiai osztály vezető főorvosa vette át.

Mint azt megtudtuk: a mintegy százötven ezer forintba kerülő készülék segítségével könnyebbé válik a kisgyermekek vizsgálata. Az apróságok ugyanis képtelenek a fejük ide-oda mozgatása nélkül, nyugodtan tűrni a vizsgálatokat. A hálószerű sapka - amelyre több elektródát rögzítettek - használatával azonban képesek az orvosok akkor is eredményesen elvégezni a vizsgálatot, ha a gyermekek mozgatják közben a fejüket.
Mint azt a váci Rotary Club elnöki teendőit idén július elsejétől egy éven keresztül ellátó Posta Botondtól megtudtuk: az elmúlt évek tapasztalatai alapján mintegy száz-kétszázezer forintot "jósoltak" az áprilisi estre jegyet vásárlók jóvoltából. Az EEG sapkára pedig ezen összeg figyelembevételével tettek javaslatot a csecsemő- és gyermekosztályon dolgozó szakemberek.

A belépőjegyet vásárlók mellett köszönet illeti a dr. Beer Miklóst, a Váci Egyházmegye püspökét, aki elődjéhez hasonlóan segítőkész, hiszen minden esztendőben rendelkezésre bocsátja a hangversenynek immáron hagyományosan otthont adó váci Székesegyházat. Posta Botond a váci főpásztoron kívül ezúton is szeretne köszönetet mondani a fellépő művészeknek: azaz Rácz Évának, Császár Andreának és Varga Istvánnak, továbbá a Farkas Pál vezette Váci Szimfonikus Zenekarnak, valamint a Musica Humana Kamarazenekarnak és a váchartyáni Canzonetta Női karnak, hogy ők is csatlakoztak a kezdeményezéshez és nem tartottak igényt a fellépti díjukra.

A hivatalosan 2002. május 4-én megalakult váci club már 2000. óta segíti a rászorulókat. Az idei, tavaszi hangverseny sorrendben a hetedik volt. Az eddigi alkalmak során az árvíz- és a szökőár károsultakat, erdélyi gyermekek utaztatását, a Posta park játszóterének felújítását támogatták mindazok, akik belépő- vagy támogatójegyet vásároltak a székesegyházi hangversenyre. A felsoroltakon kívül tavaly a váci Simon Antal Általános Iskola Diákotthon, Gyermekotthon és Pedagógiai Szakszolgálat eszközvásárlását szolgálta a rendezvény bevétele. A jelenleg tizenkilenc főt számláló váci Rotary Club az idén is  megrendezi hagyományos adventi gyűjtését. A Széchenyi utcában minden év decemberében arra gyűjtik az adományokat, hogy egy alapvető, tartós élelmiszerekből összeállított egységcsomaggal szebbé tegyék a rendkívül kevés jövedelemből élők karácsonyi ünnepét. A cél ez évben is ez lesz – tudtuk meg Posta Botondtól.
 
Képek: Posta Botond

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat