Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Mándli Gyula és Hajdu Sándor tevékenységének elismerése Ipolyságon Nyomtatás E-mail
Az ipolysági képviselő-testület minden év végén városi kitüntetéseket ad át azoknak az egyéneknek, akik a város fejlesztése, építése és kulturális, művészeti valamint sport életének gazdagítása, eredményessé tétele retén magasan teljesítettek. Idén január 20-án került sor az ipolysági Városháza Dísztermében arra az ünnepélyes képviselőtestületi ülésre, amelyen ezeket a díjakat átadták. A városatyák ezúttal két váci személy elismerése mellett is egyhangúlag. (Ez a 8000. cikk a Vác Online-on! - a szerk.)Hajdu Sándornak, egykori váci képviselőnek Ipolyság és Vác testvérvárosok közötti kulturális együttműködés fejlesztéséért itélték oda Ipolyság Város Díját. Tették ezt azért, mert ő az elmúlt évek alatt a határon átnyúló kapcsolatok terén több ízben jelentősen segítette a városok kulturális intézményei közötti közös munkát, többek között a Honti Múzeum és Galéria támogatásával, a közgyűjteményi könyvtár folyamatos fejlesztésével. - Hajdu úr saját költségén biztosítja egyes szakmai és történeti folyóiratok beszerzését, illetve a múzeumegyesületek rendezvényeinek szervezésében fejtett és fejt ki aktív tevékenységet.

Hajdu Sándor kitüntetése

Mándli Gyulát a váci Katona Lajos Városi Könyvtár igazgatóját Ipolyság Díszpolgárává avatták. Ő 2003-ban vette át Ipolyság Város Díját és hogy azóta is nagy lendülette vitte tovább Vác és Ipolyság városok kapcsolatfejlesztésében a stafétabotot, azt bizonyíta ez a nagyon megtisztelő városi kitüntetés is!

Mándli Gyula  az 1990-es évek elejétől még mint a Szobi Községi Könyvtár igazgatója kezdte kialakítani munkakapcsolatát az Ipoly-menti településekkel, köztük Ipolysággal is. 1996-tól a váci Katona Lajos Városi Könyvtár igazgatójaként e kapcsolatot erősítette és  sokoldalúbbá tette.

Mándli Gyula kitüntetése 

Sikeres pályázatokkal segítette az Ipolysági Városi Könyvtár könyvállományának fejlesztését, közös szakmai programok megvalósítását, ipolyság kulturális intézményei munkatársainak továbbképzését, konferenciákon való részvételét.

A Váci Múzeum Egyesület vezetőségi tagjaként részt vett a Honti Múzeum Baráti Körével közösen szervezett programok, kiállítások, előadások, szakmai programok kialakításában, lebonyolításában.

Fotóival segítette az Ipolysági Helytörténeti Gyűjtemény gyarapodását. Jelentős anyagot készített az Ipolyság régen és ma c. kiállításhoz.  Több általa készített fotodokumentum szerepel az ipolysági helytörténeti kiadványokban, propagációs füzetekben.

Munkájával nagymértékben hozzájárult a két város kulturális életének felpezsdítéséhez. A személye által kiépített kapcsolatok és együttműködések eredményeként Ipolyság és Vác testvérvárosi szerződést írtak alá 2004. február 13-án.

A két város közötti kapcsolatfejlesztés terén napjainkban is eredményesen tevékenykedik.
Ipolyság Város, a Városi Könyvtár, a Honti Múzeum és Galéria, a Pongrácz Lajos Társaság a Honti Múzeum Baráti Köre nevében mindkét kitüntetettnek gratulálunk és további sok ötletet és energiát kívánunk a közös munkához!

Solmoši Márta,
az Ipolysági Városi Könyvtár igazgatójaEz a

cikk a Vác Online-on!Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat