Vác OnlineKERESÉS

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSABarna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MOZI MÁNIA
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Zöld pont | Egészség | Sztár világ | Világjáró | Pénzügy | Roland Garros '12 | Szépség | Árvíz 2013 | Választás 2014 | A fejlődés útja | Marketing | Így készül az Á. V. H. film | EUalkatresz.hu

 
A diákpolgármester választás történetében először Madáchos lett a diákpolgármester Nyomtatás E-mail
2016. máj. 15.
A Föld Napja rendezvénysorozat középiskolás környezetvédelmi versenyével szokták egybekötni a váci diákpolgármester választását. Ez az idén csúszott egy kicsit, mert a Madáchos jelölt betegsége miatt, melyre tekintettel voltak a rendezők. Így május 12-én került sor a megmérettetésre.

Kattints a részletekért!


Hat középiskola csapata („Közgáz”, Madách, Piarista, „Konzi”, „Mező”, és a Boronkay) és mögöttük a feladatok megoldásában megannyi pedagógus és diák vett részt a programokon.


Az idén először filmet kellett forgatniuk iskolájukról, elképzeléseikről, melyet világhálóra felrakva mindenki „lájkolhatott”, és növelhette a neki tetsző népszerűségét. A legnépszerűbb alkotásnak a „Konzisok” filmje bizonyult, de rengeteg tetszésnyilvánítást kapott a „Közgáz”, a Boronkay és a Madách gimnázium filmjei is.A megmérettetés most is az induló diákpolgármesterek kampányműsorával kezdődött a városháza előtt. Ki-ki a saját erősségének megfelelően emelte a reggel hangulatát. A „Konzisok” természetesen az élő zene, a Madáchosok a most divatos „slap poetry”, a Boronkaysok fergeteges táncos műsorral kápráztatták el az odasereglett diákokat. Abban viszont hasonlítottak, hogy rátermett, jól összefogott és a város diákságát aktuális témákkal megszólító kampánybeszédekkel készültek, melyről a programot megnyitó Pető Tibor alpolgármesternek (aki maga is diákigazgatói múltra tekinthet vissza, mint megtudtuk köszöntőjéből) is az volt a véleménye, hogy okosan érveltek, jól megtalálták a megoldandó problémákat és sikerült megszólítaniuk a diákságot. A kampánybemutató az elmaradhatatlan Vác dalával ért véget, melyet Toldi Tamás, a szerző intonált a közönségnek.Mint ahogyan a kampányműsorokból is kiderült a diákpolgármester jelölteknek írásos programokat kellett készíteniük, melyet a következő évben, ha sikerül meg is kell valósítaniuk. A programokat szakmai zsűri bírálta el, és a legjobbnak a kampányműsorral együtt, a Madách gimnáziumét találta.

A délelőtt hagyományosan a városháza tanácstermében maratoni öt órás környezetvédelmi versenyen való megmérettetéssel telt. Bíró György és Lakatos Ádám (kvíz mesterek) egy az egész városra kiterjedő elméleti és gyakorlati versenyt rendeztek, ahol a felkészítő tanár és 6 fős csapatán kívül az iskolájuk háttérsegítőire is szükség volt. A versenyen számos teszt segítségével győződhettek meg a diákok rátermettségéről, de színesítette azt számos olyan feladat, ahol a városháza kapuin kívül templomokat kellett felkeresni, vagy a főtér titokzatos pontjait kellett megtalálni. A versenyen megjelent Garai Norbert, a fiataloknál is oly népszerű festőművész is. Most a versenyzők őt rajzolták le. A portrék nem lettek olyan impozánsak, mit a városházi táblakép, de valamennyiből kitűnt, az alkotók ügyesek, és a művészt a szívükbe zárták. A verseny végén 6 önkormányzati képviselő (Kovács Ágnes, Matkovics Ilona, Kászonyi Károly, Krauze István, Pető Tibor, és Steidl Levente) csatlakozott a versenyző iskolák csapatához egy-egy aktuális váci diákságot érintő probléma megoldásán dolgoztak, melyet a diákpolgármester jelöltekkel közösen terjesztettek elő. A versenynek ez az utolsó momentuma túlmutatott a megmérettetésen, ez már a diákokkal való együttgondolkodás próbatétele volt, melyről minden képviselő pozitívan nyilatkozott és ígérte, hogy az iskola diákpolgármester jelöltjével, aki holnaptól a váci diákönkormányzat tagja folytatja a közös munkát. A környezetvédelmi verseny győztese az idén is a Boronkay iskola csapata lett, akik az idén ismét őrizhetik a vándorkupát, mely már sok-sok éve díszíti dicsőségfalukat. A versenyen most debütált a Piarista gimnázium csapata akik sok év után ismét beneveztek a programba, és eredményesen versenyeztek.

A nap utolsó próbatétele a népszavazás volt, ahol a diákság a város főterén és a sportcsarnokban létrehozott szavazóhelyeken leadhatta voksát a jelöltekre, melyet az iskolák létszámával arányosan értékelt a szavazóbizottság. Ennek megfelelően az idén a „Konzisok” örvendhettek a legnagyobb népszerűségnek.

A programsorozat zárásakor a megmérettetéseket összegezve kialakult a verseny eredménye. A város 2016-2017 év diákpolgármesterét a polgármester és Német Eszter leköszönő diákpolgármester avatták fel. Fördős Attila köszöntőjében elmondta, hogy a versengést holnaptól a munka váltja majd fel és bízik benne, hogy az idén is eredményesen tudnak majd együttműködni a diákságot érintő problémák megoldásában. Gratulált a 3. helyezett Frecska Viktóriának, a Boronkay jelöltjének, és a 2. helyezett Viola Kristófnak a zeneművészetis jelöltnek, aki megnyerő stílusával, tájékozottságával a szakmai előítéletek ellenére a legnehezebb szaktárgyi feladatban is fej-fej mellett haladt a másik két jelölttel. Az idén és a diákpolgármester választás történetében először a Váci Madách Imre Gimnázium jelöltjének, Uzonyi Bálintnak adhatta át Fördős Attila polgármester a városháza kulcsát, és az emlékplakettet. Először kerülhetett Madáchos jelölt nyakába a diák polgármesterséget jelképező csokiból font nyaklánc, melyet Német Eszter leköszönő diákpolgármester rakott a legboldogabb váci diák nyakába. Bálint megköszönte a segítséget, melyet neki nyújtottak szülei, tanárai, társai, gratulált jelölttársainak és felkérte őket a váci diákönkormányzat megalakítására.


A versenyt szervező Bíró György és BARÁTAI a résztvevő diákoknak megköszönték a magas szintű versenyzést, a városnak, hogy sikeresen megrendezhették a 16. diákpolgármester-választási rendezvénysorozatot, és egy a résztvevőknek egy olyan pólót adtak ajándékba, melyen az áll:

...de ki menti meg a természetet, ha mindenki csak beszél? A pólóra azt is rákerült, hogy KI, HA NEM MI! A szervezők bíznak benne, hogy ismét a diákok újabb csoportját sikerült meggyőzni arról, hogy legyenek közös problémáink megoldásának aktív részesei.
Megosztás
 
 
The Red Rouge ...az örök divat!

Hekk terasz

ECO fabrikett VÁC


The Red Rouge ...az örök divat!


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail

   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat