Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Tescoval és Family Centerrel indul minden idők egyik legnagyobb beruházása Vácott Nyomtatás E-mail
Mint azt bizonyára már sokan észrevették, nagy munka kezdődött Csatamezőn, a Citroen autókereskedés tőszomszédságában. A milliárdos beruházás kapcsán 2008. szeptember 11-én, csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót, annak helyszínén. Az eseményen jelen volt dr. Bóth János polgármester, Kiss János és Kiss Zsolt városi képviselők és természetesen a magántulajdonban megvalósuló beruházásban érintett cégek vezetői, képviselői: Márton András a bevásárlóközpont részéről, Szabó Zoltán úr az ingatlanfejlesztő részéről, valamint a Penta Kft. építésvezetője.A polgármester beszédében elmondta, hogy jelenleg az érintett terület tervezést és engedélyezést követő közművesítése és az úthálózat kiépítése folyik. Ennek során új elektromos hálózat kerül kiépítésre. Az egykori traverzeket új, korszerű oszlopok és a legmodernebb lámpatestek kerülnek telepítésre. A csatorna úgy lesz kiépítve a területen, hogy az csatlakozik majd a Vác-Őrbottyán regionális csatorna-rendszerhez, így az ingatlanfejlesztő lényegében besegít a városi beruházásba is. Sőt, a Csatamező mentén található lakóházak részére is lehetőség nyílik majd a csatornahálózatra való rácsatlakozásra – megoldva ezzel egy igen fontos, lokális problémát.

Dr. Bóth János úgy gondolja, hogy a terület korábbi történelmét jól kompenzálja majd ez a beruházás. Igazán látványos és újszerű elem lesz a Déli Kereskedelmi Központ megközelítésében a 2-es főút metszésében kiépítésre kerülő, két sávos körforgalom.
A kereskedelmi központhoz megközelítőleg 1,5 kilométeres úthálózat kerül kiépítésre, amely később összeköttetésbe kerül majd a Gödöllői úttal. Az üzletek átadását 2009. év végére tervezik – tette hozzá a polgármester, majd kiegészítette azzal, hogy 2009. végéig az önkormányzat által szorgalmazott kerékpárút is elkészül.
A központ létesítésének első fázisában épül egy 5 négyzetméter alapterületű Tesco áruház, valamint egy közel 10 ezer négyzetméter alapterületű Family Center. Itt sportruházat, elektronikai cikkek, cipőbolt és sok egyéb kereskedelmi ág megtalálható lesz majd kisebb üzletek formájában.
A korábbi gyakorlatnak megfelelően a beruházók a közvilágítást, az úthálózatot, a buszmegállót és a kerékpárutat térítésmentesen átadjak a város számára.
Dr. Bóth János beszédét követően megköszönte az eddigi partnerséget a beruházóknak, akiket biztosított a város további támogatásáról ebben a Vác város életében, vérkeringésében fontos szerepet betöltő beruházásban.

A Penta Kft. építésvezetője elmondta: a teljes csatornarendszer és úthálózat kiépítését végzik, emellett pedig még egy 2 kilométeres kerékpár- és gyalogút, valamint egy két sávos körforgalom is átadásra kerül majd. Hozzátette szakmai információként, hogy szennyvízvezeték 2 km, ivóvíz vezeték 1,6 km, csapadékelvezető-hálózat pedig 2 km hosszan kerül kiépítésre. Végezetül kiemelte még, hogy természetesen igyekeznek a megadott határidőre elvégezni a munkát és remélik, hogy a váciak és a városba érkezők örömmel használják majd ezeket az utakat, amelyekkel a Kft. igyekszik mindenki kényelmét szolgálni.

Szabó Zoltán a Partner Csoport vezetője, mint az ingatlanfejlesztő a beruházásról elmondta, hogy több, mint kettő esztendeje kezdték el a szóban forgó ingatlan fejlesztését. A 24 hektáros területből a Magnum Hungária Kft. – amelyet Márton András képvisel – megvásárolt egy 7,5 hektáros területet, amely három telekből áll. Ezeken egy üzemanyagtöltő állomás, egy gyorsétkezde, valamint egy bevásárló-, szórakoztató-, illetve szolgáltató központ kerül kialakításra, amelynek zászlós hajója a Tesco áruház lesz. A kereskedelmi központ környezetében lesznek olyan területek, amelyek kis- és középvállalkozók számára megvásárolhatók lesznek. Így mód nyílik a környék kereskedőinek bevonására és arra, hogy ez a terület ténylegesen egy kereskedelmi- és szolgáltató központjává váljon a városnak. Példaként és plusz információként árulta el, hogy egy váci székhelyű autókereskedés is jelen lesz a felparcellázott terület egyik szeletén.
Mint azt Szabó úr számszerűsítve elmondta: mintegy 600 millió forintból valósul meg a közmű és úthálózat kiépítése, amelyből körülbelül egy 300 milliós vagyontárgyat át fognak adni a városnak.
A látványos közúti elemként megjelenő körforgalom és az úthálózat teljes kiépítését ez év november 30-ával kívánják befejezni, valamint a tervek szerint év végéig a teljes közművesítés megtörténhet, s 2009 tavaszán pedig megkezdődhet majd az épületeknek az építése.

Márton András beszédében örömét fejezte ki, hogy a több évvel ezelőtt megtett első lépések után most végre felgyorsulnak a beruházás folyamatai és az ország több városa után most már Vác is gazdagodhat egy ilyen színvonalas, nagy méretű beruházással.
Mint azt a Magnum képviselője elmondta: a nem monumentális, hanem inkább családias Tesco melletti Family Centerben számos kis üzlet számára biztosítanak lehetőséget a kerekedelemre. Az üzlethelyiségek bérbeadása már folyamatban van – ezzel kapcsolatosan informálódni a Real Management honlapján, a www.rm.hu weboldalon tudnak az érdeklődők.
A jövőbe tekintve Márton úr egy következő lépésként a Family Center mellett egy szakáruház-lánc kiépítésének tervéről is tett említést.
A beruházás első lépéséhez visszatérve még hozzátette: a tervezést követően jelenleg több szinten is folyik az engedélyezési eljárás. Ezt követően pedig a jövő év tavaszán – ahogyan Szabó úr is említette – megindulhat az építkezés, majd az év végén terveik szerint átadásra kerülhet az első fázisban szereplő Tesco, Family Center, a benzinkút és a gyorsétkezde.

A tájékoztatót követően a jelenlévők több kérdést is felvetettek a beruházóknak. Ezek - a teljesség igény nélkül - a munkahelyek számának növekedésével, és a közlekedésbeni változásokkal kapcsolatosan merültek fel.
Szabó Zoltán úrtól válaszul megtudtuk, hogy kezdetben 100-200, majd a beruházás első fázisának befejezésével az 500 főt is meghaladó létszámú munkaerőnek biztosít majd helyet a kereskedelmi központ.
A közlekedést tekintve a központ terveinek elkészítésekor természetesen készültek tervek a körforgalom kiépítésével összefüggő forgalomkorlátozás kapcsán is. Mint azt Szabó úr elmondta, a körforgalom négy ütemben készül majd. A legfontosabb, hogy a két sávos, 2-es számú főúton az átalakításokat már csak akkor fogják elvégezni, amikor már a kereskedelmi központ felőli háromnegyednyi körcikk már elkészült a két sávos körforgalomból. Így a legkisebb korlátozás mellett valósíthatók meg az átalakítások, a megszokott és egyben a gépjárművezetők körében nem nagy népszerűségnek örvendő lámpás korlátozások elhagyásával.

Végezetül Szabó Zoltán néhány távlati tervről beszélt, melyekben a további, keleti irányban fekvő terület hasznosításáról ejtett pár szót. Ezek alapján a tervek között szerepel egy magyar tulajdonban lévő építőipari szakáruház felépítése, továbbá gondolkodnak azon, hogy a keleti irányban lévő bányatavak adottságaira alapozva egyéb, konkrétan sportolásra lehetőséget biztosító létesítményeket is létre hozzanak. Ez azonban egy második, harmadik, negyedik üteme lehet majd a beruházás-sorozatnak. Végezetül hozzátette: bízik benne, hogy a 24 hektáros területnek a beépítése és hasznosítása töretlen lesz.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat