Vác Online



KERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu





Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Egy-két nap, és elrajtol a XIV. Váci Tavaszi Fesztivál!
2016. márc. 29.
Vác kulturális életének egyik legrangosabb programsorozata a Madách Imre Művelődési Központ által immáron 14. alkalommal megrendezett Váci Tavaszi Fesztivál. Április 1. és 30. között különböző műfajok kavalkádját kínálja az eseménysorozat az érdeklődőknek: könnyű- és komolyzenei koncertek, musical és színházi előadások, valamint stand up is szerepel a repertoárban. Emellett helyet kapnak családi és gyerekprogramok, valamint képzőművészeti kiállítások is színesítik a kínálatot.
 ... bővebben » 
 
Egy hét múlva nyílik a múzeum idei első időszakos tárlata
2016. márc. 26.
2016. április 2-án, szombaton 15 órakor nyitjuk meg Tamási Claudia festőművész önálló tárlatát a váci Tragor Ignác Múzeum Görög Templom Kiállítótermében. A kiállításra - mely minden héten keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között várja a látogatókat egészen május 22-éig - minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 ... bővebben » 
 
Nagy sikert aratott a Nagy János Experiment koncert Vácon
2016. márc. 17.
Fergeteges zenei élményben volt részük azoknak, akik meghallgatták a Nagy János Experiment koncertet február 17-én a Bartók–Pikéthy Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola AMI koncerttermében.  Az Erkel Ferenc –díjas zeneszerző, jazz-zongorista Nagy János által életre hívott nemzetközi zenei formáció ebben az évben Magyarországon turnézik, melynek egyik állomása ezúttal Vác volt.
 ... bővebben » 
 
Korunk legnagyobb gyilkosa támadta meg az egyik váci múmiát
2016. márc. 15.
A rák egyáltalán nem 20-21. századi „találmány”, a genetikai hajlam már az újkorban is jelen volt az európai népességben, mutattak rá a Tel-Aviv-i Egyetem kutatói, akik a 18. századi váci múmiák vizsgálata során jutottak ezen eredményre. Az elhízás modern kori pestise, a mozgásszegény életmód és a feldolgozott élelmiszerek – általában ezeket az okokat szokták megnevezni az orvosok a vastagbélrák kialakulásánál. A vastag- és végbélrák a tüdőrákot követően a második leggyakoribb daganat és a második leggyakoribb oka a daganatos halálozásnak. A kutatók általában az Adenomatous polyposis coli (APC) nevű gén mutálódását társítják a halálos betegséggel. De vajon melyik létezett előbb? A vastagbélrák valóban a modernitás halálos végterméke? Vagy ez csupán egy félresikerült DNS eredménye?
 ... bővebben » 
 
A váci múmiák is szerepet kaptak a Magyar Filmhéten
2016. márc. 07.
A 2016. március 1-je és 6-a között megrendezett Magyar Filmhét keretében is levetítésre került az az ismeretterjesztő film, amelynek főszereplői Albert Zink és Olivier Dutour antropológusok, valamint az általuk vizsgált múmiák. A Magyar múmiák Albert Zink asztalán című filmből kiderül, hogy az Ötzi és Tutanhamon múmiáját is vizsgáló Zink és Dutour által vezetett kutatócsoport a váci múmiákon is folytatott vizsgálatokat, amelyek során arra volt kíváncsiak, hogy vajon 250 évvel ezelőtt milyen volt a staphylococus aureus baktérium DNS állománya. S, hogy miért ezt a baktériumot vizsgálták konkrétan? Az alábbiakban ez is kiderül.
 ... bővebben » 
 
Cyrano Vácott - főszerepben Gödöllő polgármestere
2016. márc. 07.
A váci Madách Imre Művelődési Központban április 1-én mutatják be Edmond Rostand darabját, a mindenki által jól ismert Cyrano-t. A romantikus darabot a gödöllői Garabonciás Színtársulat mutatja be, amely nemcsak az ismert történet, hanem érdekes szereposztása miatt hívta fel magára országosan is a figyelmet. Az előadásban ugyanis Gödöllő város polgármesterének, Dr. Gémesi Györgynek régi álma vált valóra: kedvenc hősét alakíthatja.
 ... bővebben » 
 
A Mítoszrombolás visszatér
2016. febr. 17.
A Ipress Center Veled Vagyunk programjának keretében 2014-ben megvalósult Mítoszrombolás rajzpályázatra beérkezett alkotások 2016. február 4. és március 1. között megtekinthetők a váci Katona Lajos Városi Könyvtárban. A több mint 200 alkotás a váci és Vác környéki általános iskolák tanulóinak munkája, mely a helyi közösségépítő szerepen jóval túlmutatott és példaként szolgált a Nyomda- és Papíripari Szövetség országos rendezvénye számára is.
 ... bővebben » 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 73 - 80 / 663





 










APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail



   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat