Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Kitüntetés Szegedről Ipolyságra Nyomtatás E-mail
Solmoši Márta ipolysági könyvtárigazgató rangos kitüntetést vehetett át  Magyarországon, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének 39. vándorgyűlésén, Szegeden. A magyar könyvtáros társadalom évente más-más hazai nagyvárosban szervezi meg országos tanácskozását, követve a szakma aktuális trendjeit. Ebben az évben a 39. könyvtáros vándorgyűlést Szegeden, a tudományegyetem könyvtárában rendezték meg.


A különböző könyvtártípusok – közművelődési, felsőoktatási, iskolai stb. – munkatársaiból több mint hatszáz szakember vett részt a szakmai konferencián, köztük a Pest megyei és a határon túli könyvtárosok is. A vándorgyűlés védnöke, dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter a nagyszámú szakmai közönség előtt méltatta a könyvtárak fontos szerepét az információterjesztés terén. Kiemelte a könyvtári rendszer hatékonyságát, amely a rendszerváltás óta sikeresen őrizte meg hálózati felépítését, ezáltal az ország teljes területén folyamatosan ellátja legfontosabb feladatát, a kulturális értékek közreadását. A rendezvény mottója a „Partnerek vagyunk” szlogen volt, amely magába foglalja a kulturális értékek közvetítését, a digitalizálást, a határok nélküli szakmai kapcsolatokat, az együttműködést. A miniszter bejelentette, hogy a következő években közel húszmilliárd forintot biztosítanak a könyvtári rendszer feladatainak támogatására és fejlesztésére.



A vándorgyűlés plenáris rendezvénye után, július 12-én, csütörtökön adták át a szakmai elismeréseket, amelyet Bakos Klára főigazgató, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnökasszonya nyújott át a kitüntetett könyvtárosoknak. A kitüntetés átvevői között találjuk Vác testvérvárosának, Ipolyság könyvtárának igazgatónőjét is. Solmoši Márta a többéves határon átnyúló szakmai kapcsolatok építéséért és szervezéséért kapta meg a rangos elismerést. A konferencia szlogenje magába foglalja a határok nélküli szakmai kapcsolatok, együttműködés fejlesztését és ápolását, tehát a legmegfelelőbb alkalomkor került sor a méltatásra.

Az öt kitüntetésből még egy Pest megyei szakember vehette át az elismerést, Bazsóné Megyes Klára igazgatóasszony (érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár), aki szintén részt vesz a váci városi könyvtár által szervezett felvidéki könyvtáros együttműködés programjain és végez feladatokat. A vándorgyűlésen a város képviseletében jelen volt Bélik György alpolgármester is, akit a teljes plenáris közönség előtt üdvözöltek. Az ünnepség végén gratuláltak Solmoši Mártának a jelenlévő váci, pest megyei kollégák, illetve az alpolgármester úr köszöntötte Ipolyság város nevében.

A kitüntetett laudációját a váci könyvtárigazgató készítette elő, egyeztetve az ipolysági városi hivatal művelődési osztályával. Az értékelésében szerepel a két város könyvtárának 2001-ben aláírt együttműködési nyilatkozat által megindult közös munka összefoglalása, illetve az azóta bekövetkezett fejlődés. Mára a két intézmény mellett a közös munkába bekapcsolódott a dunaszerdahelyi, érsekújvári, lévai, párkányi, zselízi, palásti könyvtárak mellett a nagymarosi, szobi, veresegyházi, fóti, dunakeszi, szentendrei, budakeszi és érdi könyvtár is.

A legutóbbi rendezvények között szerepel az őrségi tapasztalatcsere, a felvidéki irók meghívása a váci irodalomi kávéházban, a Pest megyei könyvtáros napon való részvétel. Bővebb információk találhatóak az eseményekről a www.felvidek.ma honlapon, a kultúra rovatban.

Gratulálunk kedves kolléganőnknek a rangos kitüntetés átvételéhez!

Mándli Gyula

Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat