Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Jótevők Napja - fókuszban az egészségügyi prevenció Nyomtatás E-mail
A váci Szociális Szolgáltatások Háza által életre hívott Jótevők Alapítvány 2011. szeptember 3-án a Váci Polgárok Egyesületével közösen szervezte meg a Jótevők Napját. A váci népegészségügyi intézet civil szervezete nagy hangsúlyt fektet a város egészségügyi prevenciójára. Vác város önkormányzatának egészségügyi, szociális és lakásügyi bizottsága minden évben kiírja az egészségügyi prevenciós pályázatát, melyet a szervezet minden évben sikeresen megpályázott.

Ebből a támogatásból valósult meg a tavalyi Jótevők Napja egészségügyi szűrései, mentálhigiéniás tanácsadásai, aerobic bemutatója, a véradás, illetve az egyéb gyermekeknek szóló kézműves foglalkozások, ügyességi játszóház, mászó fal, kutyaszépségverseny, továbbá táncos és színházi előadások. Ezen kívül a szociálisan rászoruló emberek számára tartós élelmiszereket és ruhaadományokat gyűjtöttek a szervezők.

A 2011-es rendezvény a VII. Lecsófesztivál társrendezvénye volt. A lecsót főző bográcsok mellé települtek ki programjaikkal a cserkész sátrakban a helyi szociális ellátórendszerben jelentős helyet elfoglaló önkormányzati és egyéb fenntartású intézmények, civil szervezetek. A gasztronómiai élvezetek mellett a váci polgárok számára alkalmat teremtettek, hogy a testi, lelki és szellemi egészségükkel is foglalkozzanak.

2012. szeptember 8-án immáron negyedik alkalommal szervezik meg a Jótevők Napját. A tavalyi év sikeres együttműködésre alapozva ismételten a Lecsófesztivállal egy időben szervezik meg a Jótevők Napját. Az esemény megrendezését újra a bizottság egészségügyi prevenciós pályázatának elnyert támogatása teszi lehetővé. A Váci Polgárok Egyesülete az egészségügyi szűrések lebonyolítására kért támogatást. A másik szervező a Szociális Szolgáltatások Házának alapítványa, a Jótevők Háza Alapítvány a többi program elem megvalósítására pályázott sikeresen idén első alkalommal.

- Az idei évben néhány programelem változik – tudtuk meg a Szociális Szolgáltatások Háza igazgatójától, Klinger Máriától. - Még nagyobb hangsúlyt helyezünk az egészségügyi prevenció fontosságára, viszont kevesebb teret kap a szociális szervezetek bemutatkozása - mondta. Ezúttal nem lesz ruhaosztás és tartós élelmiszer adománygyűjtés sem, viszont a zsíros kenyérosztás megmarad.

Az egészségügyi szűrések mellett felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára az aerobic és zumba bemutatóval. Előadást tart Meláth Attila baptista lelkész a testi, lelki és szellemi egészség harmóniájának összefüggéséről. Az AHA színpad budapesti hajléktalanokból álló társulata kabaréjelenetekkel fogja a nevetés egészségre való pozitív hatásait bemutatni.

Az eredeti programok test- és talpmasszázzsal, lufit hajtogató bohóccal, ugrálóvárral és önismereti labirintussal bővülnek – tudtuk meg Klinger Máriától. Ő és a szervezőmunkában aktívan résztvevő munkatársai tehát minden érdeklődőt várnak szeptember 8-án, szombaton 9 órától a főtéren a Jótevők Napjára, melyet a VIII. Lecsófesztivállal egyidejűleg szerveznek meg.

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat