Vác OnlineKERESÉS

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.huBarna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
MOZI SHOP
APRÓ
AUTÓ
VENDÉGLÁTÁS
RECEPT-TÚRA
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Zöld pont | Egészség | Sztár világ | Világjáró | Pénzügy | Roland Garros '12 | Szépség | Árvíz 2013 | Választás 2014 | A fejlődés útja | Marketing | Így készül az Á. V. H. film | EUalkatresz.hu

 
XVI. Váci Tavaszi Fesztivál - 2018. március 8-a és április 30-a között Nyomtatás E-mail
2018. febr. 22.
Ebben az évben tizenhatodik évfordulójához érkezik a Madách Imre Művelődési Központ által szervezett Váci Tavaszi Fesztivál, Vác városának és vonzáskörzetének egyik legkiemelkedőbb kulturális eseménye. A fesztivál ebben az évben is országosan ismert sztárművészeket vonultat fel és emellett teret ad a helyi kulturális értékeknek is.A váci és környékbeli művészeti csoportokkal, előadókkal, képzőművészekkel való szoros együttműködésnek köszönhetően számos művészeti produkció színesíti a programkínálatot. A rendezvény ideje alatt nem csak a művelődési központ falai között zajlanak a programok, több komolyzenei előadásnak a Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola AMI, valamint a Fehérek temploma ad helyet.

A közel két hónapon át tartó eseménysorozat a színházi előadások, gyermek- és szórakoztató programok, irodalmi estek és képzőművészeti kiállítások mellett a zenei programokból kínál elsősorban igazi csemegéket.

A fesztivál egyik kiemelt eseménye a Muzsikás együttes koncertje, melyre március 16-án kerül sor a művelődési központ színháztermében. A zenekar a magyar zene nagyköveteként és valóságos zenei hungarikumként évtizedek óta jelen van a nagyvilág legjelentősebb fesztiváljain.
A könnyűzene képviselői közül elsőként Falusi Mariann és Sárik Péter lép színpadra március 8-án. „Dalolva szép az élet... csak el ne dzsesszük” című előadásukban ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek hangzanak el. Ezt követően, március 10-én a Luxemburg rádió zenekar ad fergeteges rock & roll partyt a táncolni vágyóknak. Őket egy igazán fiatal és sokszínű banda követi március 17-én. A Mongooz and The Magnet zenekar különleges elegyét képviseli a vérbeli rock & rollnak, a szétesős funknak, az érzelgős soulnak és a koszos bluesnak. Március 23-án a Váci Jazz Klub keretein belül a Váczi Eszter Quartet segít kicsit elbújni a világ zajától, hiszen Eszter egyedi, simogató hangszíne mindig elvarázsolja a hallgatóságot. Csak úgy, mint Zorán, aki április 5-én - a tőle már megszokott változatossággal – új fényben mutatja meg jól ismert dalait.
A zenei ínyencségeknek ezzel még mindig nincs vége, hiszen április 6-án a Binder Quartet ad koncertet. A zenekar névadója Binder Károly zongoraművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető tanára nagyformátumú muzsikus, aki tehetségét az új irányzatok, eltérő zenekultúrák, kompozíciós technikák és improvizatív rendszerek szintézisének szolgálatába állítja, nem megfeledkezve saját zenei gyökereiről.
A Költészet Napja alkalmából, április 7-én a Kávészünet zenekar lép fel a művelődési központ Jeszenszky® teremében. 2009-ben, a Csillag születik című tehetségkutató műsorban ismerhette meg őket a nagyközönség. Ekkor döntöttek a Kávészünet név mellett, mely sugallja munkásságuk irodalmi töltetét. Az együttes attól igazán egyedi a mai zenei életben, hogy egyszerre nyújt kulturális élményt és szórakoztató kikapcsolódást közönségének. Április 20-án ismét a rock & rollé a főszerep a Panoráma együttes jóvoltából, másnap pedig, április 21-én az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Triász zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt. A csapatot ismert zenészek, énekesek alkotják: Sipos Péter – Irigy Hónaljmirigy, Jankai Béla - Dinamit, Prognózis, Boxer, Omega, Kálmán György - Dinamit, Pandora, Dirty Dance, Szolnoki Színház. Az elsősorban rock dalokból összeállított műsoruk unplugged jellegű, de mégsem a megszokott hagyományos, csak akusztikus hangszerekkel, hangzással.
A komolyzene rajongóinak is kedvez a Tavaszi Fesztivál műsorkínálata. Március 21-én „Bach 333” címmel a Sebastian Consort és Ligeti Orsolya szoprán énekes ad koncertet, melynek helyszíne a Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola AMI. Április 14-én a Madách Imre Művelődési Központ és a Filharmónia Magyarország közös szervezésében a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Miklósa Erika hangversenye lesz hallható a művelődési központ színháztermében, ahol Bach, Boccherini, Grieg és Händel népszerű művei csendülnek fel. 80 éves a Vox Humana Énekkar. A jeles évforduló alkalmából jubileumi hangversenyt ad az énekkar a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar közreműködésével és Sándor Bence vezényletével. Egy igazi különlegesség lesz majd hallható: Martin Palmeri argentin származású kortárs zeneszerző egyik legismertebb művét adják elő, a Misa Tangot. A két teljesen különböző zenei stílust egyesítő műben az egyházzene, valamint a tangó ritmikája és dallamvilága találkozik.

A színházkedvelő közönségnek két musicalt és egy vígjátékot tartogat a rendezvény programtára. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter A padlás című, igen népszerű félig mese, félig musicalje több alkalommal is színpadra kerül – március 11-én, április 11-én és 15-én – a Parlando Színtársulat előadásában. Március 18-án Ray Cooney: A miniszter félrelép című nagysikerű film színpadi változata lesz látható a Bánfalvy Stúdió jóvoltából, olyan neves színészekkel, mint – a teljesség igénye nélkül – Gesztesi Károly, Harmat Imre, Beleznay Endre, Bánfalvy Ágnes.
Április 25-én a Spirit Színház Nikosz Kazantzakisz: Zorba, a görög című fergeteges, két felvonásos musiceljét mutatja be, melyben az író megtudja Zorbától, hogy mi is az a pozitív gondolkodás.

Igazi felhőtlen kikapcsolódást ígér a családoknak, de első sorban a gyerekeknek március 24-én a Húsvéti családi nap. 10 órától kézműves foglalkozáson ügyeskedhetnek a kicsik, de lesz tojásdíszítő foglalkozás és tojáskiállítás is. Az aulában a Folk Parti Táncház keretében Ónodi Béla várja a kicsiket és nagyokat egy közös táncra, 11 órakor pedig Csukás István meséjét, a Süsü a sárkány kalandjait élvezhetik a színházteremben Bergendi István zenéjével.

A humor két nagyágyúja, Badár Sándor és Szőke András garantáltan megmozgatja a rekeszizmokat április 6-án. A humoristák megkapó őszinteségükkel, művészi leleményükkel mindig lenyűgözik közönségüket. A fesztivál záróakkordja egy nagyon különleges irodalmi est április 26-án. Az „Azt meséld el Pista!” című előadásban Mácsai Pál Örkény István bőrébe bújik, és az író saját szavaival elmeséli életét.

Több képzőművészeti kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők a fesztivál keretein belül. Március 16-án a több éves hagyományt folytatva a „Tavaszi szél vizet áraszt…” elnevezésű, Vácott és tágabb vonzáskörzetében élő műkedvelő alkotók, amatőr képző- és iparművészek biennáléja lesz látható az Emeleti Galériában. Április 6-án Porszász Krisztián fotóiból nyílik tárlat a Kávézó Galériában, amely válogatás a FINA Vizes VB legszebb pillanataiból, bemutatva a vizes sportok szépségeit, küzdelmeit, örömeit. Szintén az Emeleti Galéria ad helyet Óvári János retrospektív kiállításának április 20-án. A kiállítások ingyenesen tekinthetőek meg.

Ahogyan azt megszokhattuk az elmúlt évek során, idén is tartalmas szórakozást, gazdag kulturális és közösségi élményt kínál minden érdeklődő számára a XVI. Váci Tavaszi Fesztivál.

Részletes program: itt


A fesztivál egyes programjai a Nemzeti Kulturális Alap, a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program, a Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma, a Közművelődési Kollégium és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Csoóri Sándor Alap támogatásával valósulnak meg.
Megosztás
 
 
The Red Rouge ...az örök divat!

Hekk terasz

ECO fabrikett VÁC


The Red Rouge ...az örök divat!


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail


Váci Egyházmegye Hírek Programok TV / Videó Miserend   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat