Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Kihirdették a "Mítoszrombolás" rajzpályázat győzteseit Nyomtatás E-mail
2014. dec. 17.
A hideg idő ellenére közel kétszázan gyűltek össze az Ipress Center és a Garay Művészeti Stúdió rajzpályázatának ünnepélyes eredményhirdetésére, amelynek december 9-én este a váci Barlang Terasz adott otthont. A pályázat fődíját az alsó tagozatosok között Kühn Gergő, a kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskola 2. osztályos tanulója, a felső tagozatosok között Pajor Petra, a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola 8. osztályos tanulója nyerte. A díjátadó végén elindult a legjobb alkotások kivetítése a váci Március 15. téren, valamint hivatalosan is megnyílt a pályaműveket bemutató kiállítás a K16 Kortárs Galériában. A pályázat kapcsán a díjazottak és a zsűritagok a jövőnek is üzentek a váci főtéren elhelyezett időkapszulával.



Az Ipress Center Veled Vagyunk programja keretében, a Garay Művészeti Stúdió szakmai közreműködésével október végén hirdetett rajzpályázatot váci és Vác környéki általános iskolák tanulói számára azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a papírral kapcsolatos negatív mítoszok lerombolásához, és rávilágítson, a papírnak miért van létjogosultsága napjainkban is.

A pályázatra érkezett 213 db gyermekrajz közül az olyan prominens személyekből álló zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, mint Mokánszky Zoltán, Vác alpolgármestere; Dr. Horváth Csaba, a Nyomda- és Papíripari Szövetség elnöke; Kocsis András, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke; Bíró György, a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány elnöke; és Garay Nagy Norbert, Prima Primissima díjas festőművész, tanár.



A díjazottak és a zsűri

A szakmai zsűri az alsó tagozatosok között Kühn Gergő munkáját találta a legjobbnak, aki jutalmul az egész osztályát elviheti majd egy egynapos kirándulásra az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területre. A felső tagozatosok között Pajor Petra nyerte a fődíjat, vagyis egy kétnapos kirándulást osztálya részére Ausztriába. A II. díjat az alsó tagozatosok között Jakubinyi Eriknek, a felső tagozatosok között Juhász Balázsnak ítélte oda a zsűri - mindkét tanuló eltölthet majd egy feledhetetlen délutánt osztályával a törökmezői Dunakanyar Kalandparkban. A III. díjat az alsó tagozatosok között Faragó Eszter, a felső tagozatosok között Illyés Emese érdemelte ki - mindketten ellátogathatnak osztályukkal a budapesti Csodák Palotájába. A zsűri különdíjjal ismerte el Loksa Fanni, Csobod Réka, Füzi Réka és Fuchs Luca alkotását.



Kühn Gergő alkotása

A szakmai zsűri mellett a közönség is szavazhatott az általa legjobbnak talált rajzokra az Ipress Center Veled Vagyunk Facebook oldalán. A közönségszavazás során több mint 12 ezren látták a pályaműveket; a legnépszerűbbnek az alsó tagozatosok között Balla Eszter, a felső tagozatosok között a zsűri által is legjobbnak talált Pajor Petra alkotása bizonyult. 



Pajor Petra alkotása

Lakatos Viktor, a pályázatot kiíró Ipress Center ügyvezető igazgatója a díjátadón kifejezte örömét, hogy a rajzpályázat ilyen mértékben megmozgatta Vác és környékének általános iskolásait. Ezt követően néhány szót szólt a rajzpályázat hátteréről, hozzátéve: „Úgy látjuk, hogy akár a felhasznált alapanyagok, akár az előállításnál keletkező környezetkárosító hatás, akár a felhasználás, vagy leginkább az újrahasznosítás, minden tekintetben a nyomtatott kommunikáció irányába billenti a mérleg nyelvét.”

A díjátadón Pető Tibor, Vác alpolgármestere a gyerekek környezettudatosságra nevelésének fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte továbbá az Ipress Center programjainak közösségépítő hatását, amely a rajzpályázat díjazásában is megnyilvánult, hiszen az I-III. helyezettek az egész osztályuk számára nyertek kirándulást a váci nyomdai központ jóvoltából.

Az eredményhirdetés végén Pető Tibor alpolgármester és Lakatos Viktor ügyvezető igazgató a rajzpályázat két díjazottjával elhelyezett egy 20 év múlva felnyitható időkapszulát a váci főtéren, amely a díjazott pályaműveket és a zsűritagok jövőnek címzett gondolatait rejti.



Fényfestés és rajzkiállítás

Az eredményhirdetéssel egy időben elindult a legjobb pályaművek kivetítése, amely még december 19-20-án esténként 18-21 óra között is látható lesz majd a váci Március 15. téren.



Fényfestés

A pályázatra érkezett alkotásokból nyílt kiállítás december 19-ig 17-19 óra között várja a látogatókat a K16 Kortárs Galériában (Vác, Káptalan u. 16.). A díjátadó képgalériája, valamint az összes díjazott pályamű megtekinthető az Ipress Center Veled Vagyunk Facebook oldalán.

A díjazott tanulók:

Alsó tagozatosok:


I. díj: Kühn Gergő, a kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskola 2. osztályos tanulója

II. díj: Jakubinyi Erik, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola 3. osztályos tanulója

III. díj: Faragó Eszter, a Váci Juhász Gyula Általános Iskola tanulója (8 éves)

Különdíj: Loksa Fanni, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola 3. osztályos tanulója

Közönségdíj: Balla Eszter, a Vácrátóti Petőfi Sándor Általános Iskola/Benedek Elek Tagiskola tanulója (9 éves)

Felső tagozatosok:

I. díj és Közönségdíj: Pajor Petra, a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola 8. osztályos tanulója

II. díj: Juhász Balázs, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola 8. osztályos tanulója

III. díj: Illyés Emese, a Váci Juhász Gyula Általános Iskola tanulója (14 éves)

Különdíjak:
Fuchs Luca, a verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola 5. osztályos tanulója
Csobod Réka, a váci Karolina Katolikus Általános Iskola 6. osztályos tanulója
Füzi Réka, a verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola 5. osztályos tanulója
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat