Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A görög mitológia és a West Side Story Nyomtatás E-mail
A West Side Story című musicalből is előadtak egy néhány perces jelenetet a váci Madách Imre Gimnázium tanulói a váci Madách Imre Művelődési Művelődési Központ színháztermében február 3-án, szombaton. A gimnazisták emellett számos zenés, táncos, vidám produkciót mutattak be azon a kulturális bemutatón, amellyel az intézmény névadójára, Madách Imrére emlékeztek.


A szérűskerti középiskolában már csaknem két évtizede emlékeznek meg Madách Imrére a január 22-i Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan. A gimnázium növendékei néhány évvel ezelőttig még a közönség soraiban ülve nézték végig a színpadon zajló, meghívott vendégművészek előadásában összeállított kulturális programot.Az egyik esztendőben azonban az iskola tanulói emlékeztek meg színpadi produkciókkal Az ember tragédiája című mű szerzőjéről. A bemutató skerén febuzdulva a kezdeményezésből hagyomány lett. A kulturális bemutató főszereplői a mindenkori 11.a osztályos, magyar-történelem szakos tanulók, akik mellett azért természetesen mindig láthatóak más osztályok diákjai is - tudtuk meg Soós Zoltán igazgatótól. A műsorban fellépő gimnazisták közül sokan már októbertől készültek a mostani bemutatóra - mondta az igazgató. A szombati, csaknem másfél órás program keretében a már említett West Side Story-ból bemutatott részlet mellett számos, változatos műsorszámmal készültek a diákok. Egy alkalmi énekkar például gitárkíséret mellett adott elő ismert dalokat. Ezenkívül egy humoros időutazás részese is lehetett a tanárokból, szülőkből, ismerősökből álló közönség. A képzeletbeli időutazás során tulajdonképpen a görög mitológiából ismert almás történet elevenedett meg. Az ismert történet szerint Héra, Athéné és Aphrodité megjelennek az Ida hegyén pásztorkodó trójai királyfi előtt, hogy az odaítélje Eris almáját a legszebbnek közülük, a szerelem istennője úgy vonja Parist a maga pártjára, hogy a világ legszebb asszonyát ígéri neki - és Menelaos feleségét, Helenét játssza a kezére. A görög történetet felelevenítő fiatalok nem kevés humort tettek az előadásba. A paródiába néhány XXI. századi tárgyat és kifejezést is belecsempésztek, továbbá görög néptáncok bemutatásával is gazdagították a műsorszámot. A blokkot a népszerű zorba-dalra előadott koreográfia zárta. Az est végén pedig a már hagyományosnak mondható, rendkívül látványos, fénybuzogányos produkcióban is gyönyörködhetett a közönség.

A kulturális bemutató értékes nyereményekkel tarkított tombola-sorsolással, míg a nap egy hangulatos bállal zárult. A rendezvény teljes bevételét az iskolai sportudvar kialakítására fordítják - tudtuk meg Soós Zoltántól. Az előző tanévben a műsor és a jótékonysági bál bevétele megközelítőleg ötszázezer forint volt, amely összegből elkezdték az iskolai sport- és pihenőudvar kialakítását. A tervezés költségeit fedezte az előző évi bevétel egy része. A megvalósítást a DDC Kft és Vác Város Önkormányzata is támogatja, de az is biztos, hogy a 2008. évi Madách-nap bevételére is szükség lesz. Éppen ezért ezt követően is várják mindazok támogatását, akik lehetőségükhöz mérten támogatnák az intézményt. Az iskola alapítványának kuratóriuma által kiadott támogatójegyek megvásárlásával akár Ön is segítheti az ügyet.

A váci Madách Imre Gimnázium Alapítvány számlaszáma: OTP: 117-42-094-200-379-41


További fotók a tehetséges fiatalokról:
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat