Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MoziShop
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA

 
"Egy korty Vác" - Újjáéledőben a váci borvidék Nyomtatás E-mail
2015. nov. 16.
Talán kevesen tudják, de Vác és térsége valamikor virágzó borvidék volt. A 18. században fejlődésnek indult mezőgazdaság egyik fő ágazata a szőlőtermesztés volt. Korabeli írásokból tudhatjuk, hogy a városlakók többsége bortermeléssel foglalkozott; a kiváló minőségű borokért pedig még külföldről is érkeztek kereskedők a városba. Nemrégiben egy fiatal jogász házaspár úgy határozott, hogy a több száz éves hagyományokat újjáélesztve, visszaszerzi a váci borvidék jó hírét.

Kattints a részletekért!Dr. Lingvay Boglárka és Dr. Czike Gábor évekkel ezelőtt csupán saját maguknak, hobbiból kezdtek el borászkodni, mostanra viszont már komoly szaktudással alkotnak évről-évre egyre jobb, igazi váci kézműves borokat. A szőlőt ugyanis hagyományos módon, kézzel szüretelik, az ép, egészséges szemeket pedig rekeszekben szállítják a pincébe, ahol a különböző – egyenként kikísérletezett – technológiáknak köszönhetően olyan minőségi borok kerülhetnek az asztalunkra, amit a borszakértők is elismeréssel díjaznak. Tompa Imre okleveles borbíráló például egy nemrégiben megjelent cikkében úgy fogalmazott, hogy „a váci Lingvay pincészet a termékpiramis csúcsát képviseli”.A Vác-Törökhegyen termő szőlőből már több aranyérmes bor is született, amelyek hatalmas elismerést jelentenek minden itt élő ember számára. Hála a szorgos munkának, ismét büszkén mondhatjuk, hogy a váci borvidék újra fellendülőben van.A Lingvay pincészet múlt hét pénteken tartotta idei évjárat-bemutatóját, ahol a meghívott vendégek megkóstolhatták a 2015-ös KŐKAPU rosét, valamint a 2014-es KŐSZENTES váci zöldveltelinit, valamint a 2014-es VÖRÖSHÁZ váci zweigelt borokat. Hatalmas sikert aratott az a bor-különlegesség is, amelyet a pincészet vincellérének, Törőcsik Károlynak egyedi „zsákos” technológiájával alkottak meg; a jelenlévő szakértők szerint várhatóan ez is aranyérmes bor lesz.A váci Lingvay pincészet borait legközelebb 2015. november 21-én szombaton egy borvacsora keretében kóstolhatják meg az érdeklődők, amelyet a nagybörzsönyi Malomkert étteremben tartanak majd.Lingvay borokat Vácott jelenleg a Duna presszóban, az Eszterházy kávézóban, a Révkapu étteremben, valamint a Korall diszkontban és a Nektár abc-ben lehet megvásárolni. Akik szeretnék megkóstolni a váci borokat, vagy szeretnének részt venni egy pincelátogatáson, azok kattintsanak a www.lingvaypinceszet.hu oldalra, vagy lájkolják a facebook.com/Lingvay-pinceszet oldalt és kérjenek információt a pincészet munkatársaitól. Karácsonyi ajándéknak is kifejezetten jó ötlet igazi váci borral meglepni családtagjainkat, vendégeinket! Mindenkinek jár „Egy korty Vác”! 

(x)
Megosztás
 
 
Oregmorgo


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail


Váci Egyházmegye Hírek Programok TV / Videó Miserend   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat