Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Tartalmas színházi évad indul Vácon Nyomtatás E-mail
2016. szept. 09.
Szeptemberben a legtöbb színház megkezdi új évadát. Nincs ez másképp a Váci Dunakanyar Színházban sem. Rövid szünet után újult erővel dolgoznak a színház munkatársai, hogy idei évadukban még több előadással és bérlettel, színes kínálattal, és a megszokott minőséggel várják a színházba járó közönséget.



Mindjárt szeptember 17-én, 19 órakor egy saját bemutatóval, - egy fergeteges Neil Simon komédiával, Az utolsó hősszerelmessel - nyitják az évadot, Bakos-Kiss Gábor rendezésben, Magyar Attila, Molnár Gyöngyi, Pataki Szilvia és Pikali Gerda főszereplésével. A címbeli hősszerelmes Barney Cashman tisztességes és hű férj, aki úgy dönt, hogy enged évek óta tartó, csillapíthatatlan kíváncsiságának, és egyetlen felejthetetlenül romantikus délutánra próbára teszi magát; házasságtörésre készül. Mesterien készíti elő az izgalmas eseményt, azonban hiba csúszik a számításba… Félreértések, pikáns és kacagtató helyzetek, sodró lendület, pazar nyelvi párbajok és egy fergeteges szereposztás! A premiert követő állófogadás után a Színházak Éjszakája apropóján a nézők betekinthetnek a színfalak mögé, érdekességeket tudhatnak meg a színház munkatársaitól, beszélgethetnek a színészekkel, sőt saját magukat is kipróbálhatják a színpadon egy versmondás erejéig.


Ezután szeptember 25-én a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó nyitányaként bemutatott különleges történelmi drámát, Pozsgai Zsolt: A királytalálkozót tekinthetik meg, mely a Visegrádi Országok történelmi alapeseményeit dolgozza fel. A találkozó legnagyobb tétje, megoldást találni, hogyan védjék ki együtt a nyugati nagyhatalmaktól begyűrűző válságot, illetve hogyan tudnak ellenükre, mégis szövetségben velük létezni. A személyes sérelmek és nemzeti ellentétek közepette kell a közös utat, közös hangot megtalálniuk a kor rendkívül bonyolult örökösödési, politikai viszonyai között. A találkozó eredményes, megszületik a megállapodás, de az odáig vezető út korántsem indulatoktól, érzelmektől mentes… Gyurity István, Haffner Anikó,  Jegercsik Csaba, Mahó Andrea, Kecskeméti Róbert, Czető Roland, Pankotay Péter leginkább kitűnő énekhangjukról ismert színészek, akik most a zenés műfajok után prózai oldalukat is megmutatják.
Az új bemutatók mellett továbbra is repertoáron marad az előző évadban sikerrel futott saját előadás, a Megadom magam, de különböző helyszíneken találkozhatnak majd újra a Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora, az Audiencia és Vernisszázs, a Cselédek valamint az Yvonne, burgundi hercegnő című előadásokkal is, így ha eddig lemaradtak róla, még bepótolhatják.
A színház presztízsének növekedését bizonyítja, hogy egyre több vidéki és fővárosi helyszínre hívják előadásaikat. A Nemzeti Színházban szeptember 23-án újra látható a Havel: Audiencia című egyfelvonásos a jelentős politikus és drámaíró életét és munkásságát felidéző fesztiválon. Ezen kívül hamarosan Debrecenben vendégeskedik Olt Tamás: Megadom magam című, Quimby slágereket tartalmazó musicalje is. A színház külföldi meghívásoknak is örömmel tesz eleget. A többszörösen díjnyertes Yvonne, burgundi hercegnő című előadást mutatják be a szlovák közönségnek a Kassai Állami Színházban, majd Ukrajnában, a Lembergi Aranyoroszlány Fesztivál közönsége ismerkedhet meg a váci előadással, - Jean Genet: Cselédekje mellett, - de a lengyel radomi Nemzetközi Gombrowicz Fesztivál programjában is helyet kapott ez a különleges látványvilágú, elgondolkodtató előadás.
Újra vásárolható az utóbbi években nagy sikert aratott Víg Vác bérlet, mely három vidám, zenés előadást tartalmaz: Feydeau: A balek 2016. október 29-én, Kálmán Imre: Marica grófnő 2017. január 28-án, és a Camoletti: Négy férfi gatyában 2017. március 18-án látható. Az előadások fennmaradó helyeire október 1-től külön jegyet is válthatnak. Idén először Musical bérlet is kapható, melyben a Megadom magam, a Csoportterápia és a Valahol Európában musicalek szerepelnek.
A diákok színházlátogatásának ösztönzésére továbbra is nagy hangsúlyt fektet a színház. A két musicalt (Megadom maga, Csoportterápia) és egy vígjátékot (Az utolsó hősszerelmes) tartalmazó Diákbérlet előzetesen egyeztetett középiskolás csoportoknak kedvezményesen megvásárolható. A fiatalabb korosztályok is találnak kedvükre valót a kínálatban. A Kiskamasz bérletre általános iskola felső tagozatosokat várnak tananyagba illeszkedő előadásokkal, a János vitéz, Rómeó és Júlia, valamint a Kifordulás, vagyis Petőfi: A helység kalapácsa jó érzékkel feldolgozott változataival, melyek garantáltan közelebb hozzák a fiatalokhoz a kötelező olvasmányokat. Az óvodás és általános iskola alsó tagozatosoknak szóló Gyermekbérlet előadásai között találhatók a gyerekek és szüleik számára is jól ismert mesék (Négyszögletű kerek erdő, Frakk, a macskák réme), interaktív és zenés mesejáték (Kóró és a kismadár), illetve egy bábelőadás (Fabók Mancsi: A háromágú tölgyfa tündére) is. A Gyermekbérletet megvásárlók ráadásként egy ötödik alkalmon, a Fónay – Humánia - Társulat Bűvös erdő című előadásán, - ingyenesen részt vehetnek.
Természetesen nem maradhat el az évad megkoronázásaként 2017 nyarán sem a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó külföldi és hazai színházi előadásokkal, hangulatos Duna-parti könnyűzenei koncertekkel. Messze van még a jövő nyár, de elkeseredésre semmi ok, hiszen a kikacsolódni vágyókat szerencsére egész évben jobbnál jobb előadásokkal várja a Váci Dunakanyar Színház.
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat