Vác OnlineKERESÉS

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.huBarna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MOZI SHOP
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA

 
Kóstoljuk meg a váci Lingvay Pincészet borait! I. rész: a Vörösház Nyomtatás E-mail
2016. jan. 11.
A szezonális borfogyasztás hívei nagyon jól tudják, hogy a téli időszak a vörösborok szezonja. Dr. Lingvay Boglárka és Dr. Czike Gábor tulajdonosok erre való tekintettel, a pincészet borai közül elsősorban az elegáns „Vörösház” címkével ellátott zweigeltet ajánlják a fogyasztók figyelmébe.

Hitelmindenkinek.hu - Hitel gyorsan


A borászok elmondták: sajnos a mai napig tartja magát a hazai borfogyasztók között egy olyan közvélekedés, ami a zweigeltet kicsit lesajnálóan, a tömegbort adó, komolyabb értékeket felmutatni képtelen fajták közé sorolja. Pedig nagyon értékes, finom, és közkedvelt borról van szó – tapasztalataink szerint kifejezetten a hölgyek körében!


Reméljük, hogy aki a Lingvay Pincészet által palackozott zweigeltet megkóstolja, egy kicsit pozitívabb képet fog kialakítani magában erről a fajtáról. Mindig kellemes meglepetésben van részük azoknak, akik a drága, több ezer forintos vörös borok után megkóstolják a váci vörösbort. A piros bogyós ízjegyek mellett, a figyelmesebb fogyasztó tetten érheti ebben a borban akár a bodzabogyó ízét/illatjegyeit is, amit már integrálódott, de határozott savkészlet támogat. Mivel ezt a borunkat mintegy 10 hónapos hordós érlelést követően palackozzuk, 1 éves kora előtt nem is kerül a fogyasztók asztalára, így reményeink szerint ennyi idősen már kellően megkomolyodva, letisztulva tudja felmutatni azt a kedvességet, és gyümölcsös szépséget, amit a tőkék a váci Törökhegyen a napfényből magukba szívtak.


Téli időszakban vörösborról írni lényegében lehetetlen a forralt bor említése nélkül. A kérdés azért is kényes, mert a közízlést nagyban befolyásoló utcai árusító helyek, forralt boros-standok nagy része már-már ihatatlanul agyon édesített, silány alapanyagból készített, fantáziátlan terméket árul. Ha valódi élményt szeretnénk elérni, akkor feltétlenül válasszunk jó minőségű alapbort, például a Vörösházat, illetve ne vigyük túlzásba az édesítést, ami teljesen elnyom minden más ízélményt, nem utolsó sorban magáét a borét. A fűszerezésnek pedig tényleg csak a fantáziánk szab határt, hiszen a narancstól a chiliig bármi belefér. Fontos szabály azonban, hogy ha a „hatásra” is számot tartunk, akkor ne főzzük, csak melegítsük fel a bort, mert magas hőmérsékleten az alkohol elillan!


Végezetül álljon itt egy saját képünkre formált forralt boros recept a hideg napokra, amihez természetesen a Lingvay pincészet zweigeltjét szoktuk felhasználni. Fogyasszák egészséggel!
Mindenkinek jár egy korty Vác!

- 1 üveg Vörösház zweigelt
- 2-3 ek méz
- 8-10 szem szegfűszeg
- 2-3 szem boróka bogyó
- 1 ek. szárított csipkebogyó
- egy rúd egész fahéj
- aki szereti, pár gerezd narancs meghámozva

Kedvelje facebook oldalunkat: itt!Az sem baj, ha nem fogy el egyszerre, mert a fűszerek íze jobban kioldódik, másnap még finomabb lesz!

Lingvay Pincészet
Megosztás
 
 
The Red Rouge ...az örök divat!


ECO fabrikett VÁC


The Red Rouge ...az örök divat!


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail


Váci Egyházmegye Hírek Programok TV / Videó Miserend   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat