Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Állami kitüntetés Kalocsai Zsuzsa művésznőnek
2015. aug. 20.
Magyarország köztársasági elnöke kiváló színpadi alakításai és kimagasló előadóművészi tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta a váci születésű Kalocsai Zsuzsának, a budapeti Operettszínház Jászai Mari-díjas operetténekesnőjének. A méltán megérdemelt díjat a művésznő augusztus 19-én délelőtt vette át a Pesti Vigadóban Balog Zoltántól, az Emberi Erőforrások miniszterétől.
 ... bővebben » 
 
Szent István napján ingyenesen látogathatók a kiállítások
2015. aug. 19.
Mint arról korábban beszámoltunk olvasóinknak, Vácon az elmúlt évek hagyományait követve idén augusztus 20-án is különböző kulturális programokkal (Pro Urbe díjátadó, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, valamint a Váczi Néptáncegyüttes előadása) tarkított városi ünnepség keretében emlékeznek meg Szent Istvánról. Az ünnepnap programjai pedig nem merülnek ki az este 6 órakor kezdődő ünnepi megemlékezés programjaival, hiszen - mint az Vác város hivatalos honlapján (www.vac.hu) olvasható - Szent István király napján minden kiállítás - a Váci Mosolyalbum kivételével - ingyenes és egész nap látogatható. Tehát akinek ideje engedi, annak érdemes lesz ezen a napon ellátogatnia az érdeklődését felkeltő tárlatokra.
 
Megtalálták Géza király sírhelyét Vácon
2015. aug. 18.
Megtalálták I. Géza király feltételezhető sírhelyét a hajdani váci középkori székesegyház feltárásán - közölte kedden a Műemlékem.hu magazin. "Ott került elő a sírhely, ahol számítottunk rá, vagyis a középkori székesegyház hossztengelyében, az épület közepén. Maga az elhelyezkedése is bizonyítja, hogy az alapítót, vagyis I. Géza királyt, Szent László bátyját temették itt el" - mondta el a magazinnak nyilatkozó Batizi Zoltán feltáró régész.
 ... bővebben » 
 
"Virágos vonattól a vöröskeresztesig" - Az I. világháború emlékezete
2015. aug. 03.
Fenti címmel nyílik meg a váci Tragor Ignác Múzeum új, időszaki kiállítása 2015. augusztus 7-én, pénteken 18 órai kezdettel Vácott, a Görög Templom Kiállítóteremben. A múzeum, valamint Hártó Péter gyűjteményéből rendezett tárlatot 2015. november 22-ig tekinthetik meg majd az érdeklődők.
 ... bővebben » 
 
A szív bajnokai Vácon muzsikáltak
2015. júl. 28.
Alig pár száz méterre a váci Duna-parton folyó vigalom nyüzsgésétől, a város kulturális életének egyik legszebb és legértékesebb zenei estjére került sor július 17-én, a Váci Híradás Centrumban. Bár nem volt nagy hírverés, mégis táblás ház előtt lépett fel Lugosi Dániel Ali, a „Virtuózok” győztese, aki lenyűgöző tehetségével és kedves személyiségével ámulatba ejtette a váci közönséget. 
 ... bővebben » 
 
Kapuk a múltra - Megnyílt a váci Tragor Ignác Múzeum új állandó kiállítása
2015. júl. 28.
Vác 2013 januárjától vette át a nehéz helyzetben lévő Tragor Ignác Múzeum fenntartását. Erre az időre - amikor a város szembesült vele, hogy milyen hiányosságok vannak a frissen átvett intézménybe - nyúlik vissza egy, a napokban "Kapuk a múltra" címmel nyílt állandó kiállítás terve. A múzeum szolgáltató funkcióinak fejlesztése érdekében elkészült egy kiállítási koncepció, melynek az volt a lényege, hogy az 1998-as nyitása óta erősen megkopott Memento Mori kiállítás megújuljon, kibővüljön. Mivel korábban bezárták a múzeum várostörténeti kiállítását is, fontos cél volt, hogy új lehetőségek nyíljanak a helytörténet bemutatására, az oktatás és a turizmus gazdagítására.
 ... bővebben » 
 
Garay Nagy Norbert festőművész önálló tárlata a Görög Templom Kiállítóteremben
2015. júl. 12.
2015. július 16-án, csütörtökön 18 órai kezdettel a váci Tragor Ignác Múzeum Görög Templom Kiállítótermében (Vác, Március 15. tér 19.) nyílik meg Garay Nagy Norbert váci festőművész önálló tárlata. A tárlatot rendezte: Bárdosi József művészettörténész. A vendégeket köszönti: Fördős Attila, Vác város polgármestere. A kiállítás megnyitja: Kocsis András, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak! A tárlat megtekinthető: 2015. július 17-től 2015. július 26-ig.
 ... bővebben » 
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 113 - 120 / 663





 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat