Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK
Aktuális | Események | Térségi hírek | Kultúra | Egyház | Sport | Oktatás | Kék hírek | Látszódj VELÜNK! 2019

 
Megkezdődtek az árvízvédelmi munkálatok Vácott - mintegy 150 ezer homokzsákra lesz szükség Nyomtatás E-mail
Kedden, reggel 9 órakor megkezdődtek az árvízvédelmi munkálatok Vácott, a Hegyes-toronynál. A Helyi Védelmi Bizottság kedden 14 órakor megtartott ülésén elhangzott: mintegy 150 ezer homokzsákra lesz szükség Vácott az árvízi védekezéshez. Jelenleg mintegy 62 ezer zsák áll rendelkezésre - tájékoztatta szerkesztőségünket Tomori Pál, a Bizottság egyik tagja. - Komoly problémát jelent, hogy kevés az önkéntes - tette hozzá Tomori Pál, aki ezúton - mint a Váci Szent Anna Karitász vezetője - is kér mindenkit, hogy az alábbiakban is jelölt helyszíneken jelenjenek meg (lehetőség szerint lapáttal) és segítsék az árvízi védekezést!

Most minden kézre, minden lapátra szükség lesz, hiszen az évszázad árvízét jósolják a szakemberek. Itt az idő, hogy összefogjon a város és közös erővel legyőzzük a közelgő árhullámot. Nem lesz egyszerű, de, ha meg sem próbáljuk akkor biztosan elbukjuk ezt a küzdelmet!

Legyen Ön is LEGÉNY a gáton!

A polgármester tegnap délután sajtótájékoztató keretében ismertette a veszélyeztetett területeket, melyek a következők: a Duna-part, a Gombás-patak környéke, valamint a Burgundia városrészben a Fűz utca - Mária utca - Quell Rudolf utca - Diadal tér - Tímár utca - Burgundia utca, Bajcsy-Zsilinszky utca - Ilona utca - Budapesti főút. Ezeken a területeken június 4-én reggel nyolc órakor elkezdődtek az árvízvédelmi munkálatok.
Ugyanakkor meghatározásra kerültek a befogadóhelyek is: szükség esetén a kilakoltatottak a Boronkay György Műszaki Középiskola, Gimnázium és Kollégium épületében, illetve a Madách Imre Művelődési Központban kaphatnak helyet.
A polgármesteri hivatalban 24 órás ügyelet működik a hét első napjától. A sajtón keresztül történő tájékoztatáson túl a veszélyeztetett városrészeken lakók szórólapokon is megkapják a tudnivalókat - derült ki Deákné dr. Szarka Anita jegyző beszámolójából. A Hegyes-toronynál megkezdődött a homokzsákok töltése, amihez tisztelettel kérik a lakosság segítségét is.
Espár Péter megbízott műszaki osztályvezető a sajtótájékoztatón arról tájékoztatott többek között, hogy: a közműszolgáltatókkal egyeztetve lehetőség lesz arra, hogy a lakosok szükség esetén a hivatal központi zöld számán (06-80-890-020) is jelezhessék igényüket valamely közmű (víz, gáz, elektromos áram) kikapcsolására.
A tűzoltóság jelzése, hogy az elöntött pincék, vagy a folyószintnél alacsonyabb területek, helyiségek szivattyúzására - fizikai törvényszerűségek miatt - az árhullám levonulása előtt nincs mód.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság Váci vízmércéje szerint kedden 22 órakor 551 centiméter volt a folyó vízszintje. Az Országos Vízjelző Szolgálat által előrejelzett legfrissebb értékek alapján: a Duna a szerdai nap foyamán kilép a medréből a Szent Erzsébet sétányra és fokozatosan ellepi azt, majd a pénteki nap folyamán (nagyjából 700 centiméteres vízállás mellett) elönti az Ady Endre sétányt és a József Attila sétányt is. A tetőzés a jelenlegi adatok szerint hétfőre virradó éjjel várható, rekord értéken: az előrejelzett adatok szerint ~770 centiméteren tetőzik majd, amely a 2006-os, rekord méretű árvíz vízoszlop magasságánál (767 cm) ~3 centiméterrel nagyobb.

Ne feledjük: most minden kézre, minden lapátra szükség lesz, hiszen az évszázad árvízét jósolják a szakemberek. Itt az idő, hogy összefogjon a város és közös erővel legyőzzük a közelgő árhullámot. Nem lesz egyszerű, de, ha meg sem próbáljuk akkor biztosan elbukjuk ezt a küzdelmet!

Legyen Ön is LEGÉNY a gáton!Fotók: Neugam Szabolcs

Légi felvételek a magyarországi Duna szakaszról: a reggeli órákban
itt, a Vác Online-on!
Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat