Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Állami kitüntetés Kalocsai Zsuzsa művésznőnek Nyomtatás E-mail
2015. aug. 20.
Magyarország köztársasági elnöke kiváló színpadi alakításai és kimagasló előadóművészi tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta a váci születésű Kalocsai Zsuzsának, a budapeti Operettszínház Jászai Mari-díjas operetténekesnőjének. A méltán megérdemelt díjat a művésznő augusztus 19-én délelőtt vette át a Pesti Vigadóban Balog Zoltántól, az Emberi Erőforrások miniszterétől.



Kalocsai Zsuzsa 1962. augusztus 3-án látta meg a napvilágot Molnár Zsuzsanna néven. Az "átkeresztelkedésre" azért volt szükség, mert a Molnár Zsuzsa név már foglalt volt a színházi életben. Gyermekkorát szülővárosában, Vácott töltötte és pályafutásának kezdetén, néhány évig szeretett városából járt be a fővárosba próbákra és előadásokra. Amikor arra a bizonyos névváltozásra sor került, akkor is az volt az első gondolata: Váci Zsuzsaként lép majd a világot jelentő deszkákra, de tapasztaltabb kollégái javaslatára a Kalocsait választotta vezetéknévnek.

A Budapesti Operettszínház Jászai Mari-díjas primadonnája húsz éves koráig nem látott operettet, édesanyja nyomdokain járva óvónőnek készült. Hangjára az óvónőképző egyik tanára figyelt fel, s innen egyenes út vezetett a zeneiskoláig. Tanulmányait a Bartók Béla Konzervatórium ének szakán illetve a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán végezte. Már hallgatóként is számos főszerepet játszott a Budapesti Operettszínházban. Első szerepe Kálmán Imre Marica grófnő című operettjének címszerepe volt. A Nagymező utcai teátrum a diploma megszerzése után (1989) azonnal szerződtette.


Csodálatos hangjával és rendkívül elegáns megjelenésével nagyon nagy sikere volt Olaszországban, Franciaországban, Svájcban, Luxemburgban, Németországban, Izraelben, Japánban, Ausztriában, Dániában, Hollandiában. Szülővárosában, Vácott is több alkalommal láthatta a publikum. Többször szerepelt például a Váci Tavaszi Fesztiválon és a Váci Világi Vigalom keretében is.

Kalocsai Zsuzsa a mostani kitüntetés mellett számos rangos elismerést tudhat magáénak: 1995-ben Jászai Mari Díjat, 1992-ben "TZ-Rosen-Pries" kitüntetést kapott Németországban (Ezüstrózsa díj). A színésznők között 2004-ben a Story Érték-díjasa lett. 2004-ben, 2005-ben és 2007-ben az Évad operettszínésze díjban részesült. 2006 óta Vác város díszpolgára, 2008 óta pedig érdemes művész.



Kalocsai Zsuzsa kezében a "Vác Város Díszpolgára"
elismeréssel (Fotó: VácOnline.hu Archívum / 2006)




Kalocsai Zsuzsa legfrissebb elismerésével,
a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével

A VácOnline.hu szerkesztősége ezúton szívből gratulál a művésznőnek a most átvett Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetéshez, és kíván neki jó egészséget és további szép sikereket!
Megosztás
 




 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat