Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Valamennyi rendszer, amely ezer évre tervezte önmagát, végül hamar összeomlott... Nyomtatás E-mail
2016. márc. 16.
Nemrégiben ismét az Á. V. H. film egyik váci forgatási helyszínén jártunk, ahol dr. Keserű Sándortól, a film tanácsadójától, társproducerétől megtudtuk, hogy a film egy része már a vágóasztalon van, ami azért is jelent mérföldkövet, mert - mint dr. Keserű fogalmazott - egy film sorsa a vágóasztalon dől el.

- Negatív példának tudom felhozni az Ave Caesart George Clooney-val, ahol a rossz vágásnak köszönhetően az egyik jelenetben a tiszteletadás, főhajtás amolyan félmosolyos hunyorgásként jelenik meg - tette hozzá dr. Keserű Sándor, aki arról is beszélt, hogy a vágás mellett sarkalatos pont az is, hogy egy film jeleneteit hányszor veszik fel: - A vágás mellett szűk keresztmetszetet képez az is, hogy egy jelenetet hányszor veszünk fel. Fel lehet venni egy jelenetet harmincötször is, de nincs értelme. Példának itt azt tudnám felhozni, amikor Haumann Péter mákos tésztát evett egy felvételen. Az első pár jelenetnél még meleg volt a tészta, aztán a sokadik felvételre kihűlt, ami újabb, a sikernek nem kezdvező tényező volt. Onnantól már nem lehetett jó a jelenet, nem tudta kifejezni a színész, mennyire ízlik a tészta. Egyszerűen belefáradt. Mi az Á. V. H. film esetében 5-6 felvételt készítünk egy jelenetre és ezekből szűrjük ki a legjobbat. Szerencsére nagyon jó stábba dolgozunk, gördülékenyen haladnak a forgatások - hangzott el dr. Keserű Sándortól.
Az Államvédelmi Hatóság történetét széles spektrumban bemutató film tanácsadója, társproducere végül ezúttal a film egy nagyon fontos szakrális üzenetére világított rá a következőképpen: - Valamennyi rendszer, amely ezer évre tervezte önmagát, végül hamar összeomlott... Az egyetlen dolog, ami mindig megmaradt, az a hit - beszéljünk bármilyen vallásról is. Valamiben mindenki hisz, a hit a túlélés alappilére - hangsúlyozta dr. Keserű Sándor, aki azt a kort, amikor az Á. V. H film játszódik, ezúttal egy Radnóti idézettel jellemezte, mégpedig: "Oly korban éltem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult, hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra..." - A film képi világa tükrözimajd azt, amit Radnóti papírra vetett, ugyanakkor nagyon fontos, hogy azt is megmutatja majd, hogy még ezekben az embertelen időkben is akadtak olyanok, akik emberek tudtak maradni. Ez egy nagyon fontos dolog - zárta gondolatait dr. Keserű Sándor, aki természetesen lehetőséget biztosított számunkra, hogy ezen a forgatáson is készíthessünk néhány fényképfelvételt a VácOnline.hu olvasói számára. Egy-két képet már láthattak is a fentiekben, most pedig végezetül nézzük meg a további fotókat:A film forog tovább, mi pedig hamarosan újabb beszámolóval jelentkezünk - továbbra is kövessék velünk, hogyan készül az Á. V. H. film!
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat