Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
A skandináv stílus rejtelmei Nyomtatás E-mail
Sokat hallunk manapság az egyes lakberendezési stílusukról. Mielőtt neki látnánk otthonunk berendezésének, érdemes velük kicsit foglalkozni. Mivel a tegnap megvásárolt szekrényünk stílusban elég összhangtalanul fog mutatni a nagymama kedvenc retro csillárjával.


Vegyük sorba a skandináv stílus részleteit

A skandináv stílussal letisztult, rendezett életteret tudunk megalkotni. Részletgazdag és a színek jobban dominálnak benne. Nagyon harmonikus megjelenést biztosít otthonunknak. Kialakításában a kevesebb néha több elmélet játszik. Nem kell otthonodat telezsúfolni mindenféle bútorral, törekedj csak a fontos és nélkülözhetetlen elemek beszerzésére.

A skandináv stílusban, származási helyéhez kapcsolódóan a nagy üveg felületek dominálnak. Ennek oka, hogy a skandináv országokban kevés a természetes napfény. Fellelhetőek benne a természetes anyagok, organikus formák, de elbírja már az absztrakt elemeket is. Színvilágát tekintve elsősorban a tört árnyalatok dominálnak.

Szinte bármelyik otthonból egy kis fantáziával pár apró részlet megváltoztatásával már könnyedén kialakítható a skandináv stílus.

Fa padló

A skandinávhoz szükséges enteriőr mindenféleképpen fa padlót követel meg. Legjellegzetesebb a hajópadló, de egy sima laminált parketta is megteszi, vagy ha a régi faparketta a kedvencünk, az is maradhat.

A fehér és a szürke

A skandináv stílusban a színek dominálnak. Nem elhanyagolható a falak színe sem. A falakat tekintve világos, tört árnyalatokban vagy pasztellszínekben gondolkozzunk, ha el akarjuk érni a tökéletes északi stílust.Környezetbarát alapanyagok

A skandináv országok híresek az érintetlen, lenyűgöző tájaikról, és ezek természeti védelméről. Így ebben a stílusban, otthonunkban ezt a mentalitást követve válasszuk ki a bútorokat,és a kiegészítőket is.  Ezek az elemek biztosan időálló darabjai lesznek lakásunknak.

Fény

A stílus további sajátossága, hogy nem használ függönyöket. Dekorációs elemként egyáltalán nem, maximum funkcionális okokból. Egy sötétítő függönyt a nyári hónapokban még belefér. Ezzel elérjük, hogy a legtöbb világosságot beengedjük otthonunkba.

Kell valami kék!

A skandináv desing egyik öröktörvényű kedvenc színe a kék. A kék árnyalatai nagyon jól illeszkednek a világos falszínekkel, és a természetes alapanyagú bútorokkal is jól harmonizálnak. Ágytakaró, egy váza, vagy a díszpárnáink kékes árnyalata jól fogja szimbolizálni ezt a stílust az otthonunkban.   

Még több fény

A stílus elengedhetetlen jellegzetessége a fény. Ezt a lámpákkal ők tovább fokozzák, illetve érzékeltetik ennek a fontosságát. A skandináv enteriőrök kialakításához egy állólámpa kötelező. Ezért a nappaliba tökéletes választás például az Alkonylámpa kínálatában elérhető Lama állólámpa.

Ha megtetszett a skandináv stílus, választhatsz a skandináv Markslöjd gyártó lámpái közül is. Így biztosan nem fogsz a skandinávhoz hasonló stílusú lámpát megvenni, az echte skandináv stílus helyett.
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat