Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Tolvaly Ferenc Vácon és Gödön Nyomtatás E-mail
Ebben az évben ismét megkezdődnek a váci főtéren álló egykori vígadóban található Choco Café Váci Csokizóban a Katona Lajos Városi Könyvtár által szervezett Irodalmi Kávéház rendezvényei. Az év első felére tervezett programok szervezése nagyrészt befejeződött, a meghívandó vendégekkel az egyeztetések megtörténtek - tájékoztatta szerkesztőségünket Mándli Gyula, a váci Katona Lajos Városi Könyvtár igazgatója.



Az idei első találkozóra február 21-én, szerdán 18 órakor kerül sor. E napon Tolvaly Ferenc író, rendező látogat Vácra.

A médiamenedzser üzletember Erdélyben. Marosvásárhelyen született 1957-ben. Németországban, Münchenben tanult, majd nemzetközi koprodukciókban dolgozott, s végül Magyarországon kamatoztatta tudását és vagyonát. A rendszerváltás óta ugyanis Budapesten él. Vezetett reklámügynökséget, tévéműsorgyártó céget, országos kereskedelmi televíziót (Tv2) és az Első Európai Befektetési és Fejlesztési Rt. vezérigazgatójaként is tevékenykedett. Ifjú kora óta ír, megjelentek versei, regényei, közülük talán a leghíresebb az El Caminio – az út. Legújabb könyve Tibetről szól, erről a hányatott sorsú, különös és egyedi vallási hagyományokkal rendelkező területről, amely vonzza a spirituális kalandorokat, megtisztulni, elmélyülni vágyókat egyaránt. A regény főhőse egy tragédiát kiheverni és új életet kezdeni érkezik Tibetbe….s találkozik Laurával, az amerikai topmodellel, valamint Congkával, a fiatal szerzetessel …indulhat a zarándoklat…
A regény megírása előtt hónapokat töltött buddhista szerzetesekkel, hogy mentálisan felkészítsék az útra. Két barátjával vágott neki Tibetnek, öt hetet töltöttek a Himalája lábánál, életük talán legemlékezetesebb öt hetét. Az utazásról azonos címmel dokumentumfilm is készült.

A váci program is rövid filmvetítéssel kezdődik. A „Tibetben a lélek” című alkotás megtekintése után a szerző mutatja be munkásságát. Szó esik a korábban megjelent sikerkönyvéről is: „El Camino – az út”, melyben a spanyolországi zarándokútját írja le.

Tolvaly Ferenccel egy hónappal váci látogatása után a gödiek is találkozhatnak. A gödi könyvtár irodalmi rendezvényének a gödi Nemeskéri kúria nagyterme ad otthont. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetésre március 23-án 16 óra 30 perckor kerül sor.

Az Irodalmi Kávéház keretében Vácott márciusban, áprilisban, májusban és júniusban is lesz író-olvasó találkozó- tudtuk meg Mándli Gyulától.

A Váci Tavaszi Fesztivál keretein belül március 21-én, szerdán 18 órakor egy fiatal és sikeres váci írónő: Maczkay Zsaklin legújabb könyvének, a Sorskeréknek lesz a bemutatása. A moderátor Zahora Mária lesz. Várhatóan egy fiatal költővel, Győrffy Ákossal is megismerkedhetnek a látogatók.

A következő hónapban, április 18-án, szerdán 18 órakor B. Müller Magda fotográfussal beszélget Kocsis Iván fotóművész a nemrég megjelent csodálatos könyvéről, illetve munkásságáról. A Szinbád a halhatatlan című könyvben „…a régi idők hangulatát megidéző fekete-fehér és színes fotóanyag mellett mintegy prózai aláfesténként jelennek meg a Szinbád részletek…”

Május 16-án, szerdán 18 órakor egy nagyobb szerzői közösség íróival és költőivel találkozhat a közönség, a Dunakanyar antológiában szereplő alkotók néhány képviselőjével.

Ez év júniusában rendhagyó módon nem a hónap harmadik szerdáján, hanem az Ünnepi Könyvhét keretében (még nincs kijelölt időpont) két szlovákiai magyar író, költő lesz a kávéház vendége. N. Tóth Anikó és Németh Zoltán az elmúlt évben kaptak Madách Díjat, az egyik legmagasabb irodalmi díjat, akik új könyveiket mutatják be. Németh Zoltán 2006-ban már vendégeskedett Vácott. A városi könyvtár és a Madách Imre Gimnázium közös szervezésében tartott a gimnazistáknak rendhagyó irodalom órát.

Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat