Vác Online

KERESÉS

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA



Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MOZI MÁNIA
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA

 
Receptek a húsvéti asztalra Nyomtatás E-mail
2017. ápr. 16.
Húsvét táján a különböző locsolkodási szokások, népi hagyományok mellett a konyha is fontos szerepet kap. Ilyenkor asztalra kerül a főtt sonka, a tojáskülönlegességek, hússaláták, melyeket ki-ki ízlése szerint fogyaszthat tormával, majonézzel vagy mustárral. Összeállításunkkal szeretnénk azok számára ötletet adni, akik még nem döntötték el, mi is kerüljön a húsvéti asztalra.

Kattints a részletekért!



Hagyományos húsvéti sonka
Hozzávalók:
nyers füstölt sonka, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál egész bors, babérlevél, sárgarépa, fehérrépa, zeller, 4-5 főtt tojás, torma, mustár, retek

Elkészítés:
Előző este áztassuk be a nyers füstölt sonkát annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Másnap bő hideg vízben tegyük fel főni. Adjuk hozzá a nagyobb szeletekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a borsot, és a babérlevelet. Ha már félig megfőtt a sonka, adjuk hozzá a szeletekre vágott zöldségeket. Akkor főtt meg, ha a sonka csontját ki tudjuk húzni, mintegy leválik róla a hús. Hagyjuk kihűlni a saját levében, majd vágjuk vékony szeletekre. Készíthetjük kötözött sonkából is a lakomát, ami akkor főtt meg, ha hústűvel átszúrva puhának érezzük. Főzzük keményre a tojásokat, öblítsük le hideg vízzel, majd szeleteljük fel. A sonkát és a tojást tálaljuk a főtt zöldségekkel, tormával és mustárral, és díszítsük retekkel.


Aszpikos tojás
Hozzávalók:
1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 kemény tojás, petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A kockákra vágott sárgarépát és a karfiolrózsát lobogó sós vízben meg kell főzni. A beáztatott zselatint feloldjuk a zöldséglében (fél liter) és az ecettel savanyítjuk. 4 tálba elosztva fél centi vastag kocsonyát öntünk. A dermedést követően elosztjuk rajta a felkarikázott tojásokat, illetve a főtt zöldségeket, majd ráöntjük a lehűlt, de még folyékony kocsonyalevet. Dermedés után az aszpikos tálakat kiborítjuk és petrezselyemzölddel díszítjük.


Tojáslikőr
Hozzávalók:
10 tojássárgája, 20 dkg szitált porcukor, 2,5 dl tejszín, fél liter konyak.

Elkészítés:
A tojássárgáját és a porcukrot egy tálban habverővel elkeverjük. Lassan belekeverjük a tejszínt. A tálat egy meleg vizes fürdőbe állítva kézi keverőgép legalacsonyabb fokozatán addig keverjük, míg sűrű krémmé nem válik. A tálat jeges vízbe állítjuk és addig keverjük, amíg le nem hűlik. A tálat kivesszük a meleg vízből és vékony sugárban beleöntve jól belekeverjük a konyakot. A habos likőrt egy tölcséren át lassan beletöltögetjük az üvegbe, míg teljesen tele nem lesz. Két nap után már meg lehet kóstolni. A likőrt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fogyasztás előtt jól rázzuk fel. A felbontott üveg tartalmát egy-két napon belül el kell fogyasztani.

Jó étvágyat kíván a Vác Online szerkesztősége!

Megosztás
 




 




The Red Rouge ...az örök divat!

Hekk terasz

ECO fabrikett VÁC


The Red Rouge ...az örök divat!


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail





   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat