Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Tavasszal nyílik a Family Center és a TESCO Nyomtatás E-mail
Az elmúlt néhány napban egyre többen érdeklődtek szerkesztőségünknél arról, hogy mit tudunk a Vácra tervezett TESCO beruházásról. Lesz TESCO, nem lesz TESCO? – találgatták sokak. …és valóban. Látni is csak annyit lehetett: valami gőzerővel épül Csatamezőn. Nos, hogy véget vessünk a találgatásoknak, utánakérdeztünk a váci beruházás menetének az üzlethelyiségek bérbeadásával és a sajtókommunikációval megbízott Real Management Üzemeltető Kft-nél.Többek között megtudtuk, hogy az osztrák tulajdonú Real 4 You Gmbh jövő évi első projektjeként létesül majd a váci Family Center, amely hazánkban immáron a láncolat 12. tagja. Kapuit várhatóan 2010. első félévében nyitja meg a nagyközönség előtt. (Eltérően a 2008. szeptember 11-én tartott sajtótájékoztatón elhangzott 2009. év végére tervezett kapunyitástól.)

A beruházás több milliárd forintból két építési ütemben valósul meg, a projektcég a Magnum Hungaria Epsilon Kft.

A Magnum Hungaria cégcsoportként tevékenykedő társaság a ‘90-es évek második felében jelent meg a magyarországi ingatlanpiacon. Az eltelt időszak piaci igényeire reagálva az ingatlanfejlesztés minden szegmensében tevékenykedett, ugyanakkor főként kereskedelmi ingatlanok és irodaházak fejlesztésével vált ismertté.

A Family Center bevásárlóparkok Magyarországon – több egyéb európai ország mellett - már 11 városban vannak jelen országszerte, és a hálózat évente három-négy új taggal bővül.

Az első Family Center fejlesztéseket 2005-ben adták át Budapesten és a Szombathelyen, melyek még az egyszintes, belsőfolyosós bevásárlóközpontok mintáját követték. Az eltelt évek kiskereskedelmi piaci igényeihez igazodva a Family Center fejlesztések a strip mall koncepciót vitték tovább, így 2006-ban Ózdon és Gyulán, valamint a 2007-ben Hódmezővásárhelyen, Baján és Sopronban, 2008-ban Győrött és Hatvanban, 2009-ben pedig Mohácson és Szolnokon. A központi parkoló körül U vagy L alakban elhelyezkedő, közvetlenül a parkolóra néző üvegportálos üzletsor kialakítás a bérlők számára gazdaságos üzemeltetést, a vásárlók számára pedig könnyű áttekinthetőséget biztosít.

További fejlesztések kezdődtek meg Salgótarjánban, Tatán, Szekszárdon és Oroszlányban.

A láncolat elsősorban nagyobb alapterületű 500-1.500 négyzetméteres nemzetközi üzlethálózatoknak ad helyet, ugyanakkor a bérlői mix teljessége és a vásárlók kiszolgálása érdekében általában kisebb egységek is kialakításra kerülnek, többek között bank, gyógyszertár, kávézó számára. A Family Centerek elhelyezkedését jellemzi a hipermarket illetve nagyobb lakberendezési áruház szomszédsága (pl. Interspar, Tesco, Aldi, Obi, Kika) ugyanakkor van olyan beruházás, ahol a hipermarket központi egysége a háznak.

A váci Family Center a Csatamező út, a Szent László út és a Nádas út által határolt területen két ütemben épül fel.
A beruházás központi egysége a Tesco hipermarket, melyen belül szintén lesznek kisebb üzletek az ismert Tesco koncepció szerint. A mellette elhelyezkedő Family Center üzletsor első ütemében olyan üzletek kapnak helyet, mint a dm drogéria, KIK textildiszkont és ajándékcikk, nemzetközi cipő és divat üzlet, elektronikai áruház stb.

A parkolás a beruházás teljes területén létesítendő több mint 500 parkolóban ingyenes.

A beruházás fontos szerepet játszik a város társadalmi és gazdasági életében: a könnyen elérhető igényes bevásárlási lehetőség kialakítása mellett több új munkahelyet biztosít és folyamatos adóbevételt jelent a város számára.

A területen jelentős infrastrukturális fejlesztések is lesznek, megépül az út-, csatorna-, és vízhálózat, lesz egy kétsávos körforgalom, és kerékpárút kialakítása is szerepel a tervek között. A kivitelezési munkálatok elkezdődtek, a nyitás tervezett időpontja 2010. április-május.

A Real Management Üzemeltető Kft. munkatársától érdeklődtünk arról is, hogy mit lehet tudni a beruházás kapcsán 2008. szeptember 11-én tartott sajtótájékoztatón említett gyorsétkezde és benzinkút megvalósulásáról az úgynevezett Déli Kereskedelmi Központ területén. Mint megtudtuk: Lesz gyorsétkezde és benzinkút is, ám azok nem a Family Centerrel és a TESCO-val azonos fázisban valósulnak meg, hanem egy későbbi folyamat részét képezik. Így még arról sem tudtak informálni, hogy melyik nagy gyorsétkezde-hálózat nyitja meg majd láncának következő üzletét Vácott. (Szerkesztőségünk úgy tudja, hogy a világszerte elterjedt gyorsétkezdék egyikének, a Mc Donald's hálózatának egy újabb láncszeme épül majd a tavaly ősszel megépült körforgalom mellett, ám ezt egyelőre nem erősítették meg az illetékesek.)

Rákérdeztünk továbbá arra is, hogy a váci TESCO 0-24 órás nyitvatartással várja-e majd a vásárlókat, avagy a Göd-Dunakeszi TESCO-hoz hasonlóképpen, 6-22 óráig tart majd nyitva. Mint azt a Kft. munkatársa elmondta szerkesztőségünknek, egyelőre még nem tisztázott a váci TESCO majdani nyitva tartási ideje – egyeztetések folynak az ügyben. 

 
ADATOK

Family Center Vác adatok:

Beruházás volumene: kb. 5 milliárd forint

Tervezett nyitás: 2010. április-május

Terület adatok:
- a telek területe: 69.923 m2
- tervezett épületek beépített területe: 14.841 m2
- parkolók száma összesen: 554 db

Tesco: kb. 8310 m2

Family Center 1. ütem: kb. 3.113 m2
Family Center 2. ütem: kb. 3.418 m2

Előrelátható új munkahelyek száma: kb. 300

Beruházói adatok:

Beruházó: Magnum Hungaria Epsilon Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 22.

Bérbeadás: Real Management Üzemeltető Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 22.
Tel: +36-1-439-2777, 439-2330
Fax: +36-1-439-2778
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  ,
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  
www.rm.hu


Referenciák:

● Bevásárlóközpontok: EuroCenter Óbuda (Budapest, III. kerület); Family Center Kőbánya, Győr, Szolnok; Tesco hipermarket és Family Center Mohács; Interspar és Family Center Hódmezővásárhely; OBI, Interspar és Family Center Baja; Aldi és Family Center Hatvan; Interspar Pécs; Interspar Budapest XX.; Praktiker Szombathely; Spar Keszthely; 10 Penny Market szupermarket; 8 Spar szupermarket; EuroCenter Kecskemét Bevásárlóközpont (tervezett nyitás 2010-2011); Origo City Bevásárlóközpont (Budapest X. kerület, tervezett nyitás 2011)

● Irodaházak: Duna Tower (Budapest, XIII. kerület); Ady Irodaház (Budapest, XIX. kerület); HBC Irodaház; Origo City irodák (Budapest X. kerület)

● Lakóingatlan fejlesztések: Táborhegy Lakópark (Budapest, III. kerület); Pacsirta Lakópark (Budapest XX. kerület); Napsugár lakópark (Tatabánya); Fáskert lakópark (Veszprém).


Kapcsolódó írásaink:

w Egy-két nap és elkészül a két sávos körforgalom

w Tescoval és Family Centerrel indul minden idők egyik legnagyobb beruházása Vácott

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat