Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK

 
Az igazán jó forralt bor készítése vörösborból lehetséges Nyomtatás E-mail
2019. jan. 27.
Minap megjelent egy igazán szórakoztató cikk, hogy mennyire trendi lett az, ha elmegyünk a karácsonyi vásárokba, vagy a különböző gasztronómiai rendezvényekre és ott helyben próbáljuk ki a helyi forralt bort. Ez sikerülhet kiválóan - a cikk írója szerint erre van kisebb esély - és kevésbé jól.



A mi véleményünk az, hogy igazán jó forralt bort jó minőségű alapanyagokból érdemes készíteni, akár az otthonunkban is. Összegyűjtöttünk kettő remek receptet, melyek egyben megegyeznek: a kiváló minőségű vörösborban, amit a Pannon Borbolt webáruház virtuális polcairól akár meg is lehet rendelni.

Tévhitek a forralt borokról


Érdemes néhány szót ejteni a forralt borok körül lengedező tévhitekről. Egyik ilyen, hogy a forralt bor elkészítésének kulcsa, hogy forraljuk a bort, miközben készül az ital. Ez téves lépés, hiszen a forralással elillan a bor alkoholtartalma.



Másik tévhit, hogy a forralt bor minél édesebb és fűszeresebb, annál jobb. Ez megint csak egy tévhit, mert a legjobb minőségű bort ezzel a lépéssel el is rontottuk, márpedig a bort a fűszerekkel együtt szeretnénk élvezni, nem csak a fűszereket. Mondhatnánk úgyis, hogy mit igyunk inkább: fűszeres bort vagy boros fűszert? Persze, hogy az előbbit.

És akkor fogadják szeretettel a recepteket:

A kardamomos forralt bor

Ez a recept a Pannon Borbolt csapatának kedvenc téli italai közé tartozik. Véleménye szerint a harmonikus ízvilágot csalogatjuk elő ezzel a fűszerezéssel a forralt borból. Maga a kardamom jótékony hatással lehet a szívizmok működésére, jó a fejfájás ellen, javíthatja az anyagcsere-folyamatokat, valamint csillapíthatja a köhögést is.

Hozzávalók:

4 dl víz
1 vagy 2 darab egész csillagánizs
barna cukor: 3 evőkanál
1 üveg vörösbor, lehetőleg száraz
10 szem zöld kardamom összetörve
1 lime vagy (bergamot) narancs

A felsorolt hozzávalókat lassú tűzön melegítsük össze és ne hagyjuk forrni. Miután kész az ital, szűrjük le és ízesítsük ízlés szerint bergamot naranccsal vagy lime-al. Különlegessége, hogy sokkal lágyabb ízvilágot képvisel, mint egy hagyományos forralt bor, de azért figyeljünk magunkra, mert veszélyesen itatja magát!

A gyógyfőzetes forralt bor

A receptet hozó Eszter szerint ez a tökéletes forralt bor recept akkor, ha teljesen átfagytál egy jéghideg estén, miközben mászkáltál a karácsonyi vásárok bódéi között. A receptben szereplő gyömbér csípős, fűszeres íze érződik a minőségi vörösborból készült italon. A főzet felmelegít és kiűzi a betegség csíráját is a szervezetünkből.

Hozzávalói:

az előző receptél kevesebb, 2,5 dl víz
3 evőkanál virágméz
10 db egész szegfűszeg
2-3 szem egész szegfűbors
1 rúd fahéj kettétörve
1 hüvelykujjnyi reszelt és nem megpucolt gyömbérgyökér (vigyázat, így intenzívebb!)
1 üveg száraz könnyed vörösbor (pl.: kadarka, merlot)

Kezdjük el melegíteni az összes hozzávalót egyben, de figyeljünk arra, hogy még véletlenül se forrjon, különben a méz elveszíti jótékony hatását. Miután összemelegedett az ital, húzzuk le a tűzről és hagyjuk állni.
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat