Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Váci lány lett a Nemzeti Vágta győztese! Nyomtatás E-mail
2012. szept. 19.
Budapest-Ferencváros lovasa, a 23 éves váci Vass Jennifer és Cordoba nevű lova nyerte meg az immáron ötödik alkalommal megrendezett Nemzeti Vágta döntőjét a fővárosi Hősök terén 2012. szeptember 16-án, vasárnap. A győztes lovas az ünnepélyes díjátadón többek között ötmillió forintos jutalmat vehetett át és a verseny vándorkardját - ami egy 1848-as huszárkard.Jennifernek nem ez volt az első vágtaszereplése; az első és a második Nemzeti Vágta alkalmával is az élbolyban végzett. Idén Jennifer mögött a második helyen végzett Német János, Baja lovasa, aki egymillió forintos jutalmat vehetett át, a harmadik pedig a Tata színeiben lovagló Mátyás Edina Daniella lett, jutalma félmillió forint volt.

A tegnapi napon szerkesztőségünknek lehetősége adódott rá, hogy egy interjút készítsen Jenniferrel. A beszélgetést az alábbiakban olvashatják:

- Hogy kezdődött a lovaglás? Mióta lovagolsz?

- Nem tudom pontosan mennyi idős voltam, amikor először elvitt apu a katalinpusztai lovardába. 3 éven keresztül minden nyáron egy hetet ott voltam lovas táborban. Utána 12 éves koromban kerültem a Korona Karcsi lovardájába és tulajdonképpen ott tanultam meg lovagolni. Először díjugratás szakágban versenyeztem, aztán pedig jött a galopp.

- Mit csinálsz a szürke hétköznapokon? Mivel foglalkozol?

- Főállásban lovagolok, de most pont nincs munkám. Remélem ez a siker segít majd abban hogy találjak valami jó munkát, hogy azt csinálhassam, amit szeretek és amihez már úgymond kezdek konyítani valamit!

- Váci lányként miért ferencvárosi színekben indultál a Nemzeti Vágtán, mi ennek a története?

- Még az első években érdeklődtünk a váci önkormányzatnál hogy mi lenne ha a város színeiben indulnánk. Sok reakció nem volt a megkeresésünkre... Így az első két évben Verőcéért versenyeztem, most pedig Ferencváros csapata kért fel.

- Mi volt a nyeremény?

- Rengeteg ereklyét kaptam: huszár kardot, amit a polgármesteri hivatalban ki is állítottak - ez vándor kard. Kaptam huszár szobrot, arany sarkantyút, arany patkót, terítőt, és persze a pénznyeremény, ami a delegáló önkormányzaté.

- Jövőre is tervezed, hogy indulsz?

- Ha lesz rá lehetőségem természetesen indulok jövőre is!

- Hogyan készültél a Nemzeti Vágtán való szereplésre?

- Hogyan készültem? …hát én folyamatosan edzésben vagyok, de Cordobát jó formába kellett hozni. Ő vidéken készült sokat, aztán verseny előtt körülbelül egy hónappal hozták fel az alagi pályára és ott készültünk együtt a megmérettetésre.

- Van még valami, amit esetleg megosztanál a Vác Online olvasóival?

- Szeretném megemlíteni itt a csapat többi tagját is: a ló tulajdonosa Sípos Attila, edzőbá Balogh István, aki összehozott minket Csontos Pál, és persze a nevező ferencvárosi önkormányzat akik lehetőséget adtak a sikerhez. Nagyon örülök, hogy élni tudtam a lehetőséggel! Köszönöm szépen!

- Mi pedig ezúton is szívből gratulálunk neked ehhez a nagyszerű eredményhez, mellyel - váci lány lévén - Vác város hírnevét is öregbítetted! Kívánunk neked még sok, legalább ilyen szép eredményt a jövőben! Köszönjük az interjút!

Huszár Károly

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat