Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Spiró Györggyel rajtol a Váci Irodalmi Szalon második évada Nyomtatás E-mail
2014. okt. 14.
A Váci Irodalmi Szalon Második Évad címet viselő sorozatának nyitóestje 2014. október 17-én, pénteken lesz az I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola aulájában 18 órától, de érdemes kicsit korábban érkezni, mert a Margaréta Kávéházból érkező tea és Anci néni pogácsája mellett két fantasztikusan tehetséges fiatal zenész, Mészáros Eszter és Váczi Kristóf várja jazzel a vendégeket! Matkovich Ilona első beszélgetőtársa Spiró György lesz.



A mostani sorozat keretében megtartandó estek mindegyikén tehetséges, Vácott tanuló zeneiskolás diákok, illetve Lachegyi Máté muzsikálnak, míg a meghívott írók bemutatásában, a linkgyűjtemény, a fotózásban és videófelvétel elkészítésében pedig a Madách Imre Gimnázium tanulói működnek közre.

További infót talál a facebook.com/VaciIrodalmiSzalon oldalon. A Váci Irodalmi Szalon a Nemzeti Kulturális Alap, a Szépírók Társasága, valamint az Arcus Kiadó támogatásával és a Szövetséggel a Városért a Demokráciáért Egyesület (SZAVAD) szervezésében valósul meg. A belépés természetesen ezúttal is ingyenes lesz majd minden alkalommal.

Másnap, október 18-án délutántól késő estig pedig az olvasás népszerűsítésé a terep!

A 2014-ES OLVASÁS ÉJSZAKÁJÁNAK VÁCI PROGRAMJA

OLVASÁS TÍPUSÚ TALÁLKOZÁSOK


A tavalyi egyhelyszínűség után idén nem aprózzuk el: október 18-án, szombaton, Vác négy pontján is várnak rád olvasás típusú találkozások! Idén minden a kapcsolat, az ismerkedés, a viszony, a reláció, a csatlakozás és a rácsatlakozás körül forog!


Első helyszín: Kucsák Könyvkötészet és Nyomda (Vác, Dózsa György út 75.) ahol testközelből láthatod, hogyan lesz a kéziratból könyv, végigsimíthatsz régi könyvkülönlegességek gerincén és megnézheted, hogy működnek a könyvkötéshez használt gépek. Na és az az illat!!! Kucsák Gábor könyvkötő mester mellett Forró Katalin történész-múzeumigazgatótól hallhattok érdekességeket Vác könyves múltjáról. Az első állomásra 16 órakor várják az érdeklődőket.

Második helyszín: Arcus Könyvesbolt (Vác, Köztársaság út 7.) a mesebolt, ahová az ovis és kisiskolás gyerkőcöket és szüleiket várjuk egy kis mondókázásra, játékra Derzsi Dettivel. Mindenki hozhatja a kedvenc
(mese)könyvét, ami emlékei szerint a legelső meghatározó találkozása volt a könyvek alkotta világgal. Utána kiállítás megnyitó Sick Picnic koncerttel! Kezdés 16 órakor.

Harmadik helyszín: Lyra Könyvesház (Vác, Piac utca 1. ) ahol megelevenednek a szuperhősök. Minden zúgban életre kel egy regény, vajon ki ismeri fel a legtöbbet? A Madách Imre Gimnázium színjátszó csapatának előadásában pedig több korszak nyelvezete fonódik egybe. Hogy hangzik Shakespeare ha Arany János kérdésére Nádasdy Ádám válaszol? Talányos? Gyere 19 órára és derítsd ki magad!

Negyedik helyszín: Curia Borház (Vác, Március 15. tér 20.) ahol Weixelbaum Laura zenéje idézi meg Burns és Villon szellemét, hogy aztán dalra fakadjanak a Vidám Koldusok. Német Péter Mikola anarchista kantátája egy irodalommal, könyvekkel, találkozásokkal túlcsorduló est hedonista lezárása, vagy épp egy újabb mulatság kezdete lesz. A szeánsz 20.30-kor indul. S csak a jókedveteken múlik, meddig tart!

Az Olvasás Éjszakáját a Supka Géza Alapítvány hívta életre 2013-ban, hagyományteremtő szándékkal. Ez alapvetően egy olvasásnépszerűsítő program, mely, amellett, hogy hangsúlyozza a klasszikus irodalom alapműveltséget biztosító szerepét felhívja a figyelmet a kortárs szerzőkre és alkotásokra is, hiszen ezek pontosan itt és most szólnak hozzánk vagy épp rólunk. Fontos, hogy a társadalom egészében és a közvetlen környezetünkben is legyen egy széles olvasói réteg, aki nem csak megveszi vagy adott esetben kikölcsönzi a könyveket, hanem el is olvassa. Ezt hivatott elősegíteni az Olvasás Éjszakája, hiszen fontos egy érdeklődő közönség, aki értékeli a műveket, véleményt formál, beszélget róla. Hiszen minden jó írás gyarapítja az olvasóját, hozzáad valamit az életéhez. Ezért is fontos, hogy mindenki megtalálja a neki való könyveket, hogy megélhesse az összekapcsolódás élményét, hogy beszippanthassa egy jó történet.

CHOVANECZ-MOLNÁR Éva a programsorozat koordinátora, műfordító, angol nyelv és irodalom szakos tanár
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat