Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Kováts Veronika lett a Dunakanyar Hangja - fergeteges show-val zárult a térségi tehetségkutató Nyomtatás E-mail
Színültig megtelt a váci Madách Imre Művelődési Központ színházterme 2011. március 12-én, szombaton este amikor is sor került a II. Dunakanyar Hangja nagyszabású térségi tehetségkutató énekverseny Döntő-Fináléjára. A függöny Koren Gábor - a rendezvénysorozatnak otthont adó intézmény munkatársának, a Fónay Márta – HUMÁNIA – Drámai Műhely oszlopos tagjának - hangjára emelkedett fel, majd egy fantasztikus tánc-showban volt része a közönségnek, amit a Steidl Anita vezette Tini Dance Team tánciskola növendékei vittek színpadra.A fergeteges nyitó-tánc után, a zsűri elnöke, Szabó Mariann és a szintén az X-Faktorban megismert Mazsi robbantak be Mozdulj! című slágerükkel, amely produkció méltón megadta az alaphangulatát a nem mindennapi, színvonalas rendezvénynek.

A nyitány után Wernke Ádám, az énekverseny megálmodója és főszervezője köszöntötte a lelkes közönséget, majd hosszasan sorolta a listát, akik a kezdeményezése mögé álltak és lehetőségükhöz mérten segítették a megvalósítást. Azt talán a kezdetekkor ő sem gondolta volna, hogy a tehetséges fiatal dalos pacsirták felfedezését szolgáló térségi versenyben ilyen sokan látnak fantáziát, amely nélkül nem jöhetett volna létre egy igazi, valódi, térségi összefogás. Ezt követte a tíz döntőbe jutott amatőr énekes produkciója.

Néhányuk esetében kevésbé indokolt – írja ezt a laikus tollforgató – az amatőr jelző használata. A tíz fiatal mindegyike két-két dalt adott elő. Az első körben mindenki musicalt énekelt. A S.A.K.K című musical mellett például a Fame, azaz a Hírnév című műből, a Miss Saigonból, a Jackill és Hyde-ból a Nekem férfi kell című melódiát, valamint az Abba slágereket felvonultató darabból hallhatott részletet a jó hangulatú publikum. A döntőbe jutott két fiú egyike, Németh Dávid az egyik legnehezebb musicalszerzeményt adta elő, a Jézus Krisztus Szupersztárból Júdás dalát, de Cecalacean

Gabrielnek köszönhetően felcsendült a New York, New York című dal is, amit annak idején Frank Sinatra vitt világsikerre. 

A szünet után ismét a Tini Dance Team szórakoztatta a hosszú hétvége első napjának estéjét e műsorra szentelő, igényes programra vágyott közönségnek. A második körben a nyolcvanas-kilencvenes éveket idézték meg a versenyző énekesek magyar slágerek prezentálásával. A repertoárban többek között Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Szűcs Judith és a Neoton Família ismert dalai szerepeltek. Az est folyamán az I. Dunakanyar Hangja verseny győztese, Polgár László is mikrofont ragadott és Josh Groben February Song című dalát énekelte el – hatalmas sikerrel.

A Döntő-Finálén jelen volt Fördős Attila polgármester, fővédnök, valamint Mokánszky Zoltán alpolgármester is, akik a zsűriben helyet foglaló profi zenei szakemberek – Toldi Tamás, Loksa Levente, INTI, Szabó Mariann – mellett szintén értékelték a fellépő énekes-palánták színpadi megjelenését és előadói kvalitását. A nézőtéren az önkormányzat művelődési - és oktatási bizottságának elnöke dr. Schmuczer Istvánné, továbbá több, támogatást nyújtó cég képviselője és a művelődési központ igazgatónője Iványi Károlyné is helyet foglalt.
 
A II. Dunakanyar Hangja versenyt a Dunakeszin élő Kováts Veronika nyerte. A végtelenül szerény, fantasztikus énekhanggal megáldott, dekoratív, tizenhat esztendős kislány valósággal elpirult amikor a zsűri tagjai – teljesen jogosan – majdhogynem az egekig marasztalták produkcióját. Veráról az az általános vélekedés, hogy akár egy országosan meghirdetett versenyben is megállná a helyét. Minden esetre ezen sorok írója már most sorba állna a lemezboltban Vera CD-jéért, mert tényleg elképesztő hangja van. Született tehetség. Nyereményei a következők:
 

A 2011 DUNAKANYAR HANGJA kitüntető címhez a trófeán túl kapcsolódó díjak:

A váci Desszertszalon 3000 forint értékű vásárlási utalványa, valamint a nemzetközileg is elismert Mihályi László mestercukrász által elkészített különleges torta.

A felújított váci Halászkert Étterem jóvoltából egy csodálatos, két személyes vacsorameghívás 10.000 forint értékben.
 
A Fónagy & Walter Vendég-és Borház jóvoltából egy hosszú hétvége Egerben 2 fő részére 2 éjszaka reggelivel.

Az ATTILA Gitár-és Hangstúdióban a nyertes által kiválasztott három dal feléneklése.

A VoiceCity Hangszeráruház 15 ezer forintos vásárlási utalványa.

Benkó János professzionális énekstúdiójában 15 ezer forint értékben magán-énekóra.

A váci Margaréta Kávéház különleges kávékból és teákból álló ajándékcsomagja.

A váci PEUGEOT PM szalon jóvoltából egy élményautózás az új Peugeot 508-cal.

A váci VIRÁGSAROK felajánlásából egy gyönyörű virágcsokor.

Kováts Veronika

 
A második helyezett: a huszonhárom éves budapesti, Máthé Evelin lett. Díjai:

Két személyes vacsorameghívás a sződligeti Üvegház Étterem jóvoltából 5.000 forint értékben.

A VoiceCity Hangszeráruház 10 ezer forintos vásárlási utalványa.

A váci Desszertszalon 3.000 forint értékű vásárlási utalványa, valamint Mihályi László cukrász mester tortája.

Benkó János magán-énekóra felajánlása.

A váci JADE virág és ajándéküzlet felajánlásából egy gyönyörű virágcsokor.

Máthé Evelin


A harmadik helyen a tizenöt éves váci, Sulyán Hanna végzett. Díjai:

Két személyes vacsorameghívás a váci Piccadilly Pizzéria jóvoltából 5.000 forint értékben.

A VoiceCity Hangszeráruház 5.000 ezer forintos vásárlási utalványa.

A váci Desszertszalon 3.000 forint értékű vásárlási utalványa, valamint Mihályi László cukrász mester tortája.

Benkó János magán-énekóra felajánlása.

A váci JADE virág és ajándéküzlet felajánlásából egy gyönyörű virágcsokor.

Sulyán Hanna


A legszebb női énekes és díja:

Sulyán Hannát választotta meg a zsűri a Dunakanyar Hangja legszebb női énekesének is, nyereménye Molnár Ferenc fotóművész és a MonartStudio felajánlása: egy 30.000 forint értékű portfólió fotózás, valamint egy gyönyörű virágcsokor a VIRÁGSAROK üzletháznak köszönhetően.


Két különdíj is gazdára talált az énekesek között:

Faragó Alexandra és Bálint Katalin személyében. Az ő nyereményük a GERO MUSIC Hangstúdió felajánlása, mely 3-3 dal feléneklését tartalmazza professzionális stúdióban.


Mint azt Wernke Ádám főszervező szerkesztőségünknek elmondta: feladatai között nagyon fontosnak tartja a térségfejlesztést, Vác város központi szerepének és imázsának erősítését, ezért tervei szerint, megfelelő támogatás és szponzori háttér megléte esetén, jövőre megrendezik a III. Dunakanyar Hangja térségi tehetségkutató énekversenyt – amely megvalósítására előzetesen már most bizalmat kapott a város polgármesterétől.

A kiváló PR-marketing-kommunikációs szakember továbbá elárulta, hogy még ez év nyarán sor kerülhet egy nagyszabású szépségverseny, a Dunakanyar Szépe megrendezésére, valamint ősszel egy hatalmas tánc-verseny meghirdetésére, amely a Dunakanyar Táncosát fogja keresni „VAC UP!” címmel.

A II. Dunakanyar Hangja verseny döntőseivel az idén júliusban, a 19. alkalommal megrendezendő Váci Világi Vigalom alatt is találkozhatnak majd a rajongók, egy fergeteges Dunakanyar Hangja koncert keretében.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat