Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Idén is több ezren látogattak el a Váci Tavaszi Fesztivál programjaira Nyomtatás E-mail
2016. máj. 18.
A Madách Imre Művelődési Központ 2016. április 1-je és április 30-a között rendezte meg Vác város egyik legrangosabb kulturális eseményét, a XIV. Váci Tavaszi Fesztivált. Az egy hónapon át tartó összművészeti rendezvény 13 fő-, 4 kísérőprogramját, valamint 3 képzőművészeti kiállítását összesen közel 5000 ember látogatta.



A tartalmas és színvonalas programokra nem csak a váciak és a környékben élők voltak kíváncsiak, hanem más városokból és Budapestről is sokan érkeztek. Köszönhető ez annak, hogy ebben az évben is országosan és nemzetközileg is ismert és elismert művészek léptek színpadra, valamint annak, hogy több különleges, Vácott még sohasem látott előadás gazdagította a műsorkínálatot.

A Fesztivál könnyű- és komolyzenei kínálatában kivételes művészek előadásaival lepték meg a szervezők az érdeklődőket. A Sándor Bence vezette Vác Civitas Szimfonikus Zenekar Mozart-estjén, a váci Klenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművész és Pintér Tamás fagottművész csillogtatta meg tehetségét, melyet vastapssal jutalmazott a közönség. Az Akusztikus gitárkoncerten a világ különleges akusztikus gitárosai bűvölték el a hallgatóságot a német Claus Boesser Ferrari és Heiko Plank személyében.
A két eltérő műfajból érkező zenész, Fábián Juli & Zoohacker a minőségi popzene képviselői, egyedi hangvételű, elektroakusztikus koncertjüket nagy érdeklődés övezte. Különleges zenei élményt nyújtott a Junk zenekar koncertje is, akik a funkyt különböző zenei hatásoktól ihletve vegyítik latin dallamokkal, swinggel, vagy akár drum and bass-szel.

A széles műfaji palettát kínáló rendezvény több előadása is teltház előtt zajlott: a gyerekek örök kedvence, Halász Judit, valamint a mindig magas zenei élményt nyújtó Zorán koncertjén egy tűt sem lehetett leejteni a színházterem nézőterén. Szintén megteltek a széksorok a fesztivál két kiemelt eseményén, a Magyar Állami Népi Együttes Magyar Rapszódia című táncprodukcióján, valamint Wass Albert: A funtineli boszorkány című regényéből írt színpadi játékán, melyet az Újszínház társulata mutatott be. De nem maradt üres szék a humor egyik nagyágyúja, Aranyosi Péter Négybetűs szavak című önálló estjén sem.

Sokan élvezték két, a térségben működő színtársulat előadását a művelődési központ színháztermében: a gödöllői illetékességű Garabonciás Színtársulat Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac című darabját mutatta be, melynek érdekessége, hogy a főszerepét Gémesi György, Gödöllő polgármestere játszotta, a váci Parlandó Társulat pedig a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című legendás rockmusicalt adta elő nagy sikerrel.

Ebben az évben sem csak a művelődési központ falai között tekinthették meg az előadásokat a rendezvény látogatói. Több komolyzenei programnak a Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola AMI adott helyet. Üdítő kikapcsolódást nyújtott e falak között Csuka Ágnes zongoraművész önálló koncertje, valamint Dónusz Katalin Artisjus-díjas énekművész, Gaál-Wéber Ildikó énekművész és Cs. Nagy Ildikó zongoraművész Pár-baj című előadóestje.

Sok érdeklődő tekintette meg Leszek Éva Németországban élő magyar képzőművész tűzzománc képeit, valamint Zubovits Győrkös Erzsébet váci szobrász és grafikusművész „A magyar királyság két híres váci istenháza, az I. Géza király és a Terezianum kincsei” című kiállítását.
Ahogyan minden évben, úgy az idén is a legnagyobb érdeklődés a „Tavaszi szél vizet áraszt…” című, Vácott és tágabb vonzáskörzetében élő műkedvelő alkotók, amatőr képző- és iparművészek seregszemléjét övezte.

A Váci Tavaszi Fesztivál évről évre tartalomban gazdag, igényes művelődési, kikapcsolódási lehetőségeket kínál nemcsak Vác és vonzáskörzete lakosságának, hanem ismertsége révén az ország bármely pontjáról érkező látogatók számára is.





Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat