Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Téli Ünnepi Napok Vácon - immáron tizedik alkalommal Nyomtatás E-mail
2015. nov. 26.
2015-ben 10. alkalommal kerül megrendezésre a Téli Ünnepi Napok programsorozat a Madách Imre Művelődési Központ szervezésében. Az év utolsó hónapjában az intézmény rendezvényeivel a karácsonyi és újévi ünnepkörre való ráhangolódást teszi lehetővé, valamint előadásaival gondtalan kikapcsolódást ígér a látogatóknak.



December 3-án egy igazi klasszikus, Paul Blake: Római vakáció című zenés darabja kerül bemutatásra Cole Porter dalaival és egy ifjú tehetséggel a főszerepben: a váci születésű Zsigmond Emőkével. December 10-én a L’art pour l’art Társulat legújabb, sorrendben 15. önálló színházi estjét mutatja be, „A pofon egyszerű” címmel. A közel 30 éve fennálló színház humora garancia a minőségi szórakoztatásra.
December 12-én a 2014-es nagy sikerű váci koncert után ismét a művelődési központ színpadán láthatják a rajongók Tabáni Istvánt, a Csillag születik című tehetségkutató műsor második szériájának győztesét. A koncert során a karácsonyi dalok mellett felcsendülnek majd az énekes régebbi és újabb slágerei is.

December 20-án a Bocskay Színpad bemutatásában MAGYAR ÁDVENT címmel különleges ünnepváró estet tekinthetnek meg a nézők Ady Endre, Wass Albert, Dsida Jenő, Reményik Sándor, Márai Sándor, Csurka István és még sok halhatatlan szellemóriás megidézésével. "Az előadás különös időutazás; keresztül a magyar történelem elmúlt száz évének legfontosabb állomásain."
A budapesti Újszínházban már negyedik éve láthatja a közönség ezt az előadást, idén először a fővároson kívül is bemutatja a társulat, ezúttal a Madách Imre Művelődési Központban.
Az előadásban közreműködik: Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzeti Színház örökös tagja, Sárdy Barbara énekművész, szövegíró-dalszerző, valamint Papp Gyula zongorista-zeneszerző, Hegedűs Zsuzsanna énekművész, Sárdy Zoltán színművész és Mészáros Sándor. A verseket és dalokat válogatta, az előadást írta és rendezte: Sárdy Barbara

A téli ünnepek főszereplői a gyerekek, így ők sem maradhatnak ki a műsorkínálatból. December 5-én az Apacuka zenekar tagjai együtt várják majd a Mikulást a kicsikkel. Érkezéséig vidám dalokkal, téli slágerekkel, játékokkal múlatják az időt.
Január elején a Pódium Színház előadásában az Óz, a nagy varázsló című mesében végigkövethetik Dorka és Totó kalandjait, majd január 19-én a Grimm testvérek gyűjtése alapján készült A brémai muzsikusok című mese zenés változatát tekinthetik meg a Zenthe Ferenc Színház előadásában. Februárban pedig nekik „Áll a bál!”: farsangi mulatsággal várja őket a Kiskalász zenekar, ezt követően a méltán népszerű Katáng együttes Hétmadár című koncertjével kalandozhatnak a mesék birodalmában.

A korábbi évek tradícióját folytatva az újévi hangverseny a Váci Szimfonikus Zenekar és meghívott sztárvendégei, Ress Hajnalka, Békefi Viktória, Egyházi Géza, Pintér Tibor közreműködésével kerül megrendezésre január 16-án. A zenekar az operett gyöngyszemeiből, világhírű musicalekből és örökzöld filmzenékből összeállított két részes műsorával köszönti az újévet.

Január 18-án Házhoz megy a Zenede! címmel - zenetörténeti áttekintéssel - különleges koncertet ad BEBE (a Back to Black együttes énekese) és zenésztársai. Az előadás célja bemutatni a könnyűzene kialakulását, fejlődését az 1910-es évektől napjainkig és annak hatását a mai kortárs klasszikus és populáris zenében egyaránt.

A programsorozat része a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott ünnepség. Az idei gálaműsorban Szászvárosi Sándor és együttese előadásában a Virág, ének című előadást tekinthetik meg.
Közreműködnek: Herczku Ágnes - népi ének Bodrogi Éva - klasszikus ének, szoprán Tokodi Gábor - lant és barokk gitár Szászvárosi Sándor - viola da gamba.
Az est folyamán átadásra kerül: ”Vác Város Művészeti Díja”, ”Vác Város Művelődéséért” díj és a ”Közművelődést segítő munkáért” kitüntető cím.

Január végén és február elején az intézmény zenei csemegéket kínál a jazzrajongóknak a művelődési központ kávézójában. A három tinédzser korú muzsikusból álló D.A.S. Trió alig két éve alakult, ám kivételes tudásukkal máris felkeltették a közönség és a szakma figyelmét. Több díjat is kaptak különböző fesztiválokon. Saját számaikat játsszák, melyeket együtt írnak.
Február 12-én a tehetséges szaxofonos, Zolbert mutatkozik be a Vácott, aki a smooth jazz mellett a soul, a funk és az R&B elemeit ötvözve alkotta meg saját zenei világát, néhány örökzöld feldolgozásával, valamint saját szerzeményeivel.

A komolyzene kedvelőinek az Antonio Vivaldi Kamarazenekar farsangi koncerttel készül Szilágyi Éva és Turpinszky Gippert Béla énekművészek, valamint Oláh Vilmos hegedűművész közreműködésével. A műsorban felcsendülnek Vivaldi, Bach, Mozart, Bizet, Brahms, Verdi, Puccini, Strauss, Koryk, Albinoni, Kálmán Imre és Lehár Ferenc művei.

Február 17-én a Zeneiskola ad helyet egy nagyon különleges koncertnek, melyben világhírű muzsikusok játékát élvezheti a közönség. A Nagy János Experiment zenekart Nagy János Erkel Ferenc díjas zeneszerző, jazz zongorista hívta életre Dominique Di Piazzával, a világ egyik legelismertebb és legjobb basszusgitárosával. Az együttes ütőhangszerese, Xavier Desandre Navarre Párizsból érkezik. Az alkalmi kvartett negyedik tagja az immár nemzetközi hírnévnek örvendő Borlai Gergő.

A Téli Ünnepi Napok programkínálatát számos kísérőprogram – Szlovák karácsony, Panoráma együttes koncert - és kiállítás – Kocsis Iván fotóművész, Altamira Egyesület képzőművészei - is gazdagítja. Idén ismét megrendezésre kerül a Téli Tárlat, amely Vác és környéke hivatásos képző- és fotóművészeinek hagyományos bemutatkozó tárlata. A kiállítás fővédnöke: Fördős Attila, Vác város polgármestere.
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat