Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Németh Eszter lett a város 15. diákpolgármestere Nyomtatás E-mail
2015. ápr. 27.
Eszter negyedmagával indult neki a választásnak, hiszen az idén is a Madách Gimnázium jelöltjével, Zopcsák Zalánnal, a Konziosok jelöltjével Novák Bálinttal és Varga Marcellal, a közgázosok jelöltjével kellett megküzdeni.A megmérettetés az idén is a kampányműsor bemutatásával kezdődött, mely azzal tért el az elmúlt évektől, hogy most a konzisok jelöltje tűnt a tipikus politikusnak, ahogy a nyitott tetejű limuzinból integetett és annak pótkocsijából zenélt a bőgős és a többi hangszeres zenész is. A lendületes szólóénekes műsorszámot ezúttal a Boronkays Eszter adta elő nem kis sikerrel, majd őt követték a profi táncosaik.


A legnagyobb összefogást Zalán, a Madách jelöltje mutatta, ahogy a többi kb. sok diák sorfala mentén a színpadra lépett. A fellépések közönségsikerét Marcell, a közgázos jelölt a napjaink trendi és egyben táncolható Roma-pop slágerével koronázta. Neki nem volt nehéz a figyelem felkeltése a zene mellett sem, mivel, akrobatikus kerékpározóként egy kerékpár kormányán és ülésén állva gurult a kampánystábja élén a színpadig.


A diákok előre kiadott feladatként a kampányprogramok mellett az idén hulladékból készült divatbemutató megtartásával készültek. Sok eredeti és népszerű újra hasznosított ruhakölteményt Ismerhettünk meg, melyeket, ahogyan a nagyok, zenére, kifutókon, Andy Varhol szavaival vezettek fel.


A nap komoly programja a környezetvédelmi verseny volt, ahol a kampányoló 4 iskola mellett a Mezőgazdasági szakközépiskola diákjai is beszálltak a versenybe. A megmérettetés az idén is megannyi komoly és játékos feladatból állt, ahol a környezetvédelem, és egyéb más tudományágak ismeretéről való számadás mellett Trabantot kellett dekorálni a környezetvédelem jegyében és a templomtornyokat kellett számlálni. Természetesen a jelöltek itt tehették meg az első felszólalásukat a képviselők termében, ahol 5 tagú szakmai zsűri értékelte a versenyző csapatok teljesítményét. A zsűri egyik legifjabb tagja Tóthváradi Nagy Bence volt, aki évekkel ezelőtt, mint a Madách gimnázium jelöltje versenyzett a győzelemért, mára már, mint az önkormányzat szakbizottságának tagja segítette a zsűri munkáját.

A környezetvédelmi verseny győztesei a Boronkaysok csapata lett, ők vihették haza ismét a vándorkupát.

A választás az idén is a diákok szavazásával végződött. A diákok iskolájuk létszámarányos voksolásán a legnagyobb százalékban a konzisok szavaztak jelöltjükre, így az idén is ők lettek a legösszetartóbb iskola.

A 4 versenyszám eredményeit összevetve Németh Eszter és a Boronkay csapata lett a legeredményesebb, őket a Madách, majd holtversenyben a konzisok és a közgázosok csapata követte. A 15. diákpolgármestert, aki a város történetében a 3. hölgy, Kovács Cselgő leköszönő diákpolgármester, Mokánszky Zoltán alpolgármester és Steidl Levente önkormányzati képviselő avatta fel. Az alpolgármester meghívta Esztert a soron következő képviselő testületi ülésre, ahol a napirendi pontok előtt lehetősége lesz bemutatkozni a képviselő testületnek.

Az avatást követően már az egész napos megmérettetést feledve, a négy jelölt már mint a város diákönkormányzatának vezetői egységesen nyilatkoztak és jelezték, hogy a távolmaradt iskolák diákönkormányzatait is felkeresik, hogy őket is bevonhassák a munkába és csütörtökön bemutatkoznak a város vezetői előtt is.

A program zárásakor a rendezvényt szervező Bíró György köszönetet mondott a pedagógusoknak, akik felvállalták diákokat és felkészítették őket a programra. Kiemelte Lakatos Ádámot, a Madách gimnázium felkészítő tanárát, akinek nem csak a színvonalas programok köszönhetőek, hanem sokat tett azért, hogy az egymással versenyző iskolák ne ellenségként, hanem barátokként versenyezhessenek egymással. Nélkülük nem lenne diákpolgármester választás, mint ahogyan a távol maradó iskolák diákjai is hiába szerettek volna jönni, ha nem akadt olyan pedagógus, aki bevállalja őket.

Fotók: Cservenák Péter
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat