Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Ha közeleg az ünnep, a Rotary-sok gyűjtenek Nyomtatás E-mail
A jótékonysági akciók szervezésében és lebonyolításában egyaránt aktív szerepet játszó, több mint száz esztendeje létező szervezet, a Rotary Világszövetség megközelítőleg egy évtizede van jelen Vácott. A váci klub tagjaival rendszeresen találkozhatnak a járókelők az adventi időszakban a helyi Széchenyi utcai Lottózó előtt. A karácsonyt megelőző ezüst- és aranyvasárnap, valamint ugyanezen hétvégék szombati napján  gyűjtik az adományokat a rászorulóknak.Az adománygyűjtés célja hagyományosan a nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű magányos, idős emberek segítése tartós élelmiszercsomagokkal. A darabonként mintegy háromezer forintba kerülő csomagokba egyebek mellett vaj, étolaj, liszt, kávé kristálycukor és édesség kerül. A csomagokba kerülő élelmiszerek összeállításában rendszeresen közreműködik a kisváci Match áruház – tudtuk meg Palotás Károlytól, a váci Rotary klub soros elnökétől.

Az adakozókat forralt borral, teával és házi készítésű süteményekkel vendégelik meg a klub tagjai. A járókelők adományaiból a tervek szerint minimum harminc rászorulónak teszik szebbé az ünnepeket. Amennyiben több pénz folyna be az akció révén, akkor további rászorulókat is tudnak segíteni. Volt olyan esztendő – mondta Palotás Károly - , hogy csaknem ötven magányos embert tudtak meglepni a csomagokkal.
A rászorulók kiválasztásában a Szociális Szolgáltatások Házának munkatársai működnek közre. Sőt, a csomagok célba juttatásában is segítenek. Az élelmiszereket még karácsony előtt, december 22-én és 23-án megkapják a kiválasztottak. Akik anyagi lehetőségeikhez mérten segíteni szeretnék a nemes cél sikeres megvalósulását, azok december 20-án és 21-én 9 és 13 óra között keressék a klub tagjait az említett helyen. Az adományozók egyébként a Széchenyi utcai helyszínen jobban megismerhetik a klub tevékenységét is és az előző, sikerrel zárult jótékony célú akciókról készített fotókat és egyéb dokumentumokat is megtekinthetik. Ez minden bizonnyal megerősíti és megnyugtatja az adakozókat, hogy a felajánlott pénzük jó helyre kerül, bár – mint azt a klub soros elnöke kérdésünkre felelve elmondta – sok ismerős arcot fedezett fel az adományozók között. Ez azt jelzi, hogy akik egyszer adtak erre a célra egy bizonyos összeget, újra megteszik azt, ha van rá lehetőségük.

A váci Rotary klub persze nem csak így, karácsony tájékán hallatja hangját. A november közepén Budapesten megrendezett Jobb velünk a világ című jótékonysági koncertre utazott sérült tanulók belépőjegyeinek árát is finanszírozták. A koncerten résztvevő harminc diák a Cházár András Többcélú Közoktatási Intézményben folytatják tanulmányaikat. A rotary-sok a belépőjegyek megvásárlásával járultak hozzá a Vácott tanuló, sérültséggel élő fiatalok koncertlátogatásához. Az összességében mintegy hetvenötezer forintba került belépőjegyek megvásárlását szintén adományok gyűjtésével teremtette elő a klub. A vácin kívül még több Rotary klub segítette hasonló módon a programot.
 A koncertet szervező, értelmileg akadályozott fiatalokból álló Nemadomfel együttesen kívül Rúzsa Magdi, a 4 for Dance formáció, Presser Gábor, Caramel, Kiki, Novák Péter, Mészáros Árpád Zsolt, Révész Sándor, Miller Zoltán, a Salsamor Táncegyüttes, a Gördülő Tánccsoport, Kállay Bori, a Jazz and More Kórus is színpadra lépett. A rendezvény fővédnöke Sólyom Erzsébet, védnökei Göncz Árpádné és Mádl Dalma voltak.
A koncerten befolyt mintegy tízmillió forintos összegből a nehéz körülmények között élő árva gyerekeknek otthont adó  Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett dévai árvaház egyik épületszárnyát újítják fel.

Képek forrása: Vác Online Archív (VOA)

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat