Vác Online

KERESÉS

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA



Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MOZI MÁNIA
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA

 
Receptek a húsvéti asztalra Nyomtatás E-mail
2016. márc. 27.
Húsvét táján a különböző locsolkodási szokások, népi hagyományok mellett a konyha is fontos szerepet kap. Ilyenkor asztalra kerül a főtt sonka, a tojáskülönlegességek, hússaláták, melyeket ki-ki ízlése szerint fogyaszthat tormával, majonézzel vagy mustárral. Összeállításunkkal szeretnénk azok számára ötletet adni, akik még nem döntötték el, mi is kerüljön a húsvéti asztalra.




Hagyományos húsvéti sonka
Hozzávalók:
nyers füstölt sonka, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál egész bors, babérlevél, sárgarépa, fehérrépa, zeller, 4-5 főtt tojás, torma, mustár, retek

Elkészítés:
Előző este áztassuk be a nyers füstölt sonkát annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Másnap bő hideg vízben tegyük fel főni. Adjuk hozzá a nagyobb szeletekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a borsot, és a babérlevelet. Ha már félig megfőtt a sonka, adjuk hozzá a szeletekre vágott zöldségeket. Akkor főtt meg, ha a sonka csontját ki tudjuk húzni, mintegy leválik róla a hús. Hagyjuk kihűlni a saját levében, majd vágjuk vékony szeletekre. Készíthetjük kötözött sonkából is a lakomát, ami akkor főtt meg, ha hústűvel átszúrva puhának érezzük. Főzzük keményre a tojásokat, öblítsük le hideg vízzel, majd szeleteljük fel. A sonkát és a tojást tálaljuk a főtt zöldségekkel, tormával és mustárral, és díszítsük retekkel.


Aszpikos tojás
Hozzávalók:
1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 kemény tojás, petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A kockákra vágott sárgarépát és a karfiolrózsát lobogó sós vízben meg kell főzni. A beáztatott zselatint feloldjuk a zöldséglében (fél liter) és az ecettel savanyítjuk. 4 tálba elosztva fél centi vastag kocsonyát öntünk. A dermedést követően elosztjuk rajta a felkarikázott tojásokat, illetve a főtt zöldségeket, majd ráöntjük a lehűlt, de még folyékony kocsonyalevet. Dermedés után az aszpikos tálakat kiborítjuk és petrezselyemzölddel díszítjük.


Tojáslikőr
Hozzávalók:
10 tojássárgája, 20 dkg szitált porcukor, 2,5 dl tejszín, fél liter konyak.

Elkészítés:
A tojássárgáját és a porcukrot egy tálban habverővel elkeverjük. Lassan belekeverjük a tejszínt. A tálat egy meleg vizes fürdőbe állítva kézi keverőgép legalacsonyabb fokozatán addig keverjük, míg sűrű krémmé nem válik. A tálat jeges vízbe állítjuk és addig keverjük, amíg le nem hűlik. A tálat kivesszük a meleg vízből és vékony sugárban beleöntve jól belekeverjük a konyakot. A habos likőrt egy tölcséren át lassan beletöltögetjük az üvegbe, míg teljesen tele nem lesz. Két nap után már meg lehet kóstolni. A likőrt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fogyasztás előtt jól rázzuk fel. A felbontott üveg tartalmát egy-két napon belül el kell fogyasztani.

Jó étvágyat kíván a Vác Online szerkesztősége!

Megosztás
 




 

Anatólia Gyros és Hamburger Bár



The Red Rouge ...az örök divat!

Hekk terasz

ECO fabrikett VÁC


The Red Rouge ...az örök divat!


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail





   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat