Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Amikor két ember találkozik, Fix hogy valami létrejön Nyomtatás E-mail
Ha két embernek az van megírva a sors nagykönyvébe (nevezzük így!) akkor annak a két embernek valahol, valamilyen módon valamilyen formában találkoznia kell, mert van dolguk közösen. Ez a találkozás természetesen nem kizárólag magánéletre terjedhet ki, hanem például egy, vagy akár több művészeti produkció okán is találkozhat két ember. Két évvel ezelőtt egy országosan ismert, Vácott élő zenész, a Ladánybene 27 zenekar egykori tagja, Pálinkás Levente (Lewy Brandy) és a színészet felé már jó ideje kacsintgató Koren Gábor (Korengaby) találkozása is amolyan sorsszerű volt.

A találkozás helyszíne és körülménye logikusnak mondható. Egyikük színpadi szereplése után odalépett hozzá a másikuk és gratulált a műsorhoz. Fedje jótékony homály e szituációban kettejük szereposztását, de annyit elárulhatunk: nem feltétlenül lehet segítségünkre a megfejtéshez a logika. De lényeg, hogy talán már ott és akkor megfogalmazódott egyikükben vagy tán mindkettejükben a gondolat: egyszer jó lenne valami közös mutatvánnyal előrukkolni a nagyérdemű nagy-nagy örömére és mindkettejük megelégedésére. A gondolat idővel tettekben öltött testet, s e szerencsés találkozás eredményeképp állítanak színpadra egy olyan verskoncertet, ahol a szerző (Koren Gábor) a saját verseit - gondolatait adja elő, s természetesen a zene sem hiányozhat. Koren Gábor különálló verseit, írásait,gondolatait fűzte egymásba oly módon, hogy a szemfülesebb hallgatóság két komplett nap történéseit is kihallhatja az előadásból. A műsorba meghívták néhány barátjukat is, ezzel is színesebbé téve az előadást. Munkájuk gyümölcseként a Hódolat című irodalmi - zenei különlegesség, a NŐT helyezi középpontjába, könnyen fogyasztható köntösben. Nem, kedves olvasó! Téved, ha azt hiszi, hogy a színpadon fiatal csinos lányok fognak ugrándozni egy ruhadarabban, amit köntösnek hívnak. A NŐ, mint a FÉRFI Hódolatának legfőbb szereplőjeként elevenedik meg a színpadon, s az a legszebb az egészben, hogy a fantáziára, esetleges emlékmozaikokra építkezve nagy valószínűséggel a publikum minden egyes tagja előtt más és más nő arcképe, mosolya (hagyj ne soroljuk még mije ) elevenedik meg. Mint tudjuk: az álmunkban és a fantáziánkban mindent lehet.

Azért mielőtt végképp elkámpicsorodna a kedves olvasó közöljük itt és most: a produkcióban természetesen lesznek igazi hús-vér NŐK is a fantázia által megelevenedett mellett. A közelmúltban férjhez ment és igazi futballista-feleséggé avanzsált (hagyj bulvárosodjunk már egy picit, na!) Steidl Anita, a Tini Dance Team vezetője tánccal teszi teljessé a verskoncertet, továbbá Korengaby két kiváló előadói vénával megáldott versmondó lányt is belecsempészett a produkcióba. A két gyönyörű hölgy, Csókay Kata és Fischl Ágnes messziről kelt útra, hogy a váciak előtt is megmutathassák …. a tehetségüket. Pálinkás Levente mellett a zenéről Ábrahám Zoltán gondoskodik, aki gitáron működik közre. Olyan kombinációját láthatja tehát a néző a művészeti ágaknak, melyek nagyszerűen kiegészítik egymást. Néhány kérdés azért felvetődik: például: miért verskoncert a műfaj megnevezése és miért Fix Formáció kettősüknek a neve? Igazából még most sem vagyok teljesen biztos abban, hogy az igazi, vagy a vicces választ adták felelet gyanánt a főszereplők, de Ők ezt mondták:

- Azért verskoncert, mert Levy színházat akart, míg én koncertet, ugyanis az ismert, saját terepünkön kívül szerettünk volna megmutatkozni. Mindig pluszmotivációt jelent, ha más műfajban próbálhatjuk ki magunkat – ezt Koren Gábor mondta. A Fix Formáció név történetéhez pedig gondolatban el kell látogatnunk Pálinkás Levente munkahelyére.

- Sétáltam a munkahelyem folyosóján és a szemem előtt termett egy egymásra rakott dobozokból készült torony, melyre ez volt írva: Fix! A dobozok meg egy formációt alkottak gondolataimban – innen a név mondta Pálinkás Levente, aki hivatalosan 1996-tól volt 2010-ig tagja a Ladánybene 27 együttesnek, bár már 1991-től játszott egyre gyakrabban a zenekarral. 19 év után viszont úgy döntött: távozik a zenekarból, részben azért, mert feszültségek keletkeztek az együttesben, másfelől meg azért, mert a családjával több időt szeretne tölteni.A Fix Formáció premierje a Váci Világi Vigalom keretében, vasárnap, július 29-én, Vácott a Köztársaság úti Pannónia ház udvarán (Váci Értéktár) lesz 11 órától. A csaknem egy órás előadás ingyenes, minden érdeklődőt várnak. Korengaby és Lewy Brandy azonban elárulta szerkesztőségünknek, hogy vannak még ötleteik, melyek megvalósításra várnak. Így az fix, hogy erről a formációról még hallani fogunk a jövőben.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat