Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
"Mert a homoknak nincs pártállása" - politikusok is szemlélődtek és lapátoltak Vácon Nyomtatás E-mail
2013. jún. 10.
Magyarország korábbi miniszterelnöke, országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc csütörtökön, június 6-án este Vácra érkezett, hogy segítsen az árvízi védekezésben. Az inkognitóban, azaz a helyi sajtó előzetes tájékoztatása nélkül városunkba érkezett politikus néhány szimpatizánsával együtt lapátot ragadt magához és segített a munkálatokban.

Nem sokkal ezután az ismert közszereplő, Budaházy György tűnt fel a helyszínen egy társasággal. A közismerten nem azonos politikai nézeteket valló Gyurcsány és Budaházy némi szópárbajba keveredett egymással a helyszínen. A néhány perces vita után mindketten tovább folytatták a homok zsákba lapátolását. Az esetről Gyurcsány Ferenc facebook oldalán ír, s a róla készült, cikkünkben látható fénykép is onnan származik. A nevezett közösségi portálon az ex-miniszterelnök azzal a megállapítással summázza az esetet, hogy a homoknak nincs pártállása.Gyurcsány Ferenc zsákol

Azt csupán mi fűzzük hozzá, hogy ez nem is baj, hiszen ha a homokszemek elkezdenének azon vitázni, hogy melyik zsákba hajlandóak belemenni, s melyikbe nem, tovább húzódna a védekezés.

A napokban egyébként több politikus is volt városunkban, s voltak közülük olyanok is, akik Gyurcsány Ferenchez hasonlóan maguk is részt vettek a védgátak építésében. A fővárosi XVII. kerületi polgármester, országgyűlési képviselő, Riz Levente tíz fős csapattal érkezett városunkba, hogy segítsen. Rákosmente polgármestere és csapata több órán át dolgozott Vácott. Pest megye jelenlegi 1-es számú választókerületének országgyűlési képviselője, Harrach Péter számos elfoglaltsága mellett is szakított szűk negyedórát arra, hogy szemlélődjön a váci Duna-parton Bábiné Szottfried Gabriella országgyűlési képviselő és Tarnai Richárd, a Pest megyei kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott társaságában. Utóbbi amellett, hogy tevőlegesen is részt vett az árvíz elleni küzdelemben, az elmúlt napokban többek között Gödön, Nagymaroson és Szigetszentmiklóson is járt.Bábiné Szottfried Gabriella, Tarnai Richárd és Harrach Péter
a Liszt Ferenc sétányon kialakított védvonalnál
Tarnai Richárd homokzsákot pakol a váci gáton

A hét közepén az Együtt 2014 Mozgalom vezetője, Bajnai Gordon is látogatást tervezett városunkba, de az eredeti tervek szerint egy feltehetően zárt körben tartandó lakossági fórum megtartása miatt jött volna Vácra. A városban tevékenykedő média Bajnai tervezett váci látogatásáról csak akkor szerzett tudomást, amikor egy nem helyi internetes portálon azt a hírt lehetett olvasni, hogy Bajnai Gordon az árvízi helyzet miatt lemondja váci és dunakeszi fórumát, s csapatával együtt részt vesz a munkálatokban az egyik fővárosi helyszínen. A fórumokat pedig egy későbbi időpontra halasztva tartja majd meg.

Képek forrása: Facebook
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat