Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MoziShop
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA

 
Kóstoljuk meg a váci Lingvay Pincészet borait! I. rész: a Vörösház Nyomtatás E-mail
2016. jan. 11.
A szezonális borfogyasztás hívei nagyon jól tudják, hogy a téli időszak a vörösborok szezonja. Dr. Lingvay Boglárka és Dr. Czike Gábor tulajdonosok erre való tekintettel, a pincészet borai közül elsősorban az elegáns „Vörösház” címkével ellátott zweigeltet ajánlják a fogyasztók figyelmébe.

Hitelmindenkinek.hu - Hitel gyorsan


A borászok elmondták: sajnos a mai napig tartja magát a hazai borfogyasztók között egy olyan közvélekedés, ami a zweigeltet kicsit lesajnálóan, a tömegbort adó, komolyabb értékeket felmutatni képtelen fajták közé sorolja. Pedig nagyon értékes, finom, és közkedvelt borról van szó – tapasztalataink szerint kifejezetten a hölgyek körében!


Reméljük, hogy aki a Lingvay Pincészet által palackozott zweigeltet megkóstolja, egy kicsit pozitívabb képet fog kialakítani magában erről a fajtáról. Mindig kellemes meglepetésben van részük azoknak, akik a drága, több ezer forintos vörös borok után megkóstolják a váci vörösbort. A piros bogyós ízjegyek mellett, a figyelmesebb fogyasztó tetten érheti ebben a borban akár a bodzabogyó ízét/illatjegyeit is, amit már integrálódott, de határozott savkészlet támogat. Mivel ezt a borunkat mintegy 10 hónapos hordós érlelést követően palackozzuk, 1 éves kora előtt nem is kerül a fogyasztók asztalára, így reményeink szerint ennyi idősen már kellően megkomolyodva, letisztulva tudja felmutatni azt a kedvességet, és gyümölcsös szépséget, amit a tőkék a váci Törökhegyen a napfényből magukba szívtak.


Téli időszakban vörösborról írni lényegében lehetetlen a forralt bor említése nélkül. A kérdés azért is kényes, mert a közízlést nagyban befolyásoló utcai árusító helyek, forralt boros-standok nagy része már-már ihatatlanul agyon édesített, silány alapanyagból készített, fantáziátlan terméket árul. Ha valódi élményt szeretnénk elérni, akkor feltétlenül válasszunk jó minőségű alapbort, például a Vörösházat, illetve ne vigyük túlzásba az édesítést, ami teljesen elnyom minden más ízélményt, nem utolsó sorban magáét a borét. A fűszerezésnek pedig tényleg csak a fantáziánk szab határt, hiszen a narancstól a chiliig bármi belefér. Fontos szabály azonban, hogy ha a „hatásra” is számot tartunk, akkor ne főzzük, csak melegítsük fel a bort, mert magas hőmérsékleten az alkohol elillan!


Végezetül álljon itt egy saját képünkre formált forralt boros recept a hideg napokra, amihez természetesen a Lingvay pincészet zweigeltjét szoktuk felhasználni. Fogyasszák egészséggel!
Mindenkinek jár egy korty Vác!

- 1 üveg Vörösház zweigelt
- 2-3 ek méz
- 8-10 szem szegfűszeg
- 2-3 szem boróka bogyó
- 1 ek. szárított csipkebogyó
- egy rúd egész fahéj
- aki szereti, pár gerezd narancs meghámozva

Kedvelje facebook oldalunkat: itt!Az sem baj, ha nem fogy el egyszerre, mert a fűszerek íze jobban kioldódik, másnap még finomabb lesz!

Lingvay Pincészet
Megosztás
 
 
Oregmorgo


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail


Váci Egyházmegye Hírek Programok TV / Videó Miserend   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat