Vác Online

KERESÉS

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

Royal Group Holding

BioTechUSA



Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MOZI MÁNIA
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA

 
"Egy korty Vác" - Újjáéledőben a váci borvidék Nyomtatás E-mail
2015. nov. 16.
Talán kevesen tudják, de Vác és térsége valamikor virágzó borvidék volt. A 18. században fejlődésnek indult mezőgazdaság egyik fő ágazata a szőlőtermesztés volt. Korabeli írásokból tudhatjuk, hogy a városlakók többsége bortermeléssel foglalkozott; a kiváló minőségű borokért pedig még külföldről is érkeztek kereskedők a városba. Nemrégiben egy fiatal jogász házaspár úgy határozott, hogy a több száz éves hagyományokat újjáélesztve, visszaszerzi a váci borvidék jó hírét.

Kattints a részletekért!



Dr. Lingvay Boglárka és Dr. Czike Gábor évekkel ezelőtt csupán saját maguknak, hobbiból kezdtek el borászkodni, mostanra viszont már komoly szaktudással alkotnak évről-évre egyre jobb, igazi váci kézműves borokat. A szőlőt ugyanis hagyományos módon, kézzel szüretelik, az ép, egészséges szemeket pedig rekeszekben szállítják a pincébe, ahol a különböző – egyenként kikísérletezett – technológiáknak köszönhetően olyan minőségi borok kerülhetnek az asztalunkra, amit a borszakértők is elismeréssel díjaznak. Tompa Imre okleveles borbíráló például egy nemrégiben megjelent cikkében úgy fogalmazott, hogy „a váci Lingvay pincészet a termékpiramis csúcsát képviseli”.



A Vác-Törökhegyen termő szőlőből már több aranyérmes bor is született, amelyek hatalmas elismerést jelentenek minden itt élő ember számára. Hála a szorgos munkának, ismét büszkén mondhatjuk, hogy a váci borvidék újra fellendülőben van.



A Lingvay pincészet múlt hét pénteken tartotta idei évjárat-bemutatóját, ahol a meghívott vendégek megkóstolhatták a 2015-ös KŐKAPU rosét, valamint a 2014-es KŐSZENTES váci zöldveltelinit, valamint a 2014-es VÖRÖSHÁZ váci zweigelt borokat. Hatalmas sikert aratott az a bor-különlegesség is, amelyet a pincészet vincellérének, Törőcsik Károlynak egyedi „zsákos” technológiájával alkottak meg; a jelenlévő szakértők szerint várhatóan ez is aranyérmes bor lesz.



A váci Lingvay pincészet borait legközelebb 2015. november 21-én szombaton egy borvacsora keretében kóstolhatják meg az érdeklődők, amelyet a nagybörzsönyi Malomkert étteremben tartanak majd.



Lingvay borokat Vácott jelenleg a Duna presszóban, az Eszterházy kávézóban, a Révkapu étteremben, valamint a Korall diszkontban és a Nektár abc-ben lehet megvásárolni. Akik szeretnék megkóstolni a váci borokat, vagy szeretnének részt venni egy pincelátogatáson, azok kattintsanak a www.lingvaypinceszet.hu oldalra, vagy lájkolják a facebook.com/Lingvay-pinceszet oldalt és kérjenek információt a pincészet munkatársaitól. Karácsonyi ajándéknak is kifejezetten jó ötlet igazi váci borral meglepni családtagjainkat, vendégeinket! Mindenkinek jár „Egy korty Vác”! 

(x)
Megosztás
 




 





Hekk terasz



The Red Rouge ...az örök divat!


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail





   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat